Peugeot 301' i satıp Citroen C5 almak

umit4421

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,114
Merhaba arkadaşlar elimizde 2013 model Peugeot 301 var ben bu aracı Citroen C5 ile değiştirelim istiyorum ama bizim ailedekiler arabayı sıfır aldığı için bu duruma pek yanaşmıyorlar. Fiyatları da üç aşağı beş yukarı aynılar. Ailemdeki bu algıyı nasıl yıkarım nasıl ikna ederim? Alıcağımız c5' lerde gayet temiz araçlar bu arada.

Son düzenleme:

SUBZEROO

Asistan
Reaksiyon puanı
48
Merhaba arkadaşlar elimizde 2013 model Peugeot 301 ben bu aracı Citroen C5 ile değiştirelim istiyorum ama bizim ailedekiler arabayı sıfır aldığı için bu duruma pek yanaşmıyorlar. Fiyatları da üç aşağı beş yukarı aynılar. Ailemdeki bu algıyı nasıl yıkarım nasıl ikna ederim? Alıcağımız c5' lerde gayet temiz araçlar bu arada.
Selamün aleyküm C5 kaç model

umit4421

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,114
2012 veya 2013 hocam.

OzkanK.

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
13,064
Pejo 301 B ve C segmenti arası bir araba iken. ( Daha çok B ye yakın. ) Citroen C5 baya D segmenti üst segment araba gerek genişlik gerekse donanım olarak. Onların fiyatları nasıl birbirine yakın oluyor :)

umit4421

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,114
Citroen yerine benim görüşüm Fluence'de iyi bir tercih olabilir
Bence c5 varken flunce biraz kötü geliyor gözüme.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Pejo 301 B ve C segmenti arası bir araba iken. ( Daha çok B ye yakın. ) Citroen C5 baya D segmenti üst segment araba gerek genişlik gerekse donanım olarak. Onların fiyatları nasıl birbirine yakın oluyor :)
Hocam bizdeki 301 en full paket km si az onla alakalı birazda. Ama bana hala saçma geliyor c5 ile 301' in aynı fiyatta olması ve model yıllarıda aynı.

SUBZEROO

Asistan
Reaksiyon puanı
48
Bence c5 varken flunce biraz kötü geliyor gözüme.

Hocam bizdeki 301 en full paket km si az onla alakalı birazda. Ama bana hala saçma geliyor c5 ile 301' in aynı fiyatta olması ve model yıllarıda aynı.
Evet öyle, c-elysee bir bakın sizin 301in aynısı ?

SUBZEROO

Asistan
Reaksiyon puanı
48
Hocam içeri çok ses alması konforunun olmamasından şikayetçiyim aynı arabayı almak çok mantıksız :D
Alın diye demedim efendim benzerliğinden dolayı ?

O fiyatlara clio da olabilir isterseniz

Ya da biraz daha koyup üstüne Corolla da bakabilirsiniz japon üzmez

umit4421

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,114
Alın diye demedim efendim benzerliğinden dolayı ?

O fiyatlara clio da olabilir isterseniz

Ya da biraz daha koyup üstüne Corolla da bakabilirsiniz japon üzmez
Hocam satıp clio almaya değmez hemde biz 4 kişiyiz bize yetmez.
Üstüne koyamayamız maalesef hocam. O yüzden en mantıklı araç c5 geliyor hem konforlu hem donanımlı hemde fiyatı uygun ve büyük bir kronik sorunu yok.

SUBZEROO

Asistan
Reaksiyon puanı
48
Focuslar var, genelde şirket arabası olan modelleri var ya piyasasını bilmiyorum ama bir bakın derim fikir olsun aklınızda

umit4421

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,114
Focuslar var, genelde şirket arabası olan modelleri var ya piyasasını bilmiyorum ama bir bakın derim fikir olsun aklınızda
Focus ta olabilir aslında hocam ama c5 d segment olduğu için daha cezbedici geliyor. Kullananlar ve satanlar da gayet rahat ve konforlu olduğunu söylüyorlar.

OzkanK.

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
13,064
Focus ta olabilir aslında hocam ama c5 d segment olduğu için daha cezbedici geliyor. Kullananlar ve satanlar da gayet rahat ve konforlu olduğunu söylüyorlar.

Allah Kolaylık versin diyorum işin çok zor. Orta yaş üstü belli seviyedeki insanların önyargılarını kırmak çok zor. Hele ki kararlarını değiştirtmem imkansız gibi bir şey...

O arabayı sattıramazsın benden söylemesi.

newcastleunited

Doçent
Reaksiyon puanı
359
Merhaba arkadaşlar elimizde 2013 model Peugeot 301 ben bu aracı Citroen C5 ile değiştirelim istiyorum ama bizim ailedekiler arabayı sıfır aldığı için bu duruma pek yanaşmıyorlar. Fiyatları da üç aşağı beş yukarı aynılar. Ailemdeki bu algıyı nasıl yıkarım nasıl ikna ederim? Alıcağımız c5' lerde gayet temiz araçlar bu arada.
C5 de iyi ama passat b6 dururken bilemem.

Sizce ne kadar eder hocam? Bu arada araba dizel.
Hocam 150 den açın bence git gide düşürürsünüz az önce baktım 110bin kmde 155 e koyanda var

umit4421

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,114
Allah Kolaylık versin diyorum işin çok zor. Orta yaş üstü belli seviyedeki insanların önyargılarını kırmak çok zor. Hele ki kararlarını değiştirtmem imkansız gibi bir şey...

O arabayı sattıramazsın benden söylemesi.
Aslında c5' e bindirsem kendileri 301' i satmak isterler :D

newcastleunited

Doçent
Reaksiyon puanı
359
?

Honda civic 1.6 elegance de can yakar

umit4421

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,114
C5 de iyi ama passat b6 dururken bilemem.

Hocam 150 den açın bence git gide düşürürsünüz az önce baktım 110bin kmde 155 e koyanda var
Hocam passat' ı sevmiyorum. Zaten babamda 2012 den eski istemiyor.

newcastleunited

Doçent
Reaksiyon puanı
359
Hocam malınızı kötülemek gibi olmasın ama ben Citroen Peugeot Fiat gibi markalara ön yargılıyım sevmiyorum açıkcası yani b6 kasa bir passat c5 i geçeceğini düşünüyorum.

Ford focus ? Konforu,Yol tutuşu,Tork gücü Bir AMG ye yakın desem.

Veya arkadaşların dediği gibi 2016-2017 model bir Fluance alınabilir.Babam fluance baktığında şirket arabası gibi sevmiyorum demiştim ama biraz araştırınca alınacak bir araç.

Araç konularını seviyorum ama forumda fazla yok :/

umit4421

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,114
Hocam malınızı kötülemek gibi olmasın ama ben Citroen Peugeot Fiat gibi markalara ön yargılıyım sevmiyorum açıkcası yani b6 kasa bir passat c5 i geçeceğini düşünüyorum.
Hocam bende fiat' a ön yargılıyım ama peugeot ve citreon' ler sorunsuz arabalar. Bende c5' in b6 passat' tan daha iyi olduğunu düşünüyorum birde hydractive suspension olan c5 oldu mu passat' tan kat ve kat konforlu olur.

Ford focus ? Konforu,Yol tutuşu,Tork gücü Bir AMG ye yakın desem.
Hocam hiç focus ile c5' in konforu bence karşılaştırılamaz. Yol tutuşu konusunda fransızlarda çok manyak yol tutuyorlar. Bizim için gücü o kadar da önemli değil yığılmasın yeter.

Veya arkadaşların dediği gibi 2016-2017 model bir Fluance alınabilir.Babam fluance baktığında şirket arabası gibi sevmiyorum demiştim ama biraz araştırınca alınacak bir araç.
Benim babamda fluance da konfor yok diyor ama hiç kullanmadı aracı. Zaten fluance alsam 301' i alırken sıfır alırdım aynı paraydı diyor.

Araç konularını seviyorum ama forumda fazla yok :/
Maalesef hocam keşke forumda araba konuları da tartışılsa.

Son düzenleme:

Lowrance

Öğrenci
Reaksiyon puanı
72
C5 leri tavsiye etmiyorum elektronik aksam olarak problem çıkartabiliyor ve kesinlikle VW kalitesinde değiller Renaultun bile altında kalan bir araç bana göre motorları ve şanzımanları renault kadar uzun ömürlü dayanıklı değil araç içi kablolamaları ben tamamen sökülmüş olarak gördüğüm için söylüyorum kılıfsız açık şekilde geçiyor kablolar yani ama bir b6 passat ta örgülü kılıf içerisinde tüm kablolar araç içindekiler yani malzeme kalitesi işçilik olarak dağlar kadar farklar var ben size Skoda Rapid öneririm tok dolu kaliteli bir araçtır 301 gerçekten teneke kasisten geçerken bile lambırlob dereye girmiş gibi acayip hareketlere giren bir araba Fluence konfor olarak kesinlikle ondan çok iyi özellikle 1.5 dci 110bg lik 6 ileri manuellerini ben gerçekten beğeniyorum Ve gayette geniş araçlardır sıfır alırken keşke fluence i alsaymışsınız değil 301 değil c5 ikisi de mantıklı araç değiller bana göre

umit4421

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,114
C5 leri tavsiye etmiyorum elektronik aksam olarak problem çıkartabiliyor ve kesinlikle VW kalitesinde değiller Renaultun bile altında kalan bir araç bana göre motorları ve şanzımanları renault kadar uzun ömürlü dayanıklı değil araç içi kablolamaları ben tamamen sökülmüş olarak gördüğüm için söylüyorum kılıfsız açık şekilde geçiyor kablolar yani ama bir b6 passat ta örgülü kılıf içerisinde tüm kablolar araç içindekiler yani malzeme kalitesi işçilik olarak dağlar kadar farklar var ben size Skoda Rapid öneririm tok dolu kaliteli bir araçtır 301 gerçekten teneke kasisten geçerken bile lambırlob dereye girmiş gibi acayip hareketlere giren bir araba Fluence konfor olarak kesinlikle ondan çok iyi özellikle 1.5 dci 110bg lik 6 ileri manuellerini ben gerçekten beğeniyorum Ve gayette geniş araçlardır sıfır alırken keşke fluence i alsaymışsınız değil 301 değil c5 ikisi de mantıklı araç değiller bana göre
C5 kullananlar ve satanlar passattan daha iyi olduğunu söylüyorlar. 301 konusunda katılmıyorum arabanın tek sıkıntısı içeri çok fazla yol sesi alması ve malzeme kalitesinin düşük olması. Fluence bırakın c5'i c4' ün yanından geçemez.Sizin ki resmen vag grubunu övmek olmuş. Rapid ile C5 kıyaslanamaz bile.

Motor konusuna gelirsek peugeot ve citroen motorlarını bmw, volvo, mazda, ford araçlarda da kullanılıyor.

Son düzenleme:

newcastleunited

Doçent
Reaksiyon puanı
359
Hocam sizde fluance sallıyorsunuz kötü bir araç değil ve ben olsam fluance alırdım. @Umutçöçü arkadaşı dediği doğru elektronik aksamları sorun yaratıyor. Ayrıca dediğiniz kadar iyi bir araba olsa piyasası olurdu ama piyasası yok nedense.

umit4421

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,114
Hocam sizde fluance sallıyorsunuz kötü bir araç değil ve ben olsam fluance alırdım. @Umutçöçü arkadaşı dediği doğru elektronik aksamları sorun yaratıyor. Ayrıca dediğiniz kadar iyi bir araba olsa piyasası olurdu ama piyasası yok nedense.
Fluance zaten babam almaz hocam. Birde talisman ayarında bir arada varken aynı paraya fluance almak mantıklı değil al sat yapılmayacaksa.