Peygamber Meslekleri

SoLidBurn

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Günümüz dünyası büyük ölçüde bir lider hasreti çekmektedir. İlk insan ve peygamber Hazreti Adem Aleyhisselam'dan itibaren yeryüzünde birçok bilgin alim ve peygamber gelmiş olup insanlığın gelişmesinde ve ilerlemesinde büyük rol almışlardır.

Peygamberler görevleri itibarıyla önce tebliğ sonra da gelişim görevlerini üstlenmiş mühim şahsiyetlerdir. Kur'an-ı Kerim'de isimleri zikredilen peygamberlerin mesleklerini merak ettim önce nefsim sonra sizler için ufak bir araştırma yaptım;

HZ. İSA ( AS): Bazı kaynaklarda Hz. İsa'nın avcı olduğu, bazı kaynaklarda ise çobanlık yaptığı belirtiltmektedir.

HZ. ÜZEYR ( AS ): Bahçıvan idi. Meyve ağaçlarını ilk defa aşılayan fidan yetiştiren, budama işlerini insanlara öğretendir. Bağ ve bahçe işleriyle uğraşanların piridir.

HZ. ZÜLKİFL (AS): Ekmek pişirirdi, fırıncıların piri idi.

HZ. EYYÜB ( AS): Ziraatcı idi.

HZ. YAKUB (AS): Çoban idi.

HZ. İSMAİL (AS): Kara ve deniz avcılığı ile geçimini sağlardı. Avcıların piri sayılır. 70 dil bilirdi. Tercümanların da piridir.

HZ. LUD (AS): Tarihçi idi. Seyyahların, Evliya çelebilerin piridir.

HZ. İBRAHİM ( AS): Kabeyi yeniden inşa edişiyle, Hz Süleyman (as)'a ve Mimar Sinan'a önderlik etmiştir.

HZ. SALİH ( AS): Sürülerle develer yetiştirirdi. Sütlerini hem içer, hem de satıp dünyalığını temin ederdi. Salih peygamberin devesi meşhurdur.

HZ. NUH (AS): Marangozcuların gemicilerin denizcilerin ve piri idi.

HZ. İDRİS (AS):İğneyi ilk icad eden, ona delik açan, iplik geçiren olduğundan, terzicilerin- konfeksiyoncuların- örücülerin piri sayılır.

HZ. ADEM (AS): İlk ziraat mühendisi ve çiftçi idi.

HZ. ŞİD (AS): Hallac, kazzaz, nessac = dokumacıların, örücülerin ve mensucat sanayiinin ilk kurucusu idi.

Yukarıda yazılanları gördüğünüz gibi peygamberler aynı zamanda medeniyet oluşturmanın temellerini (gönderildikleri kavimlerde) atmış şahıslardır.

Önemli Not: Bu konu içerisinde anlatılmak istenen olgu İslami kaideler için geçerlidir. Bu yazıyı yazan kişi (BEN) Müslüman olduğu için yazılarında İslami bir eksen bulunması doğaldır. Lütfen Müslüman olmayan veya İslami kaidelere benim gibi bakmayan şahıslar abuk sabuk mesajlar atıp konuyu kirletmesin.

http://www.gencnesiller.com/threads/peygamber-meslekleri.6870/