Penaltı kararı doğru mu?

Penaltı kararı sizce doğru mu?

• Evet, karar doğru.

Kullanılan: 5 26.3%
  • Hayır, karar yanlış.

Kullanılan: 12 63.2%
  • Fikrim yok.

Kullanılan: 2 10.5%

• Kullanılan toplam oy
    19
  • Anket kapatılmış .

mazruf

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
1,117
90 dakika boyunca pozisyon kısırlığına sahne olan SAİ Kayseri Erciyesspor - Fenerbahçe maçında sarı lacivertliler, 86. dakikada kazanılan tartışmalı penaltıyı Emre ile gole çevirdi. Bu sezon ligde 6. penaltısını kazanan Fenerbahçe, 5. penaltı golüyle 1-0'lık galibiyete uzandı.

Pozisyonu izlemek için tıklayınız...

1021280_manset.jpg

MUSTAFA ÇULÇU

Merkez Hakem Kurulu eski Başkanı Mustafa Çulcu, Fenerbahçe’nin kazandığı penaltı atışının hatalı olduğunu söyledi. Çulcu son dakikalardaki pozisyonla ilgili şunları söyledi:

Penaltı kararı kesinlikle hatalı. Erciyessporlu futbolcu dengesini kaybetti ve topu göremedi. Kendini toparlamaya çalışırken top koluna çarptı. Burada hakem yanlış bir yorum yaptı. Zaten Hüseyin Göcek orta sahaya doğru koşarken, 5. hakem Koray Gençerler’in uyarısı ile geri dönüp penaltıyı verdi. Neredeyse Ankara üzerinden uçakla dönüp düdüğü çaldı. FIFA hakemi statüsündeki bir hakem böyle pozisyonları yorumlayabilmeli. Çünkü pozisyon kör bir noktada değildi. Hakemlerimiz 5 ve 6. hakemlere teslimiyetçi bir şekilde maç yönetiyor.”

RIDVAN DİLMEN

Kayseri Erciyesspor'u tartışmalı penaltı kararı sonrası bulduğu golle 1-0 yenen Fenerbahçe'nin galibiyetini Rıdvan Dilmen NTV'de değerlendirdi.

Dilmen karşılaşmada Kayseri Erciyesspor'lu oyuncu Mehmet Akgün'ün eline çarpan top için önce ''net penaltı'' ifadesini kullandı. Ancak reklam arası verildikten sonra Dilmen'in kararı değişti.

Dilmen reklam arasında pozisyonu tekrar izlediğini ve Mehmet Akgün'ün eline top çarpmadan önce Mehmet Akgün'e faul yapıldığını ifade ederek penaltı kararının yanlış olduğunu söyledi.

Suat Altın İnşaat Kayseri Erciyesspor Teknik Direktörü Tütüneker'in değerlendirmesi: VİDEO

"Böyle mağlup olmak güzel değil" dedi. Tütüneker, "Penaltı olabilir ben bir şey söylemiyorum. Hakem de görmüştür vermiştir. Mehmet düşerken topu görmüyor, çocuk görmüyor. Ne yapsın kolunu mu keseceğiz" diye konuştu.

Tütüneker, maçın ardından katıldığı basın toplantısında, taraftarlarına Fenerbahçe galibiyeti hediye edememenin üzüntüsünü yaşadıklarını söyledi.

Fenerbahçe'yi galibiyetten dolayı tebrik ettiklerini belirten Tütüneker, "Penaltı pozisyonunda çocuk arkadan itilmiş topu görmüyor eline çarpıyor. Evet eline çarpıyor ama bu adam bu topu nasıl görsün. Nasıl kural, ben anlamadım. Böyle mağlup olmak güzel değil. Takımımız 65. dakikaya kadar çok iyi gitti. Üçüncü bölgede Fenerbahçe'yi kapatmayı düşündük ve bunu uzun süre başardık. Fenerbahçe'ye karşı 10-15 pozisyona giremezsiniz. 1-2 veya 2-3 olur. Bulduğumuz pozisyonları değerlendirsek belki biz öne geçecektik veya beraberliği sağlayacaktık" dedi.

"KURALA İSYAN EDİYORUM"
Tütüneker, "Penaltı olabilir ben bir şey söylemiyorum. Hakem de görmüştür vermiştir. Mehmet düşerken topu görmüyor, çocuk görmüyor. Ne yapsın kolunu mu keseceğiz. Arkada gözü de yok. Öyle bir enteresan kural ki eline geldiği zaman penaltı. Top kaleye gitse kalecinin kucağına gidecek. İnsan üzülüyor. Bizim için bir puan bile önemliydi. Kurala ben isyan ediyorum. Adam topu görmüyor. Ne yapacak bu adam" dedi.

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal'ın değerlendirmesi: VİDEO

"HAKEM VERDİYSE PENALTIDIR"
Fenerbahçe'nin 'çok geriye yaslandığı' yönündeki eleştirilere ise Kartal, "Dünyanın en büyük takımları da geriye yaslanabilir. Önde baskılı oynadığı zamanlar da olur. Biz de bugün rakibin zorlu bir takım olduğunu düşünürseniz bundan dolayı zaman zaman geriye yaslandığımız oldu. 70. dakikadan sonra biz önde baskılı oynadık. Pozisyon ürettik ve maçı kazanmasını bildik" cevabını verdi.

Penaltı pozisyonunun sorulması üzerine Kartal, "Penaltı pozisyonunu bilmiyorum, izlemedim. Ancak ondan önce Sow'a yapılan yüzde yüz verilmeyen penaltı var, onu da belirteyim. Penaltıyı seyretmedim, hakem verdiyse penaltıdır" ifadelerini kullandı.

Sizce penaltı kararı doğru mu?

friendly

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
671
ouvv gene mi penaltı vermişler.. :P

tachyon

Doçent
Reaksiyon puanı
59
Maç başlığında da yorum yaptım burada da yapıyorum. Penaltı diyenler ellerini vicdanlarına koysunlar ve o penaltı düdüğünün kendileri aleyhine çalındığını düşünsünler.

Pozisyonu detaylı bir şekilde herkes tv'den seyretti. Burada nasıl olduğunu anlatmaya gerek yok. Gökhan o posisyonda rakibini itmeden o top rakibin eline çarpmış olsaydı burada kimsenin bir şey söylemeye hakkı olamaz ve herkes penaltı konusunda hem fikir olurdu. Hatta böyle bir başlık bile açılmazdı.

Benim kızdığım nokta penaltıdan ziyade, o kararı veren çizgi hakeminin aynı bölge içerisinde nasıl olup ele çarpan topu görüp te rakibi iten eli görmemesi.

michuozawa

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
493
burak formsuz yoksa o da yaptırır :D

gs_kadir

Profesör
Reaksiyon puanı
8
Neredeyse Ankara üzerinden uçakla dönüp düdüğü çaldı. FIFA hakemi statüsündeki bir hakem böyle pozisyonları yorumlayabilmeli. Çünkü pozisyon kör bir noktada değildi. Hakemlerimiz 5 ve 6. hakemlere teslimiyetçi bir şekilde maç yönetiyor.”

Fenerbahçeli 3 oyuncu çizgi hakeminin üstüne koştuktan sonra verdi yoksa kaleci topu almıştı ve Erciyesspor kontraya çıkıyordu.Ayrıca pozisyondan önce faul var

michuozawa

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
493
itmeden dolayı vermeyebilirdi, ancak ilk yarıdaki pozisyon da bana göre net penaltıydı.

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,127
hakemler korkuyorsa maça çıkmasınlar tarafsız olamıcaksa hakemliği bıraksınlar.

Aretios

Profesör
Reaksiyon puanı
3
son 4 sezonda kırmızı kartlarda penaltılarda kimin ne kadar kayırıldığı belli...

REDFOKS

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
201
Düşen adam elini havaya değil, kendini korumak için yere doğru uzatır pozisyon bal gibi penaltı... Daha maçın başında Sov'un pozisyonu var da açık ve net ama işine gelmediği için konuşmaz kimse... Özelliklede NTVSporun sipikerleri...

[SDNTV2]https://mtc.cdn.vine.co/r/videos/5BC8B785241157820899077328896_3cbeb7fd592.1.4.12770322614041490987.mp4[/SDNTV2]

https://mtc.cdn.vine.co/r/videos/5B...8896_3cbeb7fd592.1.4.12770322614041490987.mp4

Ritchie

Asistan
Reaksiyon puanı
3
ele çarpmadan önce net faul var, hedef 1 milyon penaltı! az kaldı.

Creative

Rektör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
17,394
Türk Futbolundan iğrenmeyen kalmadı, bu gibi durumlardan. İnsan artık zevk almıyor maç izlerken. Gereksiz bir film izler gibi bakıyoruz..

matkap54

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Bence yanlış orda faul var adam topu görmüyor bile dengesini kaybetmiş, ayrıca Fenerbahçeli futbolcuların yoğun itirazlarından sonra penaltının verilmesi çok ilginç ....

Bizans

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Tüpçünün hakemleride kendi gibi olur tıpa sıkışınca dakika 80lerde verin fenere penaltı :) Allahtan penaltı diye bi kural koymuşlar futbola