Photoshop Nasıl Kurtarılır? - Photoshop CS3 Lisans Hatasının Çözümü

Berkin Bozdoğan

Profesör
Reaksiyon puanı
39
Adobe'nin Photoshop ürünü gelişmiş bir yazılım ama bazı sorunları daha gelişmiş oluyor. Ürünü beta sürümden tam sürüme yükselttiğinizde çıkan hatayı çözüyoruz.

Adobe Photoshop resim işleme konusunda endüstri standardı olan bir yazılım. Diğer taraftan bazı zamanlarda ortaya çıkarttığı sorunlarla uğraşmak da aynı standartlarla zor olabiliyor. Photoshop CS sürümlerdeki bir ürün kaydı hatası, kullanıcıların Photoshop'u kaldırıp tekrar kurmaları veya beta yazılımdan tam sürüm yazılıma geçiş yapmaları esnasında ürünü kullanılmaz hâle getirebiliyor.

Burada oluşan hata, Photoshop ürününü her çalıştırdığınızda Your licence has expired! uyarısıyla karşılaşmanız şeklinde size yansıyor.

Yeniden Kurmak Çözüm mü?

Bu uyarıyı bir kere aldığınızda artık yazılımı silip tekrar kurmanız bir çözüm getirmeyecektir. Çünkü artık sistemde etkin olan yazılım anahtarı bir şekilde Windows kayıt defterine yazılmış olacak. El ile temizlemeniz oldukça zor olacağından farklı yöntemlere yönelmeniz gerekecek. Ama Windows Kayıt Defteri o kadar kolay müdahale edebileceğiniz bir yer değil ve aradığınızı bulamamanız olası. Merak etmeyin, bunun için başka çözümler de var. Hatta bir tanesi Adobe tarafından sunuluyor.

Yazan: Berkin Bozdoğan
SDN - http.//shiftdelete.net

F-rekans

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Revo uninstaller gibi bir program aynı işlevi görürmü ?

ktohan

Asistan
Reaksiyon puanı
5
ccleaner aynı işlevi görür heralde arkadaşlar ne dersiniz. analiz yaptığınız zaman tüm kalıntıları bulabiliyor. kayıt defterindeki gereksiz bilgileri silebiliyor. ayrıca sorunlar için tara diye bi buton var kayıt defterinde sorun falan bulursa düzeltebiliyor.

JacksonBoB

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Ayrıca "Cs3clean" ek olarak "Windows Installer CleanUp Utility" uygulamasını bilgisayarda yüklü olarak görmek istiyor. Eğer Cs3clean sizde de doğru çalışmadıysa bu adresten: " http://support.microsoft.com/kb/290301 " gereken dosyayı çekip bilgisayarınıza yükleyin. Sonra Cs3clean'i çalıştırın. Ayrıca detaylı bilgi ve ek yardım için " http://kb.adobe.com/selfservice/viewContent.do?externalId=kb401574&sliceId=1 " adresini de bakmanızda fayda var.

Bu arada CCleaner gibi programlar bu konuda bir işe yaramıyor.

erayyynn

Doçent
Reaksiyon puanı
3
Ben bu konuda çok araştırma yapmıştım.Pek birşey bulamasamda birşeyler öğrendim.

Elinizde serial varsa aşağıda verdiğim çözümü kullanabilirsiniz;
Not: Ben sadece Flash CS4 için kullandım...

"C:\Program Files\Common Files\Adobe\Adobe PCD\cache\cache.db"
Dosyasını sildim.
Flash CS4'ü açtım.Tekrar serial sordu, eski serial'imi girdim.

Sonuç açıldı ve kullanıyorum ;)

fenerli47

Asistan
Reaksiyon puanı
3
Ben bu konuda çok araştırma yapmıştım.Pek birşey bulamasamda birşeyler öğrendim.

Elinizde serial varsa aşağıda verdiğim çözümü kullanabilirsiniz;
Not: Ben sadece Flash CS4 için kullandım...

"C:\Program Files\Common Files\Adobe\Adobe PCD\cache\cache.db"
Dosyasını sildim.
Flash CS4'ü açtım.Tekrar serial sordu, eski serial'imi girdim.

Sonuç açıldı ve kullanıyorum ;)

muhteşemsin kardeşim helal olsun en kolay ve en pratik yol bu sabahtandır ugrasıyordum

S

SDN Okuru

SDN Okuru
bilgisayarınızın saat tarih bölümünden tarihi 2007'ye getirin, sorun doğrudan ortadan kaklkıyor:)