Pes 2010-2011-2012-2013 Ekran Kartı Görmeme Sorunu [%100 Çözüldü]

Devolten

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Pes 10-11-12-13 Oyunlarının Ekran Kartını Görmemesi Çözümü (%100)
Bu Hatanın Sebebi ; Optimus Teknolojisi
Optimus Teknolojisi : Pil Ömrünü Uzatmak Amacıyla Yapılan Bir Çalışma
Bu Teknoloji İle 2 Ekran Kartına Sahip Bilgisayarların Hangi Ekran Kartını Kullanacağını
Bu Teknoloji Belirliyor , Internette Gezinirken Düşük Özellikli Ekran Kartı , Oyun Oynarken İse
Yüksek Özellikli Ekran Kartı Devreye Giriyor

Peki Optimus İle Pes Oyununun Alakası Nedir ?
Düşük Ekran Kartınız , 2D Masaüstü Uygulamalarda Devreye Girer
Pes Oyunu İse İlk Olarak “Settings.exe” Üzerinden Oyun Grafiklerini Ayarladığı İçin
Arka Planda Bu Exe Dosyasından Bilgi Çeker , Ve Bu Exe Dosyası 2D Olduğu İçin Oto Olarak
Düşük Ekran Kartı İle Çalışır , Ve Ona Göre Oyun Grafikleri Ayarlanır
Bugün Sizlere Yüksek Ekran Kartı İle Girmeyi Göstereceğim

Peki Ekran Kartımı Nasıl Seçebilirim ?
Pes Klasörüne Girip , Settings Dosyasına Sağ Click Yapıyoruz Ve Grafik İşlemciyle Çalıştır
Burdan “Varsayılan Grafik İşlemciyi Değiştir” Butonuna Tıklıyoruz Ve Nvidia Panel Geliyor
Gelen Panelde Hemen Sağ Tarafımızda “Ekle” Butonu Var , Buna Basarak Pes’in Klasörüne Gidiyoruz
Ordan Pes Settings.exe’yi Seçiyoruz Ve Tamam Diyoruz , Seçtikten Sonra Hemen Altındaki Kutudan
“Yüksek Performanslı Nvidia İşlemcisi” Var , Bunu Seçiyoruz Ve Sağ Alttan Uygula Diyoruz
Artık Setting.exe’yi Açıp Ayarlarını Yapabilirsiniz

S

SDN Okuru

SDN Okuru
adam çok iyi girmiş konuya bişey anlatacakmış gibi heryerde yazan şeyi yazmış kaçmış :D

S

SDN Okuru

SDN Okuru
arkadaşlar ben sizin dediklerinizi yapıyorum ve daha sonra uygula diyorum ama ayarlar uygulanmıyor daha önceden pes çalışıyordu tekrar yükledim grafik işlemci ayarlarını yaptım ama uygulayamadım :(((( bu soruna bi çözüm getirebilirmisiniz

S

SDN Okuru

SDN Okuru
settinge girip özelliklere tıkla dıyınce ekran kartı ile ilgili olan kısımda yapılamıyor yazıyor ram de falan iyi yazıyor ama ekran kartı kısmı yapılamıyor yazısı var ?

DumDumaq

Dekan
Reaksiyon puanı
9
Mutlaka çıkar arkadaşlar oyunun simgesine sağ tıkladıgınızda , çıkmıyorsa

Denetim masası - Nvidia - Ordan Pes2013.exe yi Ekleyin 2 seçenek var ekle-çıkart Oyunu görmesini sağladıktan sonra bu işlemi uygulayın ben böyle çözmüştüm ve yönetici olarka çalıştırın

S

SDN Okuru

SDN Okuru
msı ge70 20E leptopum var GTX765m ekran kartı var bütün oyunları sorunsuz oynuyorum ultrada fakat pes2013 de bütün herşeyi denedim olmadı yüksek performance nvida işlemcisiyle çalıştır exe ekle herşey tmm ekran kartı da devrede diyor fakat görüntü çok bozuk yeni pes indirdim gene aynı kafayı sıyrcam yardım pls...

S

SDN Okuru

SDN Okuru
msı ge70 20E leptopum var GTX765m ekran kartı var bütün oyunları sorunsuz oynuyorum ultrada fakat pes2013 de bütün herşeyi denedim olmadı yüksek performance nvida işlemcisiyle çalıştır exe ekle herşey tmm ekran kartı da devrede diyor fakat görüntü çok bozuk yeni pes indirdim gene aynı kafayı sıyrcam yardım pls...

yokmu yardım edecek?

S

SDN Okuru

SDN Okuru
ndivia bende yok beyler denetim masasında öle birşey yazmıyo oyuna girceğim zaman video kartı hatasını verio ama 2gb kran kartım var yardım edin lütfeen

yaşli çocuk

Profesör
Reaksiyon puanı
11
Hortlatacağım ama bu konu malesef PES'in tüm sürümlerinde geçerli.2014'ü kuranlar için bu bilgi faydalı olacaktır.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
herseyi yaptınız hala olmuyorsa en son nvdianın eski surumune dönün yeniden guncelleme yapın bn en son onu yaptım duzeldı eskı surumdede çalışıyordu yenıden güncelledim yine calıştı diğer hiçbiri bnde işe yaramadı once onları deneyın olmassa bırde boyle deneyın..:D

S

SDN Okuru

SDN Okuru
arkadaşlar benim bilgisayarımın 1.87 GB ram ve 2.00 GHz si var pes oyunu yüklesem açar mı? Lütfen yardım edin

S

SDN Okuru

SDN Okuru
arkadaşlar sizin dediğiniz her şeyi yaptım oldu olacak bilgisayarıkıracağım olmuyor bu gerizekalı oyun bende

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Nvidia optimus teknolojilerinde pes 2013 ekran kartı ve vram hatası veriyor win 8 ise pesi unutabilmeye başlayın

S

SDN Okuru

SDN Okuru
arkadaşlar benim laptopum toshıba satellıte c855-1E2 ram 4 gb işlemci intel pentium ekran kartı 1 gb pes 2010 nu yükledım ekran kartını görmüyor tüm oyunlarda ekran kartını görmüyor oyun özellikleri ne kadar düşük olsa bile pes 2010 da yoksay deyip oyunu acıyorum fakat oyun cözünürlüğü düşük ve bazı bölümler acılmıyor bazende donuyor setting de ekran kartı bad yani kötü yazıyor lütfen yardımmmm

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Beyler dediğiniz herşeyi yaptım olmuyor performans a felan çektim ekran kartını güncelledim 4gb ekran kartı var geforce gtx850 modeli win8 bilgisayar yeni aldım zaten bir türlü açamadım bu oyunu başka bütün oyunlar açılıyor bu hariç

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Bu nasıl bir iş MSİ GE70 20E-201tr diz üstü bilgisayarımla şu kıytırık oyunu açamıyorum. Söylenilenleri yaptım aynı hatayı alıyorum ''Bilgisayarınız bu yazılımı çalıştırmak için minimum sistem gereksinimlerini karşılamıyor'' diye. Bu arada Pes 2015'de yaşıyorum bu sorunu.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
pes 13 açılmıyor arka planda çalişiyor çözümmmm???????

S

SDN Okuru

SDN Okuru
nvıdıa ekran kartı kullananlar için yazıyorum oyunun exesine sağ tıklayıp "grafik işlemci ile çalıştır "Yüksek Performanslı Nvıdıa İşlemcisi" bulunması lazım. Bu seçenek yoksa o zaman masaüstündeki boş bir alandan fareye sağ tık yapıp NVIDIA Denetim Masasını açın sol tarafta bulunan 3D ayarları-3D ayarlarının yönetilmesine girip Program Ayarlarından Pes oyununuzu ekleyin. Ardından altta bulunan kısmı Yüksek Prformanslı Nvıdıa İşlemcisi yapın. Ve uygula diyin.
Sağ taraftaki PHYSX Yapılandırmasından Physx işlemcisini Geforce Yapıp Uygula diyin sorununuz çözülmüş olur.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
''Ardından altta bulunan kısmı Yüksek Prformanslı Nvıdıa İşlemcisi yapın. Ve uygula diyin.'' yazmışsınız da altta öyle bir seçenek yok?