PC Building Simulator RAM Creator ve GPU Creator virüs mü?

OooKiiKiiKii

Öğrenci
Reaksiyon puanı
17
Merhaba. PCBS hakkında birşeye bakarken GPU creator diye bir uygulama duydum. Kendi sitesine (Home) girdim, download kısmından indirecektim ki yanında virustotal sonucu vardı. GPU Creator için indirme kısmına baktığımda virustotal 2 tane antivirüs virüs bulmuş. Eski sürümlerinde de 5 falan. Güvenli mi? Bir sorum daha olacak; bir uygulamanın virustotal kısmında 1 virüs bulunmuşsa tehlikeli midir?

rrrr

Dekan
Reaksiyon puanı
3,742
silindi (5381722)

Son düzenleme:

OooKiiKiiKii

Öğrenci
Reaksiyon puanı
17
Genelde false positive oluyor bir iki tane çıktıysa. Yanlış alarm yani. Bana Virustotal tarama linki sonucunu gönderirseniz yardımcı olurum.
VirusTotal en son sürüm linki bu
Mesaj otomatik birleştirildi:

Genelde false positive oluyor bir iki tane çıktıysa. Yanlış alarm yani. Bana Virustotal tarama linki sonucunu gönderirseniz yardımcı olurum.

Bir de şöyle bir durum var, halihazırda yapılmış test sonuçları, başka dosyaya ait olabilir. En iyisi indirip açmadan Virustotal'e yüklemek.
o zaman o şekilde yapıyorum

rrrr

Dekan
Reaksiyon puanı
3,742
silindi (5381735)

Son düzenleme:

OooKiiKiiKii

Öğrenci
Reaksiyon puanı
17

Bir de şöyle bir durum var, halihazırda yapılmış test sonuçları, başka dosyaya ait olabilir. En iyisi indirip açmadan Virustotal'e yüklemek.
bende malwarebytes web guard var o bile iptal ediyor büyük ihtimal virüslü indiremiyorum .d

Gönderdiğiniz linkte sorun gözükmüyor. Siz yine de kendiniz yükleyin siteye.
Sonuçlardan Kaspersky, Malwarebytes ve Bitdefender'a da bakmak lazım. Genelde onlar doğruyu gösteriyorlar.
başka bir foruma da baktım onlar da yasal olmadığı ve irregular corp ile bir alakası olmadığı ve steamde olmadığı için virüs olabilir diyorlar.