Pc'de Enteresan Bir Arıza Var

macellan44

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar ben yaklaşık 1,5 ay evvel exper marka bir pc aldım.Pc zaman zaman açmak için power düğmesine bastığımda kasa çalışıyo fakat ekrana görüntü gelmiyodu.Bu durum sürekli olunca bende servise gönderdim ve arızanın anakartta olduğu tespit edilerek garanti kapsamında değişti.Pc servisten geldikten sonra normal olarak çalışıyodu fakat bugün gene bilgisayarı uyku moduna alıp biraz sonra tekrar açmak için power düğmesine bastığımda kasa çalışıyo ama yine ekrana görüntü ses vs hiçbişey gelmiyodu.Yani yine arıza nüksetti fakat diğer arızadan tek farkı kasanın üzerinde yanıp sönen turuncu lambanın hiç yanmaması idi.Diğer arızada o ışık sürekli yanıyodu.Acaba gene ana karttamı bir arıza var yoksa ekran kartındamı.Ha birde pc yi kapatmak istediğimde windows kapatılıyor mesajı görüntüleniyor ama dakikalarca bekliyorum kapanmıyor bende restart yapıp tekrar kapattım.Şimdi normal kapanıyor.Bu durum neyin nesi olabilir.Kafam çok karıştı.Valla bu pc beni deli edecek daha alalı 1,5 ay oldu pişman olmaya başladım desem yalan olmaz.

7/24

Profesör
Reaksiyon puanı
51
Led kabloları büyük ihtimal ankartına takılmamıştır. Peki anakartının arızalıgı oldugu yer neresiymiş? Son olarak windows kapatılıyor uygulamasında ise normalden fazla bekliyorsan system ve regedit temizliği yapma zamanın gelmiş demektir.

macellan44

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Evet arkadaşım bilgisayarın ızgaralarından baktım bir adet fiş çıkık üzerinde power led yazıyo omu acaba.

Zibi$

Profesör
Reaksiyon puanı
2
macellan44 dedi ki:
Evet arkadaşım bilgisayarın ızgaralarından baktım bir adet fiş çıkık üzerinde power led yazıyo omu acaba.

Evet o bide hdd led var o öteki ışığın led idir ;)

7/24

Profesör
Reaksiyon puanı
51
macellan44 dedi ki:

Anakartın üzerinde takacagın yerler belirtilmiştir.
Olmadı anakartın modelini yazarsan destek olmaya çalışırız.

macellan44

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar şu anda power lambası yanıyo harddisk lambasıda yanıyo.yani bütün ışıklar normal yanıyo ama orada bitane soket var çıkık vaziyette fazladanmı acaba.takacak yer var ama iğnenin biri yok.