Ali Ceyhun
Öğrenci
- Reaksiyon puanı
- 4
Merhabalar, Başlıkta Belirtiğim anakart için işlemcı ve ram bakıyorum. Yardımcı Olabılırmısınız?
Not : Bilgisayar Laptop
1x8 DDR3 1333MHz RAM
WD Green SATA SSD
Intel Core i7 2630QM
O zaman dediğin gibi RAM işini yap. CPU olarak ise herhangi bir Intel Core i7 2xxxQM CPU alabilirsin (rPGA988B yazanları ama).Laptop'da şuanda 2+4 şeklınde ram var 1x8'mi alıyım yoksa 2'yı kaldırıp 4'mü alıyım? + olarak son bir sorum olcak önerdığınız işlemcı yerıne i5 varmı? yoksa sadece i7 mı var? çünkü o işlemcıyı laptop'lar için aratdığımda laptop için bulamıyorumda
Mesaj otomatik birleştirildi:
Google'a yazdığımda Bu işlemcı çıkıyor sadece bu laptop için olcagını sanmıyorum, laptop işlemcısı fakat işlemcının termal macununu yenılerken tip'i böyle değil. Tipi Önemlimi?
Peki Birşey Sorucam i5 içinde geçerlımı? yanı diyorsunuz ya rPGA988B yazanı alın diye i5 oluyorsa aynı şekıldemı arıcam??O zaman dediğin gibi RAM işini yap. CPU olarak ise herhangi bir Intel Core i7 2xxxQM CPU alabilirsin (rPGA988B yazanları ama).
16 GB 13333 Mhz ram (en fazla destek lediği)Merhabalar, Başlıkta Belirtiğim anakart için işlemcı ve ram bakıyorum. Yardımcı Olabılırmısınız?
Bu arada pc miz aynı model16 GB 13333 Mhz ram (en fazla destek lediği)
+120 GB ssd öneririm
2. Nesil i7 öneririm sonunda qm yazanlardan
Evet.Peki Birşey Sorucam i5 içinde geçerlımı? yanı diyorsunuz ya rPGA988B yazanı alın diye i5 oluyorsa aynı şekıldemı arıcam??
16 GB 13333 Mhz ram (en fazla destek lediği)
+120 GB ssd öneririm
2. Nesil i7 öneririm sonunda qm yazanlardan
Mesaj otomatik birleştirildi:
Bu arada pc miz aynı model![]()
Tamam'dır, Teşekkür Ederim
Vallah i7 link bulamam 2. El bakın16gb eklemeye gerek yok bence yakında değiştiriceğim saten şuan içinde 500gb harddisk var işimi görüyor 2.nesil i7 bulmam zor olur eğer elınızde link varsa atabilirmisin?
Tamam'dır, Teşekkür Ederim![]()
Evet (sormanıza gerek yoktu).@EFI Shell peki son sorum olucak bu ana kart'a amd takılmaz demi?
Değil tabii ki de. İ7 2630QM, 2670QM ya da 2720QM alın.@EFI Shell Bu Link'teki işlemcıyı bulabıldım sadece uygun olarak şuankı ışlemcımden ıyımı?
Şuankı Işlemcım : Intel(R) Celeron(R) CPU B800 @ 1.50Ghz 1.50Ghz
i3 olurmu peki?Değil tabii ki de. İ7 2630QM, 2670QM ya da 2720QM alın.![]()
Tüm M işlemciler birbirinin aynısı. QM'den aşağısı bu devir için değil.i3 olurmu peki?i7 bulamadımda 2-3 saatır arama yapıyorum soruyu sormadan öncede şuanlık benı idare edıcek bı işlemcı olsa yeter bulduğum işlemcı : Buyrun
i3 olurmu peki?i7 bulamadımda 2-3 saatır arama yapıyorum soruyu sormadan öncede şuanlık benı idare edıcek bı işlemcı olsa yeter bulduğum işlemcı : Buyrun
Tek bu ilan yok. Birkaç ilan daha var Sahibinden'de. Başka platformlardan da bulabilirsiniz diye düşünüyorum.@EFI Shell Çok Teşekkür Ederim![]()
Vallahi Araştırcagım Belkı Daha Uygun Fiyata Bulurum Ama Bu Ilan(Sizin Attıgınız) Tam Benım BölgedeTek bu ilan yok. Birkaç ilan daha var Sahibinden'de. Başka platformlardan da bulabilirsiniz diye düşünüyorum.![]()