PCI Express 1.0 - 2.0 - 3.0 olayı ne?

slasSarman IV

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
İyi akşamlar, benim bir emektar masa üstü bilgisayarım var -15 senelik- zamanında muazzam bir PC olarak almıştı babam ben ufakken -GTA Vice City kaldırması bana yetmişti-. Şimdilerde benim Monster’ım var ancak ufak yeğenler geliyor gidiyor eve ve babama da lazım oluyor bu nedenle ben bu bilgisayarı şu anki dokusunu koruyarak bi kaç değişiklikle adam etmeyi düşündüm. Eh tabi anakart Allahlık olduğu için bu da biraz zor oluyor -Biostar p4m900-m4- internet sitesinde zaten pek bişeyi kaldırmadığı ortada ama ilginç bit şekilde işlemcim iyi duruyor İntel Pentium 4 2.6ghz işlemci var ve 2 tane ddr2 2gb ram alacağım bunun yanında bi de harddisk alacağım -şu an ki hafıza 40gb, disket okuyucu falan var o derece eski-

Gelgelelim konuya bu anakartın kendisinin bi ekran kartı var via chrome 9 adında 64mb bişey eh tabi iş görmüyor ve bende ekran kartı alacağım onun içinde PCI express x16 slotunu kullanacağım ancak benim bu slotumla ilgili ne 1.0 ne 2.0 ne de herhangi bi model numarası yazmıyor ki 1.0 olsa bile hiçbir sitede 2.0 altında bi ekran kartı yok. Şimdi ben bunlardan herhangi birini alıp bu bilgisayara taksam yani bu 2.0 olanlardan birini bu bilgisayar kaldırır mı yani 1.0 olan bir slota 2.0 veya 3.0 bir ekran kartı taksam çalışır mı yoksa eğer nasıl bir yol izlemem lazım eğer anakartı incelemek isterseniz bkz. BIOSTAR :: Anakart
Yardımlar için şimdiden teşekkür ve harddisk için önerileriniz olursa veya dikkat etmem gereken birşey görürseniz uyarmanız benim için çok hoş olur.

Kaya26

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
550
İlk olarak o sisteme her hangi bir harcama yapmayın, ömrünü tamamlamış durumda, işlemcide tek çekirdekli baya bir antika sayılır kendisi.
PCI Express sürümlerine gelirsek, yeni versiyonlar daha yüksek bant genişliği sağlar ve geriye dönük uyumludur, yani PCI Express girişine sahip bir anakarta 2.0 lık bir kart takılabilir. O sisteme farklı bir kart taktığınız da büyük ihtimalle daha farklı sorunlar yaşayacaksınız o yüzden her hangi bir harcama yapmayın.

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,126
biostar marka anakarta para harcama sitesine bak...
Best gaming motherboard 2017|amd am4 motherboard :: BIOSTAR
Ekran Görüntüsü 2018-04-10 01-16-19.png

slasSarman IV

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
yardımlarınız için teşekkürler ama şöyle bir durum var gidip yeni 0 bi anakarta para harcayıp tekrar toplamam oldukça mantıksız bir girişim olur ki zaten kendim için yapmıyorum bahsettiğim gibi iyi kötü idare etsin yeter alacağım parçalar zaten 2. El olacak yani gidip 0’a para yatırmayacağım. Yani açıkçası şu an yapacağım masraf maximum 250-300 tl, öbür türlü yaklaşık en az 800-900 tl harcama yapacağım bu yüzden yine ben kendi bildiğim yoldan bişeyler yapsam iyi olur. Tekrardan yardımlarınız için teşekkürler.

Son düzenleme: