Pembe Patikler geliyor...

too_late

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
4
*SiRiNe* dedi ki:
amesfa dedi ki:
Kızlar korkmayın biz varız yanınızda. :D :D

korktukları sizsiniz zaten.... :D :D

:D :D Ne diyim ben sana yaaa :D

Konu güzel ve olması gereken bir bölüm belki ama ben hala şu yasak olayına takıldım :S İllaki ihlal etmek isteyenler olacak ve evet illaki global arkadaşlar ellerinden geleni yapacaklar bundan şüphem yok ama endişem tüm bu çabada bölümün amacını sapıtması :S

emelden

Dekan
Reaksiyon puanı
8
Özellikle bayanların konu dışındaki birbirleriyle yarışırcasına açtıkları kopyala yapıştır konularını görmekten fenalık geldi zaten bana. Bu bölümdede bol bol olur artık. Sevgili Troy, ''Kendi aralarında teknolojiyle ilgili olarak yardımlaşabilecekleri ve dostluk kurabilecekleri bir kategori.'' demiş. Keşke öyle olsa diyorum. :)

Hakkı Alkan

Rektör
Yönetici
Reaksiyon puanı
2,168
Olmamış çocuğa don biçmek yerine, bekleyip görelim derim. Ben, forumumuzdaki bayanlara güveniyorum Emel. Bu genellemeyi yaparak kendine de zarar veriyorsun. Senin gibi çok sayıda başarılı bayan üyemiz var. Gölgede bırakma lütfen ;)

Erthon

Profesör
Reaksiyon puanı
13
Evet bayan üyeleri destekliyelim ;)

JuLiuSiuS

Profesör
Reaksiyon puanı
4
Dimi Erthon Hep Destek Tam Destek,bizede mavi patikler açarlar belki :D

red-bird

Profesör
Reaksiyon puanı
8
evet bende Troya katılıyorum herkesi bir tutmamak gerek...
erthon ve Juli desteğiniz için teşekkürler :D

Alengirli

Dekan
Reaksiyon puanı
23
Bence erkekler izleyemesin, yani yöneticiler (Troy, Berkin ve adminler) haricinde.

Erthon

Profesör
Reaksiyon puanı
13
peki global modlar? onların izleyip BAN yada düzenleme yapmaları lazım

mehmet

Profesör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
47
Alengirli İşlerin Adamı dedi ki:
Bence erkekler izleyemesin, yani yöneticiler (Troy, Berkin ve adminler) haricinde.

Şu anda öyle bir şey olmadığı ne malum.
Bence olmaması için hiçbir sebep yok gibi.

Saygılar

warkortali

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
181
Farklı bir açıdan bakarsak gayet olumlu, yalnız şahsi fikrim tamamen olumsuz .. Bununda bir şeyi değiştmesi gerektiğini düşünmüyorum. akışına bırakmalı ..

Hakkı Alkan

Rektör
Yönetici
Reaksiyon puanı
2,168
Bizim web sitemizde, böyle bir uygulama olamaz. Her bölüm herkesin okumasına açık olmalı. Bu, genel prensiplerimiz arasındadır.

Ben de öyle bi konuştum ki :D müdüriyetten gibi :D haha

titanyum

Profesör
Reaksiyon puanı
7
olsun sende forum müdürüsün hiç değilse admin niteliği var sende :D

titanyum

Profesör
Reaksiyon puanı
7
kategori olarak demek istedi

boşvar kızlar pembe patiklere gider SDN sana kalır be kardeşim :D

Turab Garip

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
178
Merhabalar arkadaşlar.

Bu işi geliştiren kişi olarak değil de, sıradan bir üye olarak yorum yapmak istiyorum.

Çoğu arkadaş, özellikle konunun muhataplarından Emel ve too_late, bu konuda endişelerini dile getirmiş zaten. Bu endişelere katılmakla birlikte, şuna da değinmek istiyorum:

- Bayanlara özel tek bir kategori açmak, (Pembe Patikler), diğer tüm kategorilerin erkeklere özelmiş gibi görünmesine/anlaşılmasına veya akıllarda böyle yer etmesine neden olacak. Ki bu makul bir düşünce. Eğer bu düşünce oluşmayacaksa, o zaman da bayanlara pozitif bir ayrımcılık yapılmasından erkekler şikayet edebilecek.

- Her türlü forumda, özellikle Türkiye'deki forumlarda, mutlaka yaramazlık yapmak için takılan erkek üyeler vardır. Hatta biz de bir kaç üyeyi, bayan üyeleri özel mesajla rahatsız etmelerinden ötürü forumdan yasakladık. Pembe Patikler, bayan üyelerin doğrudan hedef gösterilmesi demek olacak. Böylece, yaramazlık yapmak isteyen, kızları gökte ararken yerde bulmuş olacağı gibi, yaramazlık yapmayıp da meyilli olanların da kanını kaynatacak. (Eşşeğin aklına karpuz kabuğu getirmek.) Bundan ötürü, bayan üyelerin mesaj kutuları salt askıntı amacıyla olmasa bile dolup taşacak.

- Cinsiyet değişimi her an için profilden yapılabilir veya IP adresi değiştirmek suretiyle, her an için siteye yeni üyelik açıp bayanmış gibi giriş yapanlar olabilir. Bu tür üyelerin takibi zor değil, neredeyse imkansız. Çünkü IP adresleri genellikle dinmaik olduğundan, herkes kendine sınırsız üyelik açabilir ve o kişinin aslında kim olduğunu da bilemeyeceğimiz için, sadece yeni aldığı üyeliğini yasaklayabiliriz ama kendisi forumdaki varlığını devam ettirir.

- Forum, teknoloji haberlerinin ikinci planda kaldığı bir ortama doğru hızla akmakta. Daha önce yönetici grubunda söylediğim şeyi tekrar etmek istiyorum; üye sayısı artacak ve forumun daha imkanlı hale gelebilmesini sağlayacak maddi destekler büyüyecektir, ancak genel kalite oranı azalacaktır diye düşünüyorum. Pembe Patikler, hiç birinizin de şüphe etmeyeceği üzere, bayanların içinden çıkmayacağı, erkeklerin de son derece ilgi göstereceği bir bölüm olacak.

Tabi tekrar belirtmemde fayda var; bu benim bir üye olarak görüşüm. Yoksa geliştirici olarak "bana ne yapmıyorum işte" deme lüksüm yok. Forumun beta aşamasını genişlettiğimiz bu günlerde, bunun için de ayrıca çalışacağız. Bizi zorlu, yorucu, iğrenç, sıkılgan, gerilgen; SDN'yi ise güzel günler bekliyor, beklesin.

Nemesis

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
13
Elmacık bütün harflerine tek tek katılıyorum ;)
Elmacik dedi ki:
- Forum, teknoloji haberlerinin ikinci planda kaldığı bir ortama doğru hızla akmakta. Daha önce yönetici grubunda söylediğim şeyi tekrar etmek istiyorum; üye sayısı artacak ve forumun daha imkanlı hale gelebilmesini sağlayacak maddi destekler büyüyecektir, ancak genel kalite oranı azalacaktır diye düşünüyorum. Pembe Patikler, hiç birinizin de şüphe etmeyeceği üzere, bayanların içinden çıkmayacağı, erkeklerin de son derece ilgi göstereceği bir bölüm olacak.

Özellikle Buraya :)

iol99

Profesör
Reaksiyon puanı
6
Profilinden bayan seçeneğini işaretlemeyen giremeyecek mi şimdi? (Bunu yapmayı hiç düşünmüyorum da)

Dalgaya vurdum çoğunluk ama ben de gereksiz görüyorum. Şöyle artı bir yönü olabilir, her konuyu geyiğe çeviren çeneli üyelerimiz burda kendilerini rahatlatabilirler :) Evlenme isteklerini özgürce dile getirebilirler, ben güzelim boyluyum, posluyum, geçin sıraya diye istedikleri gibi reklamlarını yapabilirler.. Biz de takip listesinden bu kategoriyi çıkarıp rahatça forumda geziniriz... (Fazla sinirlenmişim ben susayım |) )

Hakkı Alkan

Rektör
Yönetici
Reaksiyon puanı
2,168
Aslına bakarsanız bu tartıştığımız konular, uzun zamandan beri forumda var. Yani sadece bayanlara açılan başlıklar gibi. Forumun teknoloji sitesinin forumu olduğu doğrudur. Ancak, bu forumu bir üniversitenin kantini gibi görmekte fayda var.

Ana sayfamız zaten 100% teknoloji ve böyle de olması gerekiyor. Forumun ise çoğunluğu teknoloji. Kalite sıkıntımız yok çok şükür.

Profil değiştirme, yeni üyelik alma gibi sıkıntılarla da yaklaşık 2 yıldır başarıyla mücadele ediyoruz.

Moderatör ve yöneticilerimiz bu konuda gerekeni en kısa zamanda yapacaklardır.

Bu arada "dedim oldu" gibi bir söylem değil, deneme amaçlı olarak kurulacak bir bölüm bu.

Forumumuzun gene gelişimi nasıl her gün devam ediyorsa, zaman içerisinde geliştirilebilir veya bazı düzenlemeler getirilebilir bu bölüme.

Nemesis

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
13
O zaman hayırlısı olsun başka söze gerek yok :)

Erthon

Profesör
Reaksiyon puanı
13
Bayanları destekliyorum ;)
Bu konuyu baltalamaya çalışanları bekliyorum (&) :#

kullanıcı

Profesör
Reaksiyon puanı
2
Elmacik dedi ki:
Merhabalar arkadaşlar.

Bu işi geliştiren kişi olarak değil de, sıradan bir üye olarak yorum yapmak istiyorum.

Çoğu arkadaş, özellikle konunun muhataplarından Emel ve too_late, bu konuda endişelerini dile getirmiş zaten. Bu endişelere katılmakla birlikte, şuna da değinmek istiyorum:

- Bayanlara özel tek bir kategori açmak, (Pembe Patikler), diğer tüm kategorilerin erkeklere özelmiş gibi görünmesine/anlaşılmasına veya akıllarda böyle yer etmesine neden olacak. Ki bu makul bir düşünce. Eğer bu düşünce oluşmayacaksa, o zaman da bayanlara pozitif bir ayrımcılık yapılmasından erkekler şikayet edebilecek.

- Her türlü forumda, özellikle Türkiye'deki forumlarda, mutlaka yaramazlık yapmak için takılan erkek üyeler vardır. Hatta biz de bir kaç üyeyi, bayan üyeleri özel mesajla rahatsız etmelerinden ötürü forumdan yasakladık. Pembe Patikler, bayan üyelerin doğrudan hedef gösterilmesi demek olacak. Böylece, yaramazlık yapmak isteyen, kızları gökte ararken yerde bulmuş olacağı gibi, yaramazlık yapmayıp da meyilli olanların da kanını kaynatacak. (Eşşeğin aklına karpuz kabuğu getirmek.) Bundan ötürü, bayan üyelerin mesaj kutuları salt askıntı amacıyla olmasa bile dolup taşacak.

- Cinsiyet değişimi her an için profilden yapılabilir veya IP adresi değiştirmek suretiyle, her an için siteye yeni üyelik açıp bayanmış gibi giriş yapanlar olabilir. Bu tür üyelerin takibi zor değil, neredeyse imkansız. Çünkü IP adresleri genellikle dinmaik olduğundan, herkes kendine sınırsız üyelik açabilir ve o kişinin aslında kim olduğunu da bilemeyeceğimiz için, sadece yeni aldığı üyeliğini yasaklayabiliriz ama kendisi forumdaki varlığını devam ettirir.

Tabi tekrar belirtmemde fayda var; bu benim bir üye olarak görüşüm. Yoksa geliştirici olarak "bana ne yapmıyorum işte" deme lüksüm yok. Forumun beta aşamasını genişlettiğimiz bu günlerde, bunun için de ayrıca çalışacağız. Bizi zorlu, yorucu, iğrenç, sıkılgan, gerilgen; SDN'yi ise güzel günler bekliyor, beklesin.

Çok yerinde ve güzel tespitler. Umarım size zorluk çıkarmazlar. Profil değişimi ile ilgili bir öneri olarak, kayıt olurken bir kere cinsiyet seçimi yapılsa diye bir öneri getirebilir miyim? Gerçi başka hesaplar da açabilirler yukarda belirttiğiniz özellikli kişilikler.

Blue.Silk

Profesör
Reaksiyon puanı
2
ben simdi gördüm daha :$

söyleki arkadaslar. cogu zamn beyle yazdıgımız yazılara yada yaptıgımız dedikodulara tepki gösteriyorlar sakayla karısıkta olsa. ben hoş olacagını düsünüyorum acıkcası. tamam forumumuz teknoloji üserine ve bunu herkez biliyo zaten. ama işlerinin yogunlugunda keyifli zamanlar gecirmek icin kacamak yapmak isticek arkadaslarımız var ne biliyim canı sıkkın olur azıcık eglence ister o zmn yine sdn nin sagdık üyeleri eglenceyide sdn de arar ;D

tamma gidiyorum ben 1-2 saate gelicem yine :*

iol99

Profesör
Reaksiyon puanı
6
Bizi zorlu, yorucu, iğrenç, sıkılgan, gerilgen; SDN'yi ise güzel günler bekliyor, beklesin.

:) Elmacik bize de tercüman olmuş.

Turab Garip

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
178
@Kullanıcı;

Kayıt sırasında bazı bilgiler sormaya yönelik bazı çalışmalarımız vardı zaten. Ancak şu anda askıya aldık; çünkü yeni gelişmelerimiz daha büyük çaplı olacağından, ayağımız yere sağlam bassın istedik. Yani geliştirmeler çakışsın istemiyoruz; büyük değişimden küçük değişme göre aşamalı bir geliştirme planı hazırladık.

Profilden cinsiyetin tek seferliğine seçimine gelince; böyle bir kategori açılması isteğini ilk duyduğumda bu fikre katılmamış, aynı şeyleri söylemiş, ancak yine de açılacaksa, böyle bir şey yapılabilir diye ben de düşünmüştüm. Ama senin de fark ettiğin gibi, forumdaki cinsiyetini değiştiremeyen kişi, modeniden IP'sini değiştirirek cinslik/cinsiyetsizlik yapabilir.

Not olarak şunu da eklemek istiyorum; forum teknoloji forumu diye kimse başka şeyden bahsetmesin denilmiyor elbette. Denilen, patlıcan tarlasına bambu ekersek, bambular iki yıl bekler üç yıl bekler ama beş yıl sonra öyle bir boy atarlar ki, patlıcanlar güneş göremeyip kururlar. Yoksa editörlerimizin kalitesinden şüphe yok; oransal olarak konuşuyoruz.

kullanıcı

Profesör
Reaksiyon puanı
2
@ Elmacik

Haklısınız, bir de çakışma problemiyle karşı karşıya kalınılabilir. Bu konuda size iyi çalışmalar dilerim. Kolay gelsin.