PES 2010 Liderliği Ele Geçirdi!

Salt Okunur

Profesör
Reaksiyon puanı
42
Geçtiğimiz günlerde piyasaya sürülen Pro Evolution Soccer 2010, kısa sürede en çok satanlar listesine tepeden girerek, FIFA 10 gibi birçok rakibini geride bıraktı.

Futbol sever oyuncuların merakla beklediği Pro Evolution Soccer 2010 (PES 2010), kısa süre önce raflarda yerini aldı. Bizim de test merkezimize konuk olan yapım, ilk incelemelerinden yüksek puanlar alarak değerlendirildi. Oyunun bu başarısı, hemen satış rakamlarına da yansıdı. Öyle ki, PES 2010, geçtiğimiz hafta Cuma günü piyasaya sürülüp, bu hafta "En Çok Satanlar" Listesinin birinci sırasına yerleşti. Hem de geride bıraktığı isimler arasında, Forza Motorsport 3, FIFA 10, Need for Speed: Shift, Uncharted 2: Among Thieves, Wii Sport Resort gibi yapımlar da yer alıyor...

pes20101256631177.jpg

İngiltere'de En Çok Satan Oyunlar:

1. Pro Evolution Soccer 2010 (Konami)
2. Forza Motorsport 3 (Microsoft)
3. FIFA 10 (EA)
4. Mario & Sonic at the Winter Olympic Games (Sega)
5. WWE Smackdown vs Raw 2010 (THQ)
6. Uncharted 2: Among Thieves (Sony)
7. Borderlands (2K Games)
8. Wii Sports Resort (Nintendo)
9. Need for Speed: Shift (EA)
10. Operation Flashpoint: Dragon Rising (Codemasters)

:: Sizce Pro Evolution Soccer 2010'un eksileri neler?

Yazan: Aykut Göker
SDN - http://shiftdelete.net

mendocino

Rektör
Reaksiyon puanı
81
tam bir haftadir geceli gündüzlü oynuyorum cok güsel bir oyun ama sorunuza cevap veriyim hem bilmeyenlerde fikir edinmis olsun.Eksikleri;
1-hakem cok dengesiz ufacik temasa faul calarken arkadan bodoslama girince kırmızı kart penalti vermesi gerekirken devam ettiriyor
2-bi donma problemi var cok olmasada arada titreme donma oluyor onunda patchle düzeltirler zaten
3-penalti sistemine bi türlü alisamadim eski sistem gayet iyiydi cok zorlastırmıslar
4-calım atma adam gecme demosunda cok zordu tam olmasi gerektigi gibiydi bence full oyunda biraz daha kolay olmus pes2009 benzemis ellemeseler daha iyiydi sanki
5-transferlerin bi cogu yapilmamis halbuki cok zor bisi degildi söleseler ben bile yapardim:D
6-seyirciler 3d olmus iyi güselde bu seferde odun gibi oturuyolar 2009'da 2boyutluydular ama tepki veriyolardi en azindan gole vs
7-en önemlisi lisans olayi her sene biras daha geriye gidiyor lisanli takimlar cok az lisansli olanlarda bile sorunlar var..
8-oyunda kac senedir bir tane alman takımı yok hadi lisanssiz sekilde koysaydiniz bari biz lisansli yapardik

avdanli

Asistan
Reaksiyon puanı
0
yine iyi oyun eksikleri olmasına rağmen

tuncayt

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
pc de gerçekten pes 2010 devrim yapmış! inanamadım ya ... harika !

idcelik

Asistan
Reaksiyon puanı
0
iğrenc berbat olmus pes2009 10 a tam 10 basar yanı.fifa serısı gıbı kontrol mekanızması cok ağır.sağa sola donmelerde anlamsız bır hareket yaparak topu ayaından asıyor.neden bunu bole kotu yapmıslar anlayamadım.cok yavas hareket edıyor oyuncular gercekten ağır ağır gıdıyolar.ben fifa10un demosunu da oynadım buna cok benzıyor.pes 2010 oynayınca cok sasırdım bukadar mı kotu olur.görsellık ve grafikler 10 numara belkı ama oynanabılırlılık hakıkaten kotu.iyiye gitmesini beklerken bence daha kotu olmus....

mendocino

Rektör
Reaksiyon puanı
81
dönüslerde gerceksi olsn diye ani dönüsler kaldirilmis bence iyi olmus atari oyunu degil artik.

platonik

Profesör
Reaksiyon puanı
3
Teferruat çok olmuş, ama oyun güzel bence

TazzzY

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
275
Pes Süper olmuş fifada Ne çalım ne paslaşma Ama Pesde Gerçekten oyunun zevki çıkıyor Fifada zorlaştıralım derken iyice batırmışlar...

Neanderthal

Profesör
Reaksiyon puanı
18
Almanya ligi yok , topu kontrol edeyim derken ayağından çok aşıyor bide ceza sahası önünden şut çekince ya gol ya direk oluyor hep

TazzzY

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
275
Almanya ligi yok , topu kontrol edeyim derken ayağından çok aşıyor bide ceza sahası önünden şut çekince ya gol ya direk oluyor hep

Amatör'e alırsan olur tabi son seviye oyna bakalım oluyormu Topu aşmaya gelince Devamlı koşarak gitmiyeceksin Çalıma gelince yavaşlıcaksın oyuncudan sıyrılmak için koşu tuşuna bas :)

mazruf

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
1,117
Yalnız çok hızlı ya. Beşiktaş bile bu kadar telaşla oynamıyor.

mendocino

Rektör
Reaksiyon puanı
81
hızlı degil arkadaslar serinin en yavas oyunu bence asiri yavas.widescreen monitörünüz varsa 4:3 oynarsanız oyun aşırı hızli gibi geliyor, 16:9 secin oyun normal hızına döncektir.ayrica arkadasın dedigine katiliyorum top player oynayinca öle her sutunuz gol olmaz cünkü sut cekmenize kolay kolay izin vermezler :D ve ayrica hızlı kosma tusuna sürekli basarsanız topuda acar kontrol sorunuda yasarsiniz gercek hayatta top oynarken sürekli kosmanız mümkün degilse oyundada mümkün degildir.bu oyunun hatasi degil sizin hatanız

lubuoguz

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Oyun PES serisinin en iyi oyunu buna rağmen az da olsa eksileri yok değil.Gerçi bu eksileri konsollar da sadece 1 konuda görür iken PC lerde farklı konularda gördüm.Konsollarda oyun kusursuz sayılır sadece ufak hakem hataları var.PC lerde ise grafikelrde arada donma gibi ufak eksikliklerde yaşanabiliyor.Buna rağmen oyun Serisi bazında zirvede.Benim şahsi puanım: % 93:thumbup1: