Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Arkadaşlar web siteme nasıl yapılacağını öğrenmek için üyeler arası mesajlaşma sistemi yapmayı düşünüyorum. Mantığını tam kuramadım analatabilecek varmı?
Bu bahsettiğin mesajlaşma sistemi; varolan bir sistemin üzerine inşaa edilecek yoksa sıfırdan bir websitesi projesinin içerisinde mi olacak? Şundan dolayı böyle soruyorum. Eğer altyapısı oluşturulması bir sistem varsa ona göre yazmak gerekir.
---- Mesajlar birleştirildi ----
Sana şöyle mantığını anlatayım. Düşün ki; iki tablomuz olsun. Biri kullanıcılarımızın bulunduğu diğerinin ise mesajların kayıt edildiği alan.
1.Tablo -> kullanicilar
2.Tablo -> mesajlar
"kullanicilar" tablosunda üyelerin bilgileri yer aldığını farzedelim. İşte kullanıcı adı, id'si, ad soyadı....
tablonun sütunları da haliyle aşağıdaki örnek gibidir.
id
kullanıci_adi
kullanici_adsoyad
"mesajlar" tablosunda ise üyeler arasındaki yazışmaların kayıt olduğu yer...
Bu durumda mesaj gönderen kişinin formunu mesajlar tablosuna seçili kullanıcının "mesaj_giden_kullanici" alanına id'sini kayıt ettirmen gerekecek. Böylece ister session ile istersen de if koşuluyla mesajları listeyebilirsin. Örnek form şöyle olabilir.