Pc'ye windows kurulmuyor ve kilitleniyor.Help..

lepises

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar benim pc'den garip sesler geliyor.Hdd'den sanırım çıkan ses çik çik gibi sanki küçük bir anahtar açıp kapatılıyormuş (Rölelerdeki gibi) gibi.O ses gelince pc kilitleniyor.Windows yapar dedim format attım format atarken dahi kilitleniyor.Hard disk arızalıdır dedim arkadaşın pc'sine taktım gayet güzel sorunsuz çalıştı.O zaman benim hdd windows kaldırmıyo dedim arkadaşın yeni hdd sini benim pc ye taktım yine windows kurmayı denedim zorla kurdu ama o hdd dende aynı sesi çıkartıyor.Pc'de gezinirken aynı sesi çıkartıp pc yi kilitliyor veya reset atıyor.bazende mavi ekran hatası geliyor..öyle reset atıyor.Kasaya baktım fanlar çalışıyor.
PC ÖZellikleri:
1 Gb ram var p4 1700 işlemci p4 gigabayt anakart var 256mb geforce ekran kartı var.

Yardımlarınızı fikirlerinizi bekliyor olucam.

mustapha_84

Doçent
Reaksiyon puanı
3
Mavi ekran geldiğinde en altta bir hata kodu olcak onu bi öğrenebilirsen sorunu anlayabiliriz.

_taha

Profesör
Reaksiyon puanı
17
Sen yeni bir HDD al ;)
Yakında o HDD kafada atar :)

alpware

Asistan
Reaksiyon puanı
0
sesin hdd den qelmeme ihtimali war mı??

lepises

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
KArdeşler yeni Hard disk 'te denedim fakat gene aynı ses ve hata oluştu.Sesin kesin HDD'den geldiğini iddaa etmiyorum fakat onun olduğu kısımdan şüphe ediyorum..Mavi ekran geldiğinde hemen reset atıyor.Mavi ekran kalmıyor bir an görünüp hemen reset atıyor..

_taha

Profesör
Reaksiyon puanı
17
eğer ses HDD den gelmiyorsa mavi ekran gelip hemen reset atıyorsa... başka donanımlardan olabiilir???
sen hiç parça değiştirdin mi? yani bir parça taktın mı? yada en iyisi sen kasayı kucakla sağlam bir teknik servise göttür.. Çünkü derdini anlamış değiliz :)

sersiler

Asistan
Reaksiyon puanı
1
İşlemcinin fanında bir sorun olmasın...

onursevim

Profesör
Reaksiyon puanı
62
yeni bi power supply dene. aynı problem benim başımada gelmişti. power supply den hdd gelen uçta temassızlık dan kaynaklanıyordu

serkand85

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Sanırım sorun bilgisayarınızın işlemcisinde.Geçmişte bana bu arıza ile gelen bilgisayarlar formatlanmadan önce normal çalışmalarına rağmen format sonrası tekrar işletim sistemi kurulması halinde kurulumda sorun yaratıyordu.Çözüm olarak farklı bir işlemci deneyin veya Norton Ghost tarzı programlarla bir sistem yedeği aldıysanız onu tekrar kurmayı deneyin.

alpware

Asistan
Reaksiyon puanı
0
mawi ekran bildiqim kadarıyla RAM den werir ama RAMin ses çıkartma ihtimali yok tabiki:)