Photoshop enstanteneler...

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan elmeo
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

elmeo

Asistan
Reaksiyon puanı
8
Fotoşop ile yaptığım 3 farklı çalışmayı sizlerle paylaşayım dedim. Bu çalışmaların ilk ikisini birbirinden farklı resimleri bir araya getirerek oluşturdum. Her ikisinide kurumsal kimlik çalışması için yapmıştım. Buz dağı uzun süre aklımda olan bir projeydi kısa sürede tamamlamıştım ama Fabrika ajans için yaptığım duvar kağıdı bayağı uğraştırmıştı. Son çalışmayı ise öğrenciyken yapmıştım, resimdeki kız ve arabayı bir zamanların macromediasına ait olan flash ile çizmiştim, zemini ise fotoşopta çizdikten sonra 3 objeyi yine fotoşopta bir araya getirdim. Umarım beğenirsiniz. Sizlerinde yaptığı çalışmaları bu forumda görmek isterim.

GizemliAdam

Asistan
Reaksiyon puanı
3
Ne varki bunları çizmekte bu arada potosop oyle yazılmaz. Photoshop diye yazınır potosop dıye okunur ;)

elmeo

Asistan
Reaksiyon puanı
8
Ne varki bunları çizmekte bu arada potosop oyle yazılmaz. Photoshop diye yazınır potosop dıye okunur ;)

Verdiğin bilgi için ve yorumun için teşekkür ederim. Sen olmasan Photoshop'un nasıl okunduğunu ve yazıldığını asla öğrenemezdim....

vegaturk

Profesör
Reaksiyon puanı
117
Gerçektende arkadaşım 15 yıl photoshop kullanıcısıym hiç bir zaman biryere fotoşop diye yazmadım bu isim deli ediyor beni genelde normal olarak photohop diyorum grafiker olduğumdan ötürü grafiker arkadaşlarım arasında photoshoptan bahsederkende ps diye kısaltarak kullanıyorum umarım fotoşop demekten vazgeçersin birde yaptığın sunumların başkası tarafından bulunmasınıda engelliyorsun kimse google a fotoşop diyerek bir efekt aramaz birde işin o tarfınıda düşün :) ayrica güzel işlerde çıkarıyorsun hayal gücünü zorlayarak daha güzel işler çıkarabilirsin kolay gelsin

ZorhaK

Rektör
Reaksiyon puanı
265
Birisi bana photoshop derslerinin olduğu(acemiler için) resimli alatım dökümanı gösterebilir mi?

saç rengi değiştirme resim ekleme,obje silme vs..

cs4 için

zelenga

Profesör
Reaksiyon puanı
18
"fotoşop" yazınca ne oluyor..:?)

Türkçe'nin yabancı kelimeler tarafından istilasına ben de karşıyım. Ancak bu öztürkçeciler, arap,fars düşmanları ve batı hayranları(holiganları da diyebiliriz) beni o kadar soğuttu ki bu işten her masumca yanlışı savunmak istiyorum..
Zamanında örtüsüz resepsionlarda "erek" ve "gönenç" ler havada uçuşurken edindim bu antipatiyi..
İnsanın kalbi temiz olsun ağzı da temizlenir bu yolla..Yoksa numaradan acılı ağdalı konuşmalara gerek yok

vegaturk

Profesör
Reaksiyon puanı
117
Birisi bana photoshop derslerinin olduğu(acemiler için) resimli alatım dökümanı gösterebilir mi?

cs4 için
photoshop derslerini bu siteden takip edebilirsin birde ingilizce photoshop kullanırsan daha çabuk dersleri yapar daha kolay kavrarsın
http://www.tutorialized.com/tutorials/Photoshop/1

sana tavsiyem anlattığın şeyleri yapmak çok basit ama dahada basiti var bence text efektlerinden başla daha kolay ve hızlı bir şekilde efektleri öğrenebilirsin

REDFOKS

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
201

cs4 için

photoshop için istediğin her şeyi burada bulabilirsin. Ama şu saç olayına hiç girme benim en uyuz oldugum iştir photoshop ta.. bi bulaşan pisman bıde bulaşmayan..:cursing:

ZorhaK

Rektör
Reaksiyon puanı
265
photoshop derslerini bu siteden takip edebilirsin birde ingilizce photoshop kullanırsan daha çabuk dersleri yapar daha kolay kavrarsın
http://www.tutorialized.com/tutorials/Photoshop/1

sana tavsiyem anlattığın şeyleri yapmak çok basit ama dahada basiti var bence text efektlerinden başla daha kolay ve hızlı bir şekilde efektleri öğrenebilirsin

photoshop için istediğin her şeyi burada bulabilirsin. Ama şu saç olayına hiç girme benim en uyuz oldugum iştir photoshop ta.. bi bulaşan pisman bıde bulaşmayan..:cursing:

Teşekkürler arkadaşlar..

Ayrıca saç olayına daha önce girmiştim.Hem kolaydı hem de zevkliydi.

uyarının sebebini anlayamadım:)

Photoshop yabancı dil gibi bence..Kullanmayınca belli bir süre unutuyorsun hemen:)

vegaturk

Profesör
Reaksiyon puanı
117
"fotoşop" yazınca ne oluyor..rahatsız mısınız ne!
yukarda okadar yazdım hala anlamadıysan rahatsızlık sende

---------- saat 15:46 eklendi ---------- önceki mesaj saat 15:36 eklenmişti ----------

Teşekkürler arkadaşlar..

Ayrıca saç olayına daha önce girmiştim.Hem kolaydı hem de zevkliydi.

uyarının sebebini anlayamadım:)

Photoshop yabancı dil gibi bence..Kullanmayınca belli bir süre unutuyorsun hemen:)

redfoks arkadaş baya uyuz olmuş bu saç rengi işine doğal karşılamak lazım bende pek sevmem saç rengi olayını zor birşey değil ama hoşlanmam saç rengi vs işlerinden bence sivilceli bir foto bul ordaki sivilceleri yok et daha çok zevk alırsın klon aracı ve spot heaglight aracı işlerini basitce yaparsın...

yabancı dil konusunda ise unutmazsın merak etme filtreleri ezberlemeye kalkma genelde unutkanlık bu filtrelerden başlar :) ilkten araçların ne işe yaradığını ardından layer panelin özelliklerini öğrendikten sonra gerisi kendiliğinden gelir :) :thumbup1:

elmeo

Asistan
Reaksiyon puanı
8

---------- saat 15:46 eklendi ---------- önceki mesaj saat 15:36 eklenmişti ----------

Vegaturk burada photoshop progamının yazıldığı gibi mi yada okunduğu gibi mi yazılması gerektiği gibi saçma ve çocukça bir tartışmaya girmeyeceğim varsa öyle bi derdin takıldığın bu konuyu insanların ne kadar ciddiye aldığını görmek için bir konu açabilirsin. Benim böylesine salakça bi tartışmaya girmeye hiç niyetim yok. İster grafiker ol ister bilgisayar amelesi beni ilgilendirmez ve okuduğum gibi yazmaya devam edeceğim.

vegaturk

Profesör
Reaksiyon puanı
117

Vegaturk burada photoshop progamının yazıldığı gibi mi yada okunduğu gibi mi yazılması gerektiği gibi saçma ve çocukça bir tartışmaya girmeyeceğim varsa öyle bi derdin takıldığın bu konuyu insanların ne kadar ciddiye aldığını görmek için bir konu açabilirsin. Benim böylesine salakça bi tartışmaya girmeye hiç niyetim yok. İster grafiker ol ister bilgisayar amelesi beni ilgilendirmez ve okuduğum gibi yazmaya devam edeceğim.
istediğini yap kardeş farketmez istersen tersten yaz amuda kalkarak yaz grafikerliğim seni ilgilendirmez zaten bana fotoşop saçma geldiği için yazdım
bu bölümün isme photoshop ve grafik tasarımı fotoşop ve grafiktasarımı değil gerçi benim için önemli değil istediğin gibi yazarsın yazmazssın ama cahil insanların yazdıklarını ; rahatsızlık gibi bakarak bana laf yap yapmaya kalkma

ZorhaK

Rektör
Reaksiyon puanı
265
Fhotoşhop deyin orta yolda buluşun kırmayın birbirinizi bunun için:)

zelenga

Profesör
Reaksiyon puanı
18
istediğini yap kardeş farketmez istersen tersten yaz amuda kalkarak yaz grafikerliğim seni ilgilendirmez zaten bana fotoşop saçma geldiği için yazdım
bu bölümün isme photoshop ve grafik tasarımı fotoşop ve grafiktasarımı değil gerçi benim için önemli değil istediğin gibi yazarsın yazmazssın ama cahil insanların yazdıklarını ; rahatsızlık gibi bakarak bana laf yap yapmaya kalkma

burada laf atma var ama..olsun ..durmak yok yola devam..kardeşş

AliY

Asistan
Reaksiyon puanı
36
fotoop.jpg

Fotoşop (kulağa daha hoş geliyor) olarak yazılması konusunda yalnız değilsiniz :)

İsteyen arkadaşlar şaç rengi konusunda ve daha fazlası(Cs3) için buradan istifade edebilirler(Türkçe).

elmeo

Asistan
Reaksiyon puanı
8
fotoop.jpg

Fotoşop (kulağa daha hoş geliyor) olarak yazılması konusunda yalnız değilsiniz :)

İsteyen arkadaşlar şaç rengi konusunda ve daha fazlası(Cs3) için buradan istifade edebilirler(Türkçe).

Yalnız olmadığımı bilmek beni mutlu etti :thumbup: :Photoshop'u Fotoşop yazanlar olarak dernek kuracağım. Yaşasın Türkçe, yaşasın İngilizce isimleri Türkçe yazmak.

shaky

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
merhaba .. arkadaşlar..benim pc her yarım saatte bazen onbeşş yirmi dakikada bir.kendi kendine kapanıp açılıyor.. bu tam bir aydır ve halen devam ediyor...sorun neden kaynaklanıyor..yardımcı olursanız mennun olurum... yoksa baltayı alıp parçalara ayıracağım.. bu pc yi sinir hastası oldum.. lütfen yardım... mailim saky_90@hotmail.com..cvb mailime gönderirmisini.. şimdiden saolun iyi yıllar:))))

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280
Yalnız olmadığımı bilmek beni mutlu etti :thumbup: :Photoshop'u Fotoşop yazanlar olarak dernek kuracağım. Yaşasın Türkçe, yaşasın İngilizce isimleri Türkçe yazmak.

Arkadaşım saçmalıyorsun. Hiçbir dilin kelimesini okuduğun gibi yazamazsın. Bu, o dile karşı bir hakarettir. Biz nasıl ki Türkçemizin Türkçe yazılmasını istiyor ve İngilizce yazarmış gibi yazan ve kısaltanlardan nefret ediyorsak, karşındakinin de böyle hissedeceğini bilmen gerekir.

İngilizce terimlerin Türkçe karşılıklarını kullanabilirsin mesela. Photoshop yerine Resim Düzenleme Programı diyebilirsin. Evet daha uzun, bunun için de TDK'nin kelime bulması gerekir. Bulmuyorsa (ki Photoshop özel bir isimdir), yazıldığı gibi yazıp okunduğu gibi okumaya devam edeceksin. Saygı göstermeyi ne zaman öğreneceksiniz, çok merak ediyorum. Eğer profilde yazan yaşın doğru ise benden 12 yaş büyüksün demektir. Ben bunu düşünebiliyorsam senin de hayli hayli düşünebilmen gerekir. Düşünemiyorsan da yaptığın işin bir anlamı kalmaz çünkü başka dillere, ırklara veya şeylere saygı göstermeyen bir organizmaya ve onun yaptıklarına ben de saygı göstermem. :)

elmeo

Asistan
Reaksiyon puanı
8
merhaba .. arkadaşlar..benim pc her yarım saatte bazen onbeşş yirmi dakikada bir.kendi kendine kapanıp açılıyor.. bu tam bir aydır ve halen devam ediyor...sorun neden kaynaklanıyor..yardımcı olursanız mennun olurum... yoksa baltayı alıp parçalara ayıracağım.. bu pc yi sinir hastası oldum.. lütfen yardım... mailim saky_90@hotmail.com..cvb mailime gönderirmisini.. şimdiden saolun iyi yıllar:))))

Bu sorunun yeri burası değil ama muhtemelen işlemcinin yada ekran kartının aşırı ısınmasından kaynaklanıyordur. Fanların çalışıp çalışmadığını kontrol et eğer sorun fanlardan kaynaklanmıyorsa bir virus yada işletim sisteminden kaynaklanan bi sorun sebep olabilir...

---------- saat 18:08 eklendi ---------- önceki mesaj saat 17:52 eklenmişti ----------

Arkadaşım saçmalıyorsun. Hiçbir dilin kelimesini okuduğun gibi yazamazsın. Bu, o dile karşı bir hakarettir. Biz nasıl ki Türkçemizin Türkçe yazılmasını istiyor ve İngilizce yazarmış gibi yazan ve kısaltanlardan nefret ediyorsak, karşındakinin de böyle hissedeceğini bilmen gerekir.

İngilizce terimlerin Türkçe karşılıklarını kullanabilirsin mesela. Photoshop yerine Resim Düzenleme Programı diyebilirsin. Evet daha uzun, bunun için de TDK'nin kelime bulması gerekir. Bulmuyorsa (ki Photoshop özel bir isimdir), yazıldığı gibi yazıp okunduğu gibi okumaya devam edeceksin. Saygı göstermeyi ne zaman öğreneceksiniz, çok merak ediyorum. Eğer profilde yazan yaşın doğru ise benden 12 yaş büyüksün demektir. Ben bunu düşünebiliyorsam senin de hayli hayli düşünebilmen gerekir. Düşünemiyorsan da yaptığın işin bir anlamı kalmaz çünkü başka dillere, ırklara veya şeylere saygı göstermeyen bir organizmaya ve onun yaptıklarına ben de saygı göstermem. :)

Benim fotoşopu nasıl yazdığım bu kadar büyük sorun yaratacağını bilseydim yazmazdım, millete bu kadar dert olacağı hiç aklıma bile gelmezdi. Ben nasıl yazıldığı yada nasıl okunduğu ile ilgilenmiyorum. Yaptığım işin nasıl olduğunu yönelik bi iki tane yorum ve tavsiye alsaydım gayet mutlu olurdum ama millet benim fotoşopu nasıl yazdığıma taktı resmen. Valla kim ne derse desin ben bildiğim gibi yazmaya devam edeceğim salak programın nasıl yazıldığı ile ilgili yorumlara cevap vermeyeceğim umurumdada değil. Bundan sonra yorum yapacak arkadaşlar lütfen çalışmaya yaorum yapsın, fotoşopun nasıl yazılacağı ile ilgili değil.

POWER

Rektör
Reaksiyon puanı
161
ıııh beğenmedim bu işi. Başka işiniz yok konu dışında her şey için tartışmışsınız maşallah! Ne şekilci bir milletiz yahu :)

Eline sağlık arkadaşım güzel çalışmalar.

elmeo

Asistan
Reaksiyon puanı
8
ıııh beğenmedim bu işi. Başka işiniz yok konu dışında her şey için tartışmışsınız maşallah! Ne şekilci bir milletiz yahu :)

Eline sağlık arkadaşım güzel çalışmalar.

Saol Power, 3 sayfa yorum içerisinde çalışmalarımı yorumlayan tek kişi sen oldun.

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280
Benim fotoşopu nasıl yazdığım bu kadar büyük sorun yaratacağını bilseydim yazmazdım, millete bu kadar dert olacağı hiç aklıma bile gelmezdi. Ben nasıl yazıldığı yada nasıl okunduğu ile ilgilenmiyorum. Yaptığım işin nasıl olduğunu yönelik bi iki tane yorum ve tavsiye alsaydım gayet mutlu olurdum ama millet benim fotoşopu nasıl yazdığıma taktı resmen. Valla kim ne derse desin ben bildiğim gibi yazmaya devam edeceğim salak programın nasıl yazıldığı ile ilgili yorumlara cevap vermeyeceğim umurumdada değil. Bundan sonra yorum yapacak arkadaşlar lütfen çalışmaya yaorum yapsın, fotoşopun nasıl yazılacağı ile ilgili değil.

Ben senin konunu öğlen gördüm, çalışmalarına baktım, aklımdan da bu konuyla ilgili bir düşünce geçmedi. Hatta Fotoşop yazmana takanların olduğunu gördükten sonra bile bu konu ile ilgili yorum yapmadım. Ta ki...

yaşasın İngilizce isimleri Türkçe yazmak.

Şu yorumunu görene kadar. Ben Fotoşop yazmandan rahatsız olduğumu da söylemedim. Yanlış yazıyorsan veya dikkat etmiyorsan orası beni ilgilendirmez. Ama bile bile başka dildeki bir kelimeyi okunduğu gibi yazan biri isen yarın da aynı saygısızlığı Türkçe'ye gösterebilecek bir zihniyete sahipsin demektir ve işte o zaman da beni bağlar.

Derdimi anlatabilmişimdir umarım. Öğlen çalışmalarını beğenmiştim ancak akşam bu ifadeni gördüğümde fikrim değişti. Bir şeyi beğenmeden önce yapanına bakarım. :)

tetrapanazomi

Asistan
Reaksiyon puanı
26
Fatoş hop! diye yazmayın da nasıl yazarsanız yazın kardeşim. :)

vegaturk

Profesör
Reaksiyon puanı
117
Evet dernek kur o derneğin ismini türkçeyi katledenler derneği olarak adlandır türkçe söylemek istersen fotoşop diye oku fotoğraf mağazası diye adlandır kendi yanlışına milleti alet etme

Busss

Doçent
Reaksiyon puanı
9
Buzulun üstündeki Türkiye haritası güzel ve fantastik.Alt taraf biraz büyük geldi ama seviyeni yorumlayabilmek için biraz daha fazka imzalı çalışmalarını görmek gerekir.