Pc im hiç açılmıyor

tahabilgin7501

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar pc ben video izlerken aniden mavi ekran verdi ve bende kapattım pc min ankart herşeyle birleşiktir crea dır. Sonra bios pilini, v.b. parçaları çıkartıp taktım, fanları temizledim sonra bilgisayarı yeniden açtım CPU ışığı uzun bir süre yandı sonra söndü.harddiskleri çıkardım ve çalıştırdım.bu sefer CPU ışığı hıç sönmedi.anlattıklarım dışında bilgisayarda ses ve ekran açılmadı yardım!!!

Seyhoo

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
741
Ramleri doğru taktığına emin misin stok fanı çıkarıp işlemciyi falan çıkardın mı ? Ramleri bir kontrol et tek tek dene. Ekran kartını doğru taktığına emin ol vga kablosunu onboarda değilde ekran kartına taktığına emin ol. Eğer hepsinden eminsen uzay montaja geç.

tahabilgin7501

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Ben bilgisaydaki butu parçaları saydesen sayarım yerinide söylerim yani 5-6 kez aynı işi arkadaşlarımın bilgisayarı bozulduğunda düzelttim ama benim sorunum şöyle mavi ekran verdikten sonra bilgisayarı hiç ellemeden kapatıp açtım sonra açılmıyınca bios pilin 4 saat dinlendirip yine taktım sonra açtım yine açılmadı sonra herşeyi temizledim yine çalışmadı çözüm ama kesin çözüm olacak yani :)

Seyhoo

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
741
Ben bilgisaydaki butu parçaları saydesen sayarım yerinide söylerim yani 5-6 kez aynı işi arkadaşlarımın bilgisayarı bozulduğunda düzelttim ama benim sorunum şöyle mavi ekran verdikten sonra bilgisayarı hiç ellemeden kapatıp açtım sonra açılmıyınca bios pilin 4 saat dinlendirip yine taktım sonra açtım yine açılmadı sonra herşeyi temizledim yine çalışmadı çözüm ama kesin çözüm olacak yani :)

Bios ekranını görebiliyor musunuz ?

tahabilgin7501

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Hayır bilgisayar ekranına hiçbişe gelmiyo malesef gelse biostan yapardım

Vikings

Dekan
Reaksiyon puanı
91
Hayır bilgisayar ekranına hiçbişe gelmiyo malesef gelse biostan yapardım

İşlemciyi yerinden sökün termal macunu silip yenisini sürün '' eğer elinizde macun varsa. '' bios pilini çıkartın 10 dakika sonra takıp pcyi başlatın.

Eğer hala açılmazsa [MENTION=374341]Seyhoo[/MENTION] yardımcı olucaktır benim pek bilgim yok gibi.

Seyhoo

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
741
Uzay montajdan başka yapacak bişeyiniz yok. Yani parçaları tek tek deneyeceksiniz. Anakartın üzerinde sadece psu kabloları takılı kalsın boşta çalıştırın gücü kesin. Sonra işlemciyi takın gücü kesin Sonra ramleri takın gücü kesin. VGA kablosunu anakartın onboard girişine takın çalıştırın görüntünün gelmesi lazım eğer halen gelmezse bios eepromunda veya anakartın devre elemanlarında sorun vardır. Elektrolit kapasitörleri kontrol edin alttan veya üstten patlama veya şişme yapmış mı diye. Powersupplyde de sorun olabilir. Kısacası sorun ram chipset anakart devre elemanları powersupply işlemci ve bios eepromunda sorun olabilir. Denemekten başka çareniz yok eğer olmazsa güvendiğiniz bir teknik servise götürün kolay gelsin.