PC sıcaklık

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan DAAADW
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

DAAADW

Asistan
Reaksiyon puanı
34
Sistemim
Ryzen 5 2600
1660 süper zotac
ETS 2 de yüksek ayarlarda ve geforce dan optimizasyon yapınca yüksek de 75 derecelerde gpu CPU nasıl sizce

yolgezer74

Doçent
Reaksiyon puanı
159
ets 2 yi o kartla optimizasyon yapmasanız da çok zorlamaması lazım.
o yüzden bu oyunda 75 derece-bilemiyorum karıştırıyor da olabilirim - gpu tam yüke düşmeyeceği için fazla gibi geldi bana.
siz garanti olması için bi pubg lite ya da steam pubg gibi ya da bf gibi cidden karta yük bindirebilecek bi oyunda deneyin. kart en yüksek kullanımda da o derecede kalıyorsa güzel gibi.
benim 960 da 120 wattlık ve 70 dereceyi aşmıyor. ama hem soğutmam çok iyi hem oda çok soğuk.

DAAADW

Asistan
Reaksiyon puanı
34
ets 2 yi o kartla optimizasyon yapmasanız da çok zorlamaması lazım.
o yüzden bu oyunda 75 derece-bilemiyorum karıştırıyor da olabilirim - gpu tam yüke düşmeyeceği için fazla gibi geldi bana.
siz garanti olması için bi pubg lite ya da steam pubg gibi ya da bf gibi cidden karta yük bindirebilecek bi oyunda deneyin. kart en yüksek kullanımda da o derecede kalıyorsa güzel gibi.
benim 960 da 120 wattlık ve 70 dereceyi aşmıyor. ama hem soğutmam çok iyi hem oda çok soğuk.
Bu sıcaklık ayarları nerden yapcam zotac firestrom girdim sanirim 1 fan 24% 2 fan 0 diyor ben nerden ayarliyacam bunları fan ayarlarını firestrom danmi

yolgezer74

Doçent
Reaksiyon puanı
159
Bu sıcaklık ayarları nerden yapcam zotac firestrom girdim sanirim 1 fan 24% 2 fan 0 diyor ben nerden ayarliyacam bunları fan ayarlarını firestrom danmi
sıcaklık ayarları fan ayarları değil dediğim gibi kartı gerçekten kastıracak bi oyun açıp deneyin.
ets de o kartın çok yüksek kullanımlara çıkacağını hiç sanmıyorum. furmark da win 10 la sıkıntı yaşıyor. siz dediğim gibi şöyle ağır bi oyun açın öyle test edin. ama bana yüksek geldi sıcaklık.

DAAADW

Asistan
Reaksiyon puanı
34
sıcaklık ayarları fan ayarları değil dediğim gibi kartı gerçekten kastıracak bi oyun açıp deneyin.
ets de o kartın çok yüksek kullanımlara çıkacağını hiç sanmıyorum. furmark da win 10 la sıkıntı yaşıyor. siz dediğim gibi şöyle ağır bi oyun açın öyle test edin. ama bana yüksek geldi sıcaklık.
pc lite da indiriyorum deniyecem şimdi

yolgezer74

Doçent
Reaksiyon puanı
159
indirmişken ekle beni yolgezer oynarız diyecem ama internetim aşırı kısıtlı.

NousrAX

Asistan
Reaksiyon puanı
154
Kullandığınız kasa nedir. Bir de Furmak testlerini yapın bence de. İnternettekilerle karşılaştırma yap. Bir de Zotac'tan öyle düşük sıcaklıklar bekleme.

DAAADW

Asistan
Reaksiyon puanı
34
Kullandığınız kasa nedir. Bir de Furmak testlerini yapın bence de. İnternettekilerle karşılaştırma yap. Bir de Zotac'tan öyle düşük sıcaklıklar bekleme.
corsair spec delta furmak test nedir?

yolgezer74

Doçent
Reaksiyon puanı
159
gördüğüm kadarı ile son furmark bile win 10 da düzgün çalışmıyor. hem saçma sapan sıcaklık değerleri sundurtuyor hem de zaten test olmadık yerde çakılıyor. artık win 10 dan mı geforce driverinden mi bilmiyorum ama benim kartımda 90 dereceyi görüp kartı kapattırdı.
90 fazla diyebilirsiniz ama o kartın 95 derecede bile ne arctifact ne de kapanma yaşamadığını bilmenizi isterim.
üstüne başka testler ya da pubg litenin giriş ekranında sabit olarak aynı gpu kullanım halinde bile 70 i aşmaması hem de overclocklu halde programsal bi sorun olduğunu gösteriyor.
amd kartı sahibi bi arkadaş varsa win 10 da programı teest edip sonucu paylaşırsa sorun furmarktan mı yoksa geforce den mi kaynaklandığını anlamış oluruz.
Mesaj otomatik birleştirildi:

corsair spec delta furmak test nedir?
furmark ekran kartı testi. ama nvidia ya da 10 la artık bilemiyorum düzgün çalışp sağlıklı sonuç vermiyor. siz lite deneyin. lobide 10 dakika bekletin zaten kartın çıkacağı sınırı çıkarıyo.

NousrAX

Asistan
Reaksiyon puanı
154
Hocam O sizin bilgisayarınızla alakalı olabilir. İkincisi PUBG Lite düşük sistem özellikleri isteyen bir oyun ve o oyunda sıcaklık değerleri fazla olmaması normal. Furmak'ı internetten indirip kurun. Bende de sizle aynı sistem var. Bende max sıcaklık 72, avg FPS 67 çıkıyor. Corsair Spec Delta çok üst düzey bir soğutması yoktur ancak yine de iyi bir modeldir üzmez.

Herhangi bir sorun yok Furmark'ta. Zaten neden olsunki açtığınız ayar 4K ise sıkıntı çıakrabilir.

yolgezer74

Doçent
Reaksiyon puanı
159
Hocam O sizin bilgisayarınızla alakalı olabilir. İkincisi PUBG Lite düşük sistem özellikleri isteyen bir oyun ve o oyunda sıcaklık değerleri fazla olmaması normal. Furmak'ı internetten indirip kurun. Bende de sizle aynı sistem var. Bende max sıcaklık 72, avg FPS 67 çıkıyor. Corsair Spec Delta çok üst düzey bir soğutması yoktur ancak yine de iyi bir modeldir üzmez.
yanlış anladınız. liteyi lobi kısmı gpu yu tam performansta tutabildiğ için önerdim. yoksa litede 70 dereceyi aşmaya n kart bfv de de 72 anca oluyor.
ayrıca o düşük sistem biraz lafta kalan bi olay. lightning ve diğer ayarları fulleyince gayet de güzel sistem istiyor.

NousrAX

Asistan
Reaksiyon puanı
154
Uygulamayı açtığınız zaman GPU benchmarks bölümünden Preset : 1080P(FHD)'yi seçin.

yolgezer74

Doçent
Reaksiyon puanı
159

Herhangi bir sorun yok Furmark'ta. Zaten neden olsunki açtığınız ayar 4K ise sıkıntı çıakrabilir.
1024x768 piksel ve oc yokken bile kapadı. çözemedim direkt driver çöküyo. ve sıcaklık saçmalıyor. diyorunm ya başka testlerde 75 i görmediğim halde 90 derece diyip kapanıyor. aynı kart yazın win 7 varken 95 dereceyi gördü kapanma yaşatmadı-macun kurumuştu-

NousrAX

Asistan
Reaksiyon puanı
154
yanlış anladınız. liteyi lobi kısmı gpu yu tam performansta tutabildiğ için önerdim. yoksa litede 70 dereceyi aşmaya n kart bfv de de 72 anca oluyor.
ayrıca o düşük sistem biraz lafta kalan bi olay. lightning ve diğer ayarları fulleyince gayet de güzel sistem istiyor.

Ama Pubg Lite kıstaslanacak bir oyun mu bilmiyorum. Ama furmark testini bir denesin.

yolgezer74

Doçent
Reaksiyon puanı
159
ayrıca hemen sistemde sorun var muhabbetine geçmeyin. sadece tek program yapıyor bu sorunu. diğer hiçbir şeyde yok. bu makine battle field v açmaz bozuk olsa.

Ama Pubg Lite kıstaslanacak bir oyun mu bilmiyorum. Ama furmark testini bir denesin.
oyun içi değil lobisinde kartı zorlayacak kadar gpu hesaplaması yapılıyor.
oyun içi o kadar kasmaz. ama lobide gpu testi yapılabiliyopr. hem de gayet sağlıklı şekilde.

Son düzenleyen moderatör:

NousrAX

Asistan
Reaksiyon puanı
154
Sisteminiz bozuk diye bir şey demedim. Sizin bilgisayarla alakalı olabilir dedim!

yolgezer74

Doçent
Reaksiyon puanı
159
Sisteminiz bozuk diye bir şey demedim. Sizin bilgisayarla alakalı olabilir dedim!
ben de zaten nvidia ile alakalı olabilir dedim! o yüzden amd kart sahiplerinden bi test yapsınlar dedim.

NousrAX

Asistan
Reaksiyon puanı
154
ayrıca hemen sistemde sorun var muhabbetine geçmeyin. sadece tek program yapıyor bu sorunu. diğer hiçbir şeyde yok. bu makine battle field v açmaz bozuk olsa.

anlamamakta ısrar ediyorsunuz. oyun içi değil lobisinde kartı zorlayacak kadar gpu hesaplaması yapılıyor.
oyun içi o kadar kasmaz. ama lobide gpu testi yapılabiliyopr. hem de gayet sağlıklı şekilde.

Yav tamam kardeşim denesin onu da. Ama daha önce bilgisayarı öyle test eden görmedim. Dediğim gibi Furmark testini de yapın.

Ya Allah için " ayrıca hemen sistemde sorun var muhabbetine geçmeyin. sadece tek program yapıyor bu sorunu. diğer hiçbir şeyde yok. bu makine battle field v açmaz bozuk olsa. " bunu kim yazdı. Ben sizin bilgisayarla alakalı olabilir dedim. Sisteminiz bozuk demedim. Uzatmayın lütfen.

yolgezer74

Doçent
Reaksiyon puanı
159
Yav tamam kardeşim denesin onu da. Ama daha önce bilgisayarı öyle test eden görmedim. Dediğim gibi Furmark testini de yapın.

Ya Allah için " ayrıca hemen sistemde sorun var muhabbetine geçmeyin. sadece tek program yapıyor bu sorunu. diğer hiçbir şeyde yok. bu makine battle field v açmaz bozuk olsa. " bunu kim yazdı. Ben sizin bilgisayarla alakalı olabilir dedim. Sisteminiz bozuk demedim. Uzatmayın lütfen.
ayrıca sorun çıktığı için programı da güncellemişler. yani cidden sorun varmış en son sürümü rtx ve diğer nvidialar için.

DAAADW

Asistan
Reaksiyon puanı
34
gene adam gibi sonuç sunmayacağını bilimiyorsun.
ayrıca sözlerinle sen toxiclik yaptığnın farkında değilsin. gel ben sana bi abi olarak neden bu testlerin yeni karttlarda olmadığını anlatayım da belki akıllanırsın.
bu testler sadece 3 d birimlerini çalıştırır. ha gpu nun büyük kısmını oluştursa da yeni kartlar sadece 3 d birim değli aynı zamanda encoderlerden oluşuyor hatta artık dvi hdmi dp gibi portların kontrolcüleri de gpu içinde. bu yüzden taktığın ek monitörün sinyali bile gpu tarafından hesaplanıyor. tabii bu 1 watt gibi bi ekstra güçö tüketimi sağlar. ancak encoder kullanıyorsan yani gpu üzerinden yayın kayıt açıyorsan o zaman furmark gibi yazılımlar sana sağlıklı sonuç veremiyor. litenin lobi kısmı internetten ya da görüntü değişimlerinn olmadığı bi yer olduğu için gpu yu gayyet iyi ölçebilecek bi kısım. isteyen steam pubg indirir bakar. ama 1660s için litenin ana lobisi yeterli bi yük sunuyor emin ol. rx570 580 bile o lobide son sınıra geliyor. yani demek ki hayatında açmadığın bi oyun ki bunu bilmiyorsun. isteyen battle field v in ana menüsünü de seçer.o ona kalmış ama lite 2 gb bi dosyaya sahip sadece denemek için adam 50 gb battle field mi indirsin? lite sadece 1024 piks en düşük ayarlar ve en düşük işleme kalitesinde düşük sistemlerde oynanabilen bi oyun ultra ayar ve en yüksek işleme ölçeğinde getir bi düşük kartla oyna da göreyim.
ayrıca sistem gereksinimi düşük dediğin lite ile bf1 in sistem gereksinimi de aynı. senin bu hesabına göre bf1 de çok kötü çok düşük bi oyun :D
ayrıca napalım nvidia her güncellemede bi yeri bozuyorsa bu nvidianın suçudur.
PUBG lite ekran kartı 68 derece gecmedi maks 69 yüksek ayarlarda 1080p

iyimi?

Son düzenleme:

DAAADW

Asistan
Reaksiyon puanı
34
pek çok mesajımda var zaten. daha uzatma. mesajlarımı okumadığın gün gibi ortada. liteyi görüp başlamışsın saydırmaya. yönetici arkadaşlardan rica ediyorum gerekeni yapsınlar. okumadan salvador dali gibi sallayan birine yazıp kendimi yoramam!

hemen yükselmesini bekleme arkladaşlım. sonra bebelere laf veriyorsun. bırak öyle bi yarım saat 1 saat beklet. sonra yine bu sıcaklıkta ise sorun yoktur.

ayrıca da tek cümlelik mesajları alt alta yazıp durma. bu forum adabını da zerre bilmediğini gösteriyor. bana toxic diyeceğine kendin flood yapıp durma artık. çocuk muamelesi görürsün yoksa. bu da son abi nasihatimdir.
2 mac attım sıkıntı yok sabit

yolgezer74

Doçent
Reaksiyon puanı
159
2 mac attım sıkıntı yok sabit
maçta değil. lobide bekle. lobiyi aç bırak öyle. maça girme. uçak alanı da değil. oyunu açtığın andda ilk gelen pencere. maç esnasında gpu kullanımı gezer. bekle 2 saat bakalım kaç olucak. maçta benim kart 65 60 lara kadar düşüyor yoksa :D

DAAADW

Asistan
Reaksiyon puanı
34
IMG_20200127_201938_7.jpg

Rainbow da baya oynadım sonuç bu sizce nasıl sıcaklık vilen FPS takılmayın daha fazla orda bı FPS düştü oyuzden düşük sizce sıcaklık nasıl yüksek ayarlarda

1080p

Emir Aydın

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,635
Sıcaklık gayet ideal.
Ekran kartları için yük altındayken 70-75-80 sıcaklıkları idealdir.Ama yine de 80 tavsiye edilmez.