Pc görüntü gelmiyor

cetepolissss

Asistan
Reaksiyon puanı
0
arkadaşlar yeni pc topladım acma düğmeine basıyorum pc calısıyor ama görüntü glmiyor ekran kartını baska pc de dendim calısıyor rami soktüm taktım ucunu silgiyle sildim işlemciyi değiştirdim olmadı ne yaptıysam yardımlarınıız bekliyorum

basbeLası

Dekan
Reaksiyon puanı
47
arkadaşlar yeni pc topladım acma düğmeine basıyorum pc calısıyor ama görüntü glmiyor ekran kartını baska pc de dendim calısıyor rami soktüm taktım ucunu silgiyle sildim işlemciyi değiştirdim olmadı ne yaptıysam yardımlarınıız bekliyorum

Birçok sebebi olabilir, anakart, ram, psu. monitörün vga girişlerinde de sorun olabilir..

IThelp

Profesör
Reaksiyon puanı
19
Hicmi görüntü yok

ilk önce jumper ile resetle anakartını sorun cözülmesi lazım şu resimdeki gibi bir jumper var onu cıkar diğer yanındaki ne ve ordadakine tak 2 -3 defa power düğmesine bas sonra cıkar jumper eskisi gib yerine tak öyle bir dene görüntü gelmese bir şunlara bak

mavi olan
images

bunun gibi bir kablo var PSU dan gelen kablonun yanına takılımı taktığın psu da gelen 20 pin olan kablonun yanında boş yer varmı 4 pin takmışmısın takmadıysan tak resimde gördüğün gibi

images

Bunda olmadımı ekran kartıya verilecek güç kısaca deyim anlayacağın şekilde ATX 12 V ekran kartı icin onu taktınmı takmadıysan tak aşağıda resimdeki gibi.

image004.gif

cetepolissss

Asistan
Reaksiyon puanı
0
jumper yok galiba diğerlşeri tam akılı hocam jumper yok ama anakart modeli

p5kpl-am-se

eSa

Dekan
Reaksiyon puanı
352
Anakartın üzerindeki ekran kartı çıkışına bağlayın muhtemelen görüntü gelecektir. Daha sonra biostan ekran kartı önceliği için seçim yapabilirsiniz.

cetepolissss

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Anakartın üzerindeki ekran kartı çıkışına bağlayın muhtemelen görüntü gelecektir. Daha sonra biostan ekran kartı önceliği için seçim yapabilirsiniz.
hocam oraya takıncada görüntü glmedi işte ekran kartını cıkarıp denedik hemde

IThelp

Profesör
Reaksiyon puanı
19
jumper yok galiba diğerlşeri tam akılı hocam jumper yok ama anakart modeli

p5kpl-am-se

Anakartın pil cevresinin resimini cekip buraya koyarsan hangisinin olduğunu söylerim ama net bir resim olsun

sanırım senin anakartın bu bak resimde speaker yazıl olan yerde mavi jumper var yanında CTRLC yazılı işte bas ettiğim o onu cıkar boş ve orda dakine tak dediğim işlemleri yap

resim alt ratafına bak şu kırmızı yuvarlak değil
asusm2n68am.jpg

cetepolissss

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Anakartın pil cevresinin resimini cekip buraya koyarsan hangisinin olduğunu söylerim ama net bir resim olsun

sanırım senin anakartın bu bak resimde speaker yazıl olan yerde mavi jumper var yanında CTRLC yazılı işte bas ettiğim o onu cıkar boş ve orda dakine tak dediğim işlemleri yap

resim alt ratafına bak şu kırmızı yuvarlak değil
asusm2n68am.jpg
onu 2-3 takıcam pc de düğmeye 3 kere basıcam pc caslıyoken mi cıkarıp 1-2 ye tkıcam

IThelp

Profesör
Reaksiyon puanı
19
onu 2-3 takıcam pc de düğmeye 3 kere basıcam pc caslıyoken mi cıkarıp 1-2 ye tkıcam

hayır hepsini pc kapalıyken yap ha bu arada 2-3 taktığında aç kapa düğmesine basmadan önce elektirk fişini PSU dan cek öyle yap sonra jumper eski haline getir fişi tak calıştır görüntü gelirse bios ayarlarına gir saat tarih ayarlarını yap cık.

cetepolissss

Asistan
Reaksiyon puanı
0
denedim olmadı hocam yine görüntü yok herseyi denedim daha önceden aynı sistem calısmıstı bi söktüm taktım bişey oldu ama ne işte ?

S

SDN Okuru

SDN Okuru
kardeş ramlerine evde tiner varsa tiner sür biraz yoksa arko traş kolanyası sür oda yoksa kolanya sür bekle biraz kurusun yuvalara bak ve işlenmcine bak kremi varmı

basbeLası

Dekan
Reaksiyon puanı
47
denedim olmadı hocam yine görüntü yok herseyi denedim daha önceden aynı sistem calısmıstı bi söktüm taktım bişey oldu ama ne işte ?

Donanımların herhangi birinde sorun varsa yaptığınız o işlemler bir işe yaramaz. Eğer bilgisayarı açarken ses geliyorsa anakart sağlamdır, işlemcide de sorun yok. monitörün vga girişlerin de, monitör de ya da ram de sorun vardır.

cetepolissss

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Donanımların herhangi birinde sorun varsa yaptığınız o işlemler bir işe yaramaz. Eğer bilgisayarı açarken ses geliyorsa anakart sağlamdır, işlemcide de sorun yok. monitörün vga girişlerin de, monitör de ya da ram de sorun vardır.
monitor baska pcde calıstı baska ram taktım olmadı anakartın ekrna kartına taktım olmadı yapmadıgım kalmadı donanımları söktük bi ara sonra tekrar taktım ve gitti işte

IThelp

Profesör
Reaksiyon puanı
19
monitor baska pcde calıstı baska ram taktım olmadı anakartın ekrna kartına taktım olmadı yapmadıgım kalmadı donanımları söktük bi ara sonra tekrar taktım ve gitti işte

peki HDMİ mı kulanıyorsun vga mı birde bize PC icini resm cekerek paylaşırmısın

tugraofset741

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Arkadaşlar benim durum çok farklı şimdi ben masaüstü pc kullanıcısıyım ben fare ile win 8 de yalnızca projektör dedim sonra bilgisayarın ekranı gitti ve bidaha hiç gelmedi yardım

obfrau

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar benim durum çok farklı şimdi ben masaüstü pc kullanıcısıyım ben fare ile win 8 de yalnızca projektör dedim sonra bilgisayarın ekranı gitti ve bidaha hiç gelmedi yardım
Pc'yi projeksiyona baglanmasi için komut vermissin ve goruntunun yalnizca projeksiyonda kalmasın istemissin.gercekten pc'yi projektöre bagladin mi ya da bunu neden yaptin ???

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Bilgisayarimi actiktan sonra biryere kadar görüntü alıyorum windows logosundan sonra bilgisayar donup kalıyor ve ekran sarı-kırmızı veya pembe renkte donuyor lutfen yardım

S

SDN Okuru

SDN Okuru
arkdaşlar ben 2 monitör taktım ekran gitti napıcam yardım edın

S

SDN Okuru

SDN Okuru
arkadaşlar ben anakartımı değiştirdimm yeni anakart taktımm anakart çalışıyor ama ekran gelmiyor dııt seside gelimior ne yapmam gerek

S

SDN Okuru

SDN Okuru
arkadaşlar bendede ekrana görüntü gelmiyor pc açılıyor hoparlör taktım ana karta ses girişine pc gittii açılıyor görüntü yok ne yapabilirim

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Termal macun sürmedim kasayi yeni anakartla topladim ekrana görüntü gelmiyor hem de bilgisayari actiktan sonra 5saniye sonra kapaniyor