Pc işlemcisini nasıl yükseltebilirim.

qwertyuaa

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar C++ bilen C# bilen adam bir bunu öğrenemedim gitti.Yardım edin tek ümidim burası oldu.:ohmy:
2.5Ghz hızı var Pc'min.Ama bunu 3Ghz veya daha üstüne çıkartmam lazım bide,Pc çok kasıyor alalı 3 Sene oluyor HP Pavilon6:8GB RAM 2.5Ghz
ama abi 3 sene sonra ömrü yetmedi yeni de bi Pc hala piyasada var fiyatı da 1.700 le 2.100 arasında anlamadım neden kastığını bir gün açıyorum çok hızlı BF3 çalıştırıyor hiç kasmadan bir gün fare oynamıyor yavaşlıktan anlamadım gitti.YARDIM EDERSENİZ ÇOK SEVİNİRİM.
:lol:

İYİ FORMLAR

/xo/

Dekan
Reaksiyon puanı
226
Laptop mu? Pavillion deyince aklıma G6 geldi.

sebastiantr

Profesör
Reaksiyon puanı
13
Laptopda overclock öyle kolay olmuyor, zahmetli bir iş.
Ayrıca sağlıklı da değil. Laptop un kalitesiz bir seri ise hiç mi hiç sağlıklı bir iş değil.

Laptopun CPU nu değiştirmek bilene kolaydır, ancak bilmeyen için yaklaşık 30-40 vida, 10-15 tırnak söküm takım işi vardır ve bunları söktükten sonra aynı şekilde toplamak inan bana o kadar kolay bir iş değil.

Ben 2374328381263734282671 kere söktüğüm laptopumu halen her söktüğümde 1-2 vida arttırarak toparlıyorum :D

Nitekim CPU serin nedir? Senin soğutma sistemin neyi kaldırabilir?
Bunu en doğru olarak servisden öğrenebilirsin.

Servisi ara, CPU mu upgrade etcem ne önerirsiniz, en üst seviye ne takabilirim diye öğren.
CPU nun tam kodunu öğren sonra telefonu yüzlerine kapat :D
ebay, gittigidiyor gibi sitelerden CPU yu 3 de yarı fiyatına temin et. Sonra eli ayağı düzgün bir tamirciye CPU nu değiştirt.

Kuvvetmira

Profesör
Reaksiyon puanı
38
Bilgisayarın özellikleri iyi olsa ble bakım yapmadıkça işe yaramaz benm 2gb ram var diğerleride kötü ancak win8 kullanıyom kasma yok :)

qwertyuaa

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Laptopda overclock öyle kolay olmuyor, zahmetli bir iş.
Ayrıca sağlıklı da değil. Laptop un kalitesiz bir seri ise hiç mi hiç sağlıklı bir iş değil.

Laptopun CPU nu değiştirmek bilene kolaydır, ancak bilmeyen için yaklaşık 30-40 vida, 10-15 tırnak söküm takım işi vardır ve bunları söktükten sonra aynı şekilde toplamak inan bana o kadar kolay bir iş değil.

Ben 2374328381263734282671 kere söktüğüm laptopumu halen her söktüğümde 1-2 vida arttırarak toparlıyorum :D

Nitekim CPU serin nedir? Senin soğutma sistemin neyi kaldırabilir?
Bunu en doğru olarak servisden öğrenebilirsin.

Servisi ara, CPU mu upgrade etcem ne önerirsiniz, en üst seviye ne takabilirim diye öğren.
CPU nun tam kodunu öğren sonra telefonu yüzlerine kapat :D
ebay, gittigidiyor gibi sitelerden CPU yu 3 de yarı fiyatına temin et. Sonra eli ayağı düzgün bir tamirciye CPU nu değiştirt.

Çok Sağol tamirci değilde senin gibi Pc Sini 2374328381263734282671 sökmüş birini tanıyorum. Bu arada Leptop Kullanıyorum.Onu söküp ek ram takmıştım tek başıma.
Overlock olayınıda araştırmıştım pc kaldırmazsa çöp oluyormuş. Tabi %30 oranında bende bu riski almadım.
Peki yeni bi pc olarak ne önerirsin.
şunu düşünerek öner ben pc'nin ağzına s.çıyom çok fazla program yüklüyorum ve ağır örn:BF3,CatiaV5,CorelDraw,PhotoShopCS6 vb.fln

ŞİMDİDEN SAĞOL

sebastiantr

Profesör
Reaksiyon puanı
13
Çok Sağol tamirci değilde senin gibi Pc Sini 2374328381263734282671 sökmüş birini tanıyorum. Bu arada Leptop Kullanıyorum.Onu söküp ek ram takmıştım tek başıma.
Overlock olayınıda araştırmıştım pc kaldırmazsa çöp oluyormuş. Tabi %30 oranında bende bu riski almadım.
Peki yeni bi pc olarak ne önerirsin.
şunu düşünerek öner ben pc'nin ağzına s.çıyom çok fazla program yüklüyorum ve ağır örn:BF3,CatiaV5,CorelDraw,PhotoShopCS6 vb.fln

ŞİMDİDEN SAĞOL

Ram takmak ile bakkala gidip camekan mekandan ekmek almak arasında teknik olarak bir fark yok.
Arada sayılabilecek tek far, ram takmak için bir tornavida ile kapağı açman gerekiyor.

Eğer proformans istiyorsan workstation bakacaksın.
Dell in çok güzel cihazları var, her türlü mühendislik türüne hitap eden ürünleri var.

Ancak ben aynı zamanda oyunda oynuyacağım diyorsan sıradan bilgisayar alacaksın bunun farklı bir versiyonu yok.
Sadece bütçene göre alınabilecek en yüksek performansı almaya bak.

Ancak BF3 oynuyorum diyorsun, BF3 oynatan laptop kötü olmaz en azından i5 CPU vardır. 8gb Ram diyorsun. En az GTX 650 falanda ekran kartı vardır sende.
Bence problem laptopunda değil, senden kaynaklanıyor.
Söylediğin gibi bilgisayarın ağzına ediyormuşsun.

equivalent

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Yükselteceğiniz işlemci anakart soketiyle uyumlu olmalıdır. Örneğin INTEL 1. Jenerasyon Westmere işlemciler 1156 pin soketten bağlanırken, 2. Jenerasyon Sandy Bridge ise LGA 1155 pin soket ile uyumludur.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
arkadaşlar benim wolfteam oyununu açmıyo açıyoda donuk donuk açıyor ramim 2gb arkadaşımın da 2gb fakat açıyor ben oyunu açması için işlemcisinimi arttırmam gerekiyo cevap verirseniz sevinirim