PC'yi psu düğmesinden kapatmanın zararı fazlamıdır

Pc_HaStAsI35

Asistan
Reaksiyon puanı
54
Merhaba, monitöre görüntü gelmiyordu. Ekran kartını tak çıkar yaptık, yine aynı sonuç. PC'yi her seferinde görüntü geldi mi diye açtığımda ve görüntü gelmediğinde kasanın arkasındaki PSU düğmesinden kapatmak zorunda kaldık ve bu PSU düğmesinden kapatma olayı en az 10 kere tekrarlandı. En sonda monitörün kablosundan kaynaklandığını öğrendik. Herhangi bir parçada bir sorun oluşur mu? Şu an PC açık çalışıyor.

PSU marka: FPS Hydro 700W.

mychar276

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,221
Merhaba. Bilgisayar görüntü veriyor ve çalışıyorsa sıkıntı yoktur. Yaptığının yanlış birşey olduğunu bilmene sevindim. Bunu diyorum çünkü forumda defalarca normal kapatma olarak dediğin şekilde kapatanlar olduğunu çok defa gördüm. Zorunda kalmadıkça bu şekilde kapatma derim.

met 35

Mak. Müh.
Reaksiyon puanı
9,079
Hiç bi şey olmamıştır. Ben şu an halen kullandığım makinayı şimdiye kadar,mecbur kaldığım için,belki bin kere, kapatmışımdır.Tabi HDD olmasın sistemde. O zaman,HDD ye zarar verebilir.

Son düzenleme:

aimnil

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
961
Bir sorun olması çok düşük yani ama mecbur kalmadıkça yapmayın. Kasanın powerina uzun basarak kapatın. Olmuyorsa yapabilirsiniz yani korkulacak birşey değil. Bi de bir sorun olmamıştır olsa bilgisayarı kullanıyor olamazdınız yani. Her hangi bir donanımsal arıza oluştugunda bilgisayar açılmaz doğal olarak. Açılıp düzgün bir şekilde kullanıyorsanız bir sey olmamış demektir.

Pc_HaStAsI35

Asistan
Reaksiyon puanı
54
Merhaba. Bilgisayar görüntü veriyor ve çalışıyorsa sıkıntı yoktur. Yaptığının yanlış birşey olduğunu bilmene sevindim. Bunu diyorum çünkü forumda defalarca normal kapatma olarak dediğin şekilde kapatanlar olduğunu çok defa gördüm. Zorunda kalmadıkça bu şekilde kapatma derim.
Son sorum olarak bir şey daha söylemek istiyorum belki saçma olacak ama yaşadığım bu sorunun başta ekran kartı olmak üzere diğer bileşenlerde herhangi bir performans sorunu yaratabilirmi

aimnil

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
961
Son sorum olarak bir şey daha söylemek istiyorum belki saçma olacak ama yaşadığım bu sorunun başta ekran kartı olmak üzere diğer bileşenlerde herhangi bir performans sorunu yaratabilirmi
Yok kardeşim için ferah olsun herhangi bir performans kaybı yaratmaz.

mychar276

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,221
Merhaba, hayır yaratmaz. Performans sorunu yaşıyorsan kapatmaya zorlamandan dolayı değildir.