Pc kapaniyor kendiliginden . Yardim

giskur11

Profesör
Reaksiyon puanı
160
Arkadaşlar banada yardımcı olurmusunuz lütfen !!!!

Şimdi benim , windows xp bi pc var ve bu pc de kendisinin olan 512mb gibi çok düşük bi rami var. Bende bunun üzerine iki adet 1 er gb lık ram aldım taktım ve birisini hiç okumazken diğerininde yarısını okudu ve onuda yarım yamalak yaptı yani zar zor açıldı pc bir kaç kere filan kapanıp açıldıktan sonra görüyo . ben şimdi bu pc ye win7 formatı atıp 64bit yapsam bu ramlari okurmu ? şu an pc 32 bit ve bir kaç yerde okuduğuma göre bundan kaynaklanabileceğini söylüyorlar . ayriyetten win7 formatı atsam pc 64 bit olurmu ? LÜTFEN ACİLL YARDIM LÜTFEN .:hammer::hammer:
bilgisayarın işlemcisi nedir

slammed

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar banada yardımcı olurmusunuz lütfen !!!!

Şimdi benim , windows xp bi pc var ve bu pc de kendisinin olan 512mb gibi çok düşük bi rami var. Bende bunun üzerine iki adet 1 er gb lık ram aldım taktım ve birisini hiç okumazken diğerininde yarısını okudu ve onuda yarım yamalak yaptı yani zar zor açıldı pc bir kaç kere filan kapanıp açıldıktan sonra görüyo . ben şimdi bu pc ye win7 formatı atıp 64bit yapsam bu ramlari okurmu ? şu an pc 32 bit ve bir kaç yerde okuduğuma göre bundan kaynaklanabileceğini söylüyorlar . ayriyetten win7 formatı atsam pc 64 bit olurmu ? LÜTFEN ACİLL YARDIM LÜTFEN .:hammer::hammer:

Yardım edin kimse okumuyomu bu mesajları yahu .

D

Deleted member 312196

SDN Okuru
[MENTION=411875]slammed[/MENTION]

Anakart modelini ve aldigin ramlerin marka/modelini yazar misin?

slammed

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
[MENTION=312196]edox[/MENTION]

anakartım P4M800PRO-M , Ramlar de 1GBLIK HP RAM 666Mhz

D

Deleted member 312196

SDN Okuru
[MENTION=411875]slammed[/MENTION]

º Single-channel DDR memory architecture
º 2 x 184-pin DDR DIMM socket support up to 2 GB
º 2 x 240-pin DDR2 DIMM socket support up to 2 GB
º Support DDR400/333 DDR SDRAM or DDR2 533/400 DDR2 SDRAM

Maksimum 2GB takabilirsin ve 533MHZ. Senin Anakartinda DDR ve DDR2 destegi var, ikisi de en fazla 2GB destekliyor. Bu da demek oluyor ki, ya DDR kullancaksin ya da DDR2. Kapanma nedeni bundan dolayidir.

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Kisacasi bu bilgisayara 64 Bit sistem yüklesende fayda etmez. Anakart'in sadece 2GB Ram destekliyor.

slammed

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
tamam bende 1er gb olarak 2 adet ram takıyorum yani toplam 2gb olucak [MENTION=312196]edox[/MENTION]