PC overclock sonrası açılmıyor

Xoxtek

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Hocam anakart Asus h81 m plus
Mesaj otomatik birleştirildi:

İnşallah anakart dir da ucuza olur

met 35

Mak. Müh.
Reaksiyon puanı
9,078
İşlemci kendini sıcaktan ötürü kapatır. Voltaj ,farklı,anlık bi olay. Fazla verdin mi geri dönüşü yok yani. İşlemciyi anında pert edebilir.

. Neyse ,olmuş bi kere. Sağlık olsun.

Xoxtek

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Hocam fazla voltaj verdiğim için anakarta statik elektrik dolmuş bios pilini ve ramleri çıkarıp kontrol kalemi ile güç kaynağının prizine 3 telden 2 sine dokundurunca kontrol kalemini 2 veya 3 kez power tuşuna bastim sonra ramleri ve bios pilini takınca düzeldi genede çok sağolun parçalarda hasar yok

KimBuGamzeli

Profesör
Reaksiyon puanı
1,818
Hocam fazla voltaj verdiğim için anakarta statik elektrik dolmuş bios pilini ve ramleri çıkarıp kontrol kalemi ile güç kaynağının prizine 3 telden 2 sine dokundurunca kontrol kalemini 2 veya 3 kez power tuşuna bastim sonra ramleri ve bios pilini takınca düzeldi genede çok sağolun parçalarda hasar yok

Sorunu çözdüğüne sevindim. Bir de bilmeden yeni bir donanım alacaktın ondan da kurtuldun. Artık kafana göre voltaj verip overclock yapmazsın diye düşünüyorum. Zaten işlemcinde K ibaresi yok istesende yapamazsın overclock.

Xoxtek

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Sağol teşekkürler

arkadaşlar öğlen bilgisayar açılmıştı ama kapatınca tekrar açılmadı yani açıldı ama görüntü gelmedi anakartımda arıza varmış önerebileceğiniz 300 lira veya altı anakart var mı

Son düzenleme:

KimBuGamzeli

Profesör
Reaksiyon puanı
1,818
Sağol teşekkürler

arkadaşlar öğlen bilgisayar açılmıştı ama kapatınca tekrar açılmadı yani açıldı ama görüntü gelmedi anakartımda arıza varmış önerebileceğiniz 300 lira veya altı anakart var mı

Anakartta arıza olduğunu nerden öğrendin? Şimdi bak sistemi açınca ekran kartı fanı da dahil bütün fanlar sürekli tam hızda mı dönüyor?

Xoxtek

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Benim eski aanakartı taktım görüntü verdi ve bütün fanlar calişiyo sadee ekran kartında 2 fan olmasina ragmen tek fan calişiyo

met 35

Mak. Müh.
Reaksiyon puanı
9,078
Eski anakartın ne model.

Xoxtek

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
MSI g41m p33 çok çekmiştim o kartdan ne oldu ki neden sordun

drocco

Profesör
Reaksiyon puanı
991
Bios ayarlarını sıfırlaman lazım onuda bios pilini çıkartıp 3-4 bekledikten sonra tekrar takarak yapabilirsin. Sonra bilgisayarın eskisi gibi açılacak