Pc upgrade yardım

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan IuTKuI
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

IuTKuI

Profesör
Reaksiyon puanı
4
Merhaba arkadaşlar,

Kısaca pc özelliklerim;

AMD Athlon X2 64 5200+
HD3650 512 MB 128Bit
4 GB DDR2 800MHZ
ASUS M2A-VM anakart
350W PSU
22" monitör.

Monitörü niye yazdım bilmiyorum. Şimdi arkadaşlar ben sadece ekran kartımı yenilemek istiyorum fakat anakartımı da bir nebze yeni olsun istiyorum.

O yüzden anakart M5A97 anakart, HD4850 ekran kartı almayı düşünüyorum. HD6850 önerecek gibisiniz biliyorum ben de ileride onu alacağım. Ancak şimdi fazla bir para harcamak istemiyorum. Bu 2 parçayı alsam RAM lerim aynı kalsa sıkıntı çıkartır mı? Ayrıca PSU demeyin gayet yeterli 350W.

Evet görüşleriniz, fikirleriniz nelerdir?

yduman

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
RAM'lerden yana sıkıntın olmaz, Anakart seçimin de uygun gibi geldi bana. Almak istediğin ekrankartı için güç kaynağın yetersiz bence, sıkıntı yaşaman olası. Ekrankartının ve tüm sistemin güç ihtiyacını araştırmadan sistem yenileme işlemine girişmeni de tavsiye etmem. Kaldı ki HD4850 ATİ nin efsane kartlarından birisi ancak az önce de söylediğim gibi tarih olmuş bir ekrankartı :) Yaklaşık 3 yıl önce çıkmış bir ekrankartı ATİ HD4850.

IuTKuI

Profesör
Reaksiyon puanı
4
o zaman şöyle desek;

Asus M5A97 anakart,
HD6850 Sapphire Ekran kartı,
500W CoolerMaster yada neyse işe ben psu seçmede beceriksizimdir bir güç kaynağı diğerleri işlemci ve ram lerim sabit kalsa 2 - 3 ay idare edebilir miyim en azından?

YellowRed

Rektör
Reaksiyon puanı
27
o zaman şöyle desek;

Asus M5A97 anakart,
HD6850 Sapphire Ekran kartı,
500W CoolerMaster yada neyse işe ben psu seçmede beceriksizimdir bir güç kaynağı diğerleri işlemci ve ram lerim sabit kalsa 2 - 3 ay idare edebilir miyim en azından?
bendeki sisteme benzer bir sistem olur. değil 3 ay, 3 sene de gider. :)

ancak ileride işlemciyi de değişmen gerekecek. bu durumda komple yeni sistme almış olacaksın. yerinde olsam 1 ay daha beklerim. intel ivy bridge işlemciler çıkacak. belki uygun fiyatlı modelleri olur. intele terfi edersin. :)

IuTKuI

Profesör
Reaksiyon puanı
4
bendeki sisteme benzer bir sistem olur. değil 3 ay, 3 sene de gider. :)

ancak ileride işlemciyi de değişmen gerekecek. bu durumda komple yeni sistme almış olacaksın. yerinde olsam 1 ay daha beklerim. intel ivy bridge işlemciler çıkacak. belki uygun fiyatlı modelleri olur. intele terfi edersin. :)

:) Açıkçası içim rahatladı. Ama ben Intel istemiyorum. Boynum o kadar uzun değil. İşlemciyi ilerki zamanlarda değiştireceksem FX-4100 modelini almak istiyorum. Şimdi hesaplıyorum indirimsiz şusuz busuz toplam fiyat anakart + ekran kartı + psu = 650 tl yapıyor. PSU hangi marka almalıyım sonuçta 500W gerçek olması lazım.

YellowRed

Rektör
Reaksiyon puanı
27
:) Açıkçası içim rahatladı. Ama ben Intel istemiyorum. Boynum o kadar uzun değil. İşlemciyi ilerki zamanlarda değiştireceksem FX-4100 modelini almak istiyorum. Şimdi hesaplıyorum indirimsiz şusuz busuz toplam fiyat anakart + ekran kartı + psu = 650 tl yapıyor. PSU hangi marka almalıyım sonuçta 500W gerçek olması lazım.
bende High Power var, memnunum. vatandaki şu ürünlerden biri olabilir:

XIGMATEK NRP-VC SERİSİ 500W GÜÇ KAYNAĞI - 116 TL

XILENCE XILENCE XP550 550W 120MM FAN PSU STANDART REDWING SERISI R3 - 116 TL

XILENCE XILENCE XP600 600W 135MM FAN PSU GAMİNG SERİSİ R3 - 155 TL

XIGMATEK NRP-VC SERİSİ 600W GÜÇ KAYNAĞI - 155 TL

OCZ ZS SERİSİ 80PLUS 550W GÜÇ KAYNAĞI - 155 TL

bunların içinde 550 w xilence R3 olanı f/p bakımından öne çıkıyor. 80+ sertifikası da varmış. :)

vatan haftasonu indirimini bekle derim. :)

IuTKuI

Profesör
Reaksiyon puanı
4

Tamamdır bu ürün hoşuma gitti bunu alayım. Ne yazık ki Vatan'ın h.sonları indirim sezonu bitmiş artık olmayacakmış. Eksa bilgisayar yada indirim yapan herhangi bir güvenilir mağazadan temin edeceğim.

Hani olmazsa anakart almazsam bile PSU alıp, ekran kartını da alıp yeterli olabilir diye düşünüyorum.

YellowRed

Rektör
Reaksiyon puanı
27

Tamamdır bu ürün hoşuma gitti bunu alayım. Ne yazık ki Vatan'ın h.sonları indirim sezonu bitmiş artık olmayacakmış. Eksa bilgisayar yada indirim yapan herhangi bir güvenilir mağazadan temin edeceğim.

Hani olmazsa anakart almazsam bile PSU alıp, ekran kartını da alıp yeterli olabilir diye düşünüyorum.
sana indirim olmayacağını kim söyledi? daha önümüzde anneler günü var, babalar günü var... mutlaka indirim olur.

mesela geçen haftasonu vatanda indirim yapmayacaklardı. teknosa turuncu indirim yapınca vatan cep telefonuma sms gönderdi. biz de indirim yaptık diye.

yaza kadar indirimler bitmez. :)

IuTKuI

Profesör
Reaksiyon puanı
4
Haha ne diyim öyle dedi orda ki Müşteri Temsilcisi. Zaten tek bir yerden satın almak istemiyorum şöyle bir sonraki ay bi hafta sonu gezecem. Baktım istediğim ürün makul fiyatta anında nakit parayla alıcam. Taksidi hiç sevmedim, alışamıyorum.

Gold'un fiyatı da çok iyiymiş.

unutulmazx

Doçent
Reaksiyon puanı
14
4850 eski bir kart modası geçti onun yerine 6850 alman daha iyi olur psu yetersiz 500-550 w lık bir psu alman daha iyi olur

IuTKuI

Profesör
Reaksiyon puanı
4
Eski bir kart ama yine de gayet güzel idare eder. İndirimli fiyat haliyle alınabilir bir kart.

PSU olarakta Rtsbora'nın verdiği linkten 550W Xigmatek yada 500W Xigmatek yeterli olacaktır. Ne de olsa işlemcim sabit şu anda. Çok fazla enerji çekecek bir kasam yok.

Tabi ki ileri de HD6850 almayı düşünüyorum. Ama şimdi değil :)