PhotoShop Cs3 Silgi Sorunu???

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Twin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Twin

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Arkadaşlar 2 gün önce PhotoShop Cs3 yükledim. Programı kullanma amacım motosikletimde görmek istediklerimi bir nebzede olsa programın yardımıyla fotoğraflara dökmekti. Fakat yanlış bir çizim ya da, boyama yaptığım zaman silgiyi kullanmak istiyorum ama silgi de boyama yapıyor. Resimlerle durumu açıklamaya çalışacağım. Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. Arkadaşlar burda camı turuncu renge boyadım. Sonra gördüğünüz gibi silgi aracını seçiyorum. Ondan sonra silmek istediğim de, fotoğrafım durumu bu oluyor.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
sag altta katmanlar secenegi var gordun mu ? arkaplan yazan yerin yaninda kilit isareti var ona cidt tikla tamama bas sorunun cozulecektir.

Elbruz46

Rektör
Reaksiyon puanı
1,338
Arkadaşım tek layer (katman) çalışıyorsun.

Yaptığın her işlemin ayrı layerı olması gerekiyor.

Sağ tarafta altta seçili bir arka plan yazan bir layer var.

Onun orada bir çok layer açabilirsin.

Önce layer kullanma mantığını öğrenmek gerek.

Sorun destek

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Çünkü yalnış kullanıyorsun. Çalışma katmanın fırça ile boyuyorsun ardından aynı katmanda siliyorsun. Haliyle aslında eklediğin turuncu rengi değil fotoğrafı silmiş oluyorsun. Çünkü ikisi aynı katmanda. Siyah rengin çıkma sebebi ise renk paletinde arka rengi siyah olarak bırakmış olman. Öncelikle yeni bir çalışma aç ve tekrar fotoğrafını yükle. Camını tekrar seç ve yeni bir katman açıp öyle çalış. Sonra silmek istersen tekrar silgiyi al ve açmış olduğun yeni katmanda silme işlemini gerçekleştir. :)

Edit: Evet üstte daha sade açıklama yapılmış.

1dJG4Kw.jpg

Twin

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Öncelikle hepinize teşekkür ederim yardımınızdan ötürü. Fakat şu layer mantığını tam olarak anlayamadım. O konuyu fotoğraflı olarak anlatabilicek yada bir yerde anlatımı varsa link atabilir mi? Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

tuskilidi

Profesör
Reaksiyon puanı
17
Öncelikle hepinize teşekkür ederim yardımınızdan ötürü. Fakat şu layer mantığını tam olarak anlayamadım. O konuyu fotoğraflı olarak anlatabilicek yada bir yerde anlatımı varsa link atabilir mi? Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

adszlbt.jpg

1 ile gösterilen yere tıkladığında 2 ile işaretli yere bir katman gelir ve o katman aktif olduğu sürece yapacağın her çizim o katmana yazılır. yani oraya eklediğin her katmanı cam gibi şeffaf bir zemin olarak düşünebilirsin. cama yapacağın çizim sadece camda kalır alt katmana geçmez şeklinde düşünürsen daha iyi anlayabilirsin.

Twin

Asistan
Reaksiyon puanı
1
adszlbt.jpg

1 ile gösterilen yere tıkladığında 2 ile işaretli yere bir katman gelir ve o katman aktif olduğu sürece yapacağın her çizim o katmana yazılır. yani oraya eklediğin her katmanı cam gibi şeffaf bir zemin olarak düşünebilirsin. cama yapacağın çizim sadece camda kalır alt katmana geçmez şeklinde düşünürsen daha iyi anlayabilirsin.

Teşekkür ederim, sayenizde ve internette araştırıp okuduğum anlatımlardan olayı çözmüş durumdayım. Sizden bir ricam daha olucak. Özellikle modifiye yapanlar bilir, Carbon Fiber Effect'ini oluşturup istediğim yere nasıl uygulayacağım? Anlatabilirseniz çok sevinirim. İnternetten baktım ama anlatımlar yabancı olduğuna sadece Carbon Fiber effect'ini oluşturdum ancak bir türlü istediğim yüzeye uygulayamadım.