Pc kapanma sorunu

bluemoon85

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhaba arkadaşlar.Yaklaşık 8 senedir kullandığım pc son zamanlarda en küçük yüklemede aşırı kasılmaya ve bu sebeple kapanmaya başladı.Kasa temizlendi, termal macun sürüldü.Pc boşta ve yükteki durumları resimlerde mevcut.İlginiz için şimdiden teşekkürler..

Gigabyte GA-MA69VM-S2
AMD Athlon(tm)64 X2 Dual Core Processor 4200+
NVIDIA GeForce 210 1GB
Kingston 667mhz 1+1GB
xigmatek x-calibre 400w xcp-a400
samsung hd161hj 160GB

Ekli dosyayı görüntüle 12511Ekli dosyayı görüntüle 12512

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Seyhoo

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
741
Sıcaklık değerlerinizi AIDA64 Extreme yazılımı ile boşta ve yükteki değerlerini atarsanız daha sağlıklı olur.

enesyuksel

Profesör
Reaksiyon puanı
31
Kasanın içini dkkatlice temizle, termal macunu kontrol et, driverları güncelle.

promidal

Profesör
Reaksiyon puanı
11
aynı sorunu bende yaşıyorum. pc temizliği ve termal macun yenileme yaptım yine çözülmedi. yeni cpu soğutucusu sipariş ettim akşam takıcam. akasanın bakır soğutma boruları olan viper modelini sipariş ettim. tahminimce havaların aşırı sıcak olması kasanın soğutma kapasitesini düşürüyor. sonucu yazarım

bluemoon85

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
kasayı defalarca temizledim ve termal macunda yenilendi.Anakart drıverları eski model oladuğundan son sürümü 2012.Yine de güncelledim fakat durum yine aynı.

cpu fanı hiç değiştirmedim ve 2000 rpm nin altına indiğini de görmedim.Gayet iyi görünüyor .Senin de sonucunu bi görelim bakalım..

promidal

Profesör
Reaksiyon puanı
11
cpu fanı hiç değiştirmedim ve 2000 rpm nin altına indiğini de görmedim.Gayet iyi görünüyor .Senin de sonucunu bi görelim bakalım..
evet akşam yeni cpu soğutucum (akasa venom) geldi ve monte ettim. bakır soğutma boruları filan baya iyi görünüyordu. hemen makineyi açtım işlemciyi zorlamak için benchmark yaptım. azıcık yükte 115 dereceleri bile gören işlemcim bu soğutucudan sonra en fazla 75 derece gördü. ardından need for speed hot pursuit açtım. normalde oyunu 30sn oynayınca kapanıyordu bilgisayar, 1.5 saat oynadım kapanmadı. üstelik işlemci sıcaklığıda en fazla 72 derece oldu. anlayacağınız problemim çözüldü :D

bluemoon85

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Senin adına sevindim.Darısı başıma ne diyim :)

Peki nette film izlerken durum nasıl?..

bluemoon85

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar sorun çözüldü.İşlemci değiştirdim gayet güzelçalışıyor ve hiç kasma , kapanma yok.