Pc me ram takmak istiyorum yardim.....

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan ufk85
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

ufk85

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
ii aksamlar arkadaslar datron pl5c notebook kullanıyorum 1 gb ram var ama 2 gb yapmak ıstıyorum ogrenmek istedıgım tek slotta 1 gb ram mı var yoksa 2*512 mi ram var yardımınız olursa cok sevınırım arkadaslar....

captaingreen

Profesör
Reaksiyon puanı
20
Bildiğim kadarıyla 1GB bir slotta oluyor diğer slot boş ama açıp bakmak lazım datronlarda tek slot boş olması lazım.

vacip42

Profesör
Reaksiyon puanı
0
bildiğim kadarıyla pc den bunu öğrenmenin bir yoluyok acıp bakçan

YoungClever

Profesör
Reaksiyon puanı
2
cpu-z(tıkla ve indir) programı ile bakabilirsin. slotlardan kaçı dolu kaçı boş hangisinde ne marka ram var çıkar. ayrıca ramin kaç mhz olduğuna da bak.. böylece yeni alcağın ramin frekansı belli olmuş olur..

edit: programı açınca üstteki sekmelerden memory ve SPD yazan yerler ram ile alakalıdır...
SPD'de Slot#1 yazan yerden kaç slot olduğunu görürsün.. Diğer slotları seçince empty yazarsa, boştur..

ufk85

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
benımde dusuncem tek slotta 1 gb oldugu ama guvenemıyorum 1 gb ram alıpta acınca suprız yasamaktan korkuyorum kısacası..belkı datron kullanan vardır dıe sordum zaten arkadasım

yusufsan21

Dekan
Reaksiyon puanı
35
Kasanın içinin resmi sandım ben de. Daha önce hiç ram görmedin mi? Görmediysen Google'da ram yaz görsellerde ara resmine bak, aç kasanın içine bak ondan iki tane varsa iki parça demektir bir tane varsa bir parça...

YoungClever

Profesör
Reaksiyon puanı
2
sagol arkadasım dedıgın gıbı baktım ama anlayamadım resmını yukledım bı bakarsan cok sevınırım...http://img38.imageshack.us/img38/7897/sonucm.jpg
resmin çok küçük çıkmış bişi görünmüyor..
benimkinden örnek verim...
asds.png

benim resimdeki 1 yazan ve kırmızı kutu olan yerdeki değer sen açtığında 1024 ise, ram'in tek paarçaa.. slot#1 yazan yere tıkladığında kaç tane slot görünüyorsa, o kadar toplam yer vardır...

Ayrıca, kırmızı kutu ile 2 olarak işarretlediğim yer ise, ram frekansıdır.. genelde ddr2 ram kullandığımız için 2 ile çarpılır.. yani benim ramler 1066 mhz.. senin de orda ne yazıyosa 2 ile çarpıcaksın büyük ihtimalle ve yeni alacağın ram'in frekansı o olacak.. yoksa uyum sorunu yaşayabilirsin..

sen resmi bi daha upload etsen çok daha iyi olur...:yes:

YoungClever

Profesör
Reaksiyon puanı
2
Kasanın içinin resmi sandım ben de. Daha önce hiç ram görmedin mi? Görmediysen Google'da ram yaz görsellerde ara resmine bak, aç kasanın içine bak ondan iki tane varsa iki parça demektir bir tane varsa bir parça...

adam notebook kullanıyo sen kasayı aç bak demişsin...bide fırça çekmişsin...

ayrıca

yazılımsal yöntemler varken niçin fiziksel olarak baksın ki?

ufk85

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
cok zekısın saol ya ben bunu dusunememıstım ole bısı yapma ıhtıyacı duysam buraya bılen varmı dıye yazmam acar bakarım ama ben bılenden yardım almak ıstedım ben takmıcam cunku bılen bırı acıp takacak ben sadece ram alıcam ,sen bılmedıgıne gore yorum yapmanada grk yok sıkıntı yapma kendıne ole bole yap dıe arkadaslar yardımcı oluo bana....

ufk85

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
arkadas sadece ac bak demesını bılıo saol dostum yardımın ıcın...

ufk85

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
saol arkadasım yardımın ıcın gercekten bı ton forum sıtesınde arattım bulamadım bilgiyi bılen bırınden almak gusel baskalarına kalsak sadece laf gerısı boş yanı....