Pc açılmıyor

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Ilk basta islemciye bios dan o.c ysptim f10 a basip kaydettim yeniden baslattirdim fakat fanlar donuyordu ama ekrana goruntu gelmiyordu ramlari temizledim tek slotlu denedim ekran kartini cikarip taktim islemci fanini işlemciyi çıkarıp taktim bios pilini sokup taktim ama hicbiri olmadi fakat kasayi calistirinca bi sure sonra kasa kapaniyor neden? Iki sorunum var 1 ekrana goruntu gelmiyor 2 bi sure sonra kapaniyor 1 dk gibi sure

met 35

Mak. Müh.
Reaksiyon puanı
9,079
Tüm kabloları tekrar bi sök,tak.

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Normalde ekran kartina vagli kabloyu cikar tak yspinca oluyodu ama artik olmuyo

KRZMNİTK

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,072
İşlemciye bir zarar gelmiş olabilir

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Simdi hepsini cikarip takicam
Mesaj otomatik birleştirildi:

Hayır olmadi yine ayni sorun

Son düzenleme:

aimnil

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
961
Biosu sıfırla jumperden ya da pili çıkar fişi sök, prize takılı değilken 5 dk bekle arada da açma tuşuna basılı tut 1-2 dk.

aimnil

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
961
Anakart üzeirnde bios sıfırlamak için iki tel olur metal birşeyle ikisine birden dokundurursan bios sıfırlanır (bilgisayar kapalı iken). Anakartın marka modelini soylersen bulabilirsem gönderirirm.

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Gigabyte fsb1066 pc acilmama sorunu oc yapicaktim e4500 e ordan bisiy açtım ne olduğunu bilmiyorum videodan gormustum f10 a basip yeniden actigimsa görüntü gelmemeye basladi

Birde simdi yaklasik 20 dk olsu bios pilini kablolar takiliykenmi mi yoksa kablolar cikmiskenmi takayim

aimnil

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
961
Bilgisayar fişe takılı değilken yapıcan, elektrik gelmeyecek pili çıkarıcan anakarttaki elektrik boşalıp sıfırlanmış olucak. Arada 1dk falan açma tusuna da basılı tut iyice atsın elektiriği.

Bak jumper ın bulunduğu kısım ekte var. Orda 2 tane tel göreceksin üzerine birsey takılmamış resimde işaretli. Kullanmak istersen herşeyi tak geri, pili kabloları fişi vs. Bilgisayar kapalı konumdayken o iki tele birden metal birşey değdir tornavida çay kaşığı iğne vb sadece temas ettirirsen bios resetlenir.

Ekli dosyalar

• Adsız1.jpg
    Adsız1.jpg
    48 KB · Görüntüleme: 188
Son düzenleme:

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Hayır olmadi yine ayni sorun

YiğitArtun

Öğrenci
Reaksiyon puanı
25
Yaptığın tüm voltaj ayarlarını geri al.
Hepsini standart ayarlara çevir.

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Ama monitore goruntu gelmiyor

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Ekran kartindan kabloyu çıkarınca kabloyu kontrol edin diyor takinca sinyal yok gibi bisiy diyor

YiğitArtun

Öğrenci
Reaksiyon puanı
25
Ekran kartindan kabloyu çıkarınca kabloyu kontrol edin diyor takinca sinyal yok gibi bisiy diyor
Peki kartı yuvasına doğru oturttuğunuza emin misiniz?
Zira siz bu işlemleri yapmadan önce, çalışıyorsa demek ki sizin yaptığınız bir durumdan ötürü bu sorunu yaşıyorsunuz.

Çok küçük bir ihtimalde olsa belki yüksek verdiğiniz bir voltaj bir bileşene zarar vermiş olabilir.

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Sey yapmistim e4500 bios dan oc yapıyodum mhz hizini 255 yaptim birde birseyi enabled yaptim onu fotoda gosterdim sadece alt tara görünmüyordu bende ust tarafi yapayim dedim f10 a basip teniden baslatdigimda sadece fanlar donuyordu
Screenshot_20201006-015935_YouTube.jpg

YiğitArtun

Öğrenci
Reaksiyon puanı
25
Sey yapmistim e4500 bios dan oc yapıyodum mhz hizini 255 yaptim birde birseyi enabled yaptim onu fotoda gosterdim sadece alt tara görünmüyordu bende ust tarafi yapayim dedim f10 a basip teniden baslatdigimda sadece fanlar donuyorduEkli dosyayı görüntüle 118707
Değerli dostum, hangi ayarın eski hali neydi, yeni hali nasıl?
İkincisi, power tuşuna bastığın zaman kasanın verdiği reaksiyon nedir?
Açıklayabilir misin?

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Eski hali ordaki sayi 200 veya 220 idi ve host clock control disable idi onun assagisindakilere dokundummu hatirlamiyorum pc yi acatken bip diye ses geliyor buyuk iht anakartdan oyle birde kasa cok elektrik carpiyor kasanin dışı ici falan dokundugun anda elektrik carpiyor bu uzatmadanmi yoksa kasadanmi

YiğitArtun

Öğrenci
Reaksiyon puanı
25
Eski hali ordaki sayi 200 veya 220 idi ve host clock control disable idi onun assagisindakilere dokundummu hatirlamiyorum pc yi acatken bip diye ses geliyor buyuk iht anakartdan oyle birde kasa cok elektrik carpiyor kasanin dışı ici falan dokundugun anda elektrik carpiyor bu uzatmadanmi yoksa kasadanmi
Bence durum şu;

Çok fazla voltaj vermişsiniz. Voltaja bağlı olarak sistem açılmıyor.
Fakat tekrar BIOS'a erişme şansınız yok.
Ve her başlattığınız da BIOS aynı ayarda başladığı için hareket edemiyorsunuz.
BIOS'u sıfırlamanız çözüm olacaktır bence.

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Ama sıfırlayamiyorum dediginiz gibi pili soktum 20 dk bekledim dugmeye bastim iki tele çatal anahtar falan değdirdim orda 2 assagida 2 sag da tel vardi ikisi e de bastim hicbir sekilde sonuc alamadim

BehzatAmirim

Dekan
Reaksiyon puanı
6,970
Ama sıfırlayamiyorum dediginiz gibi pili soktum 20 dk bekledim dugmeye bastim iki tele çatal anahtar falan değdirdim orda 2 assagida 2 sag da tel vardi ikisi e de bastim hicbir sekilde sonuc alamadim
Ekran kartını çıkar onboard'dan görüntü almaya çalış.
Ramlerin (sarı yerlerini) temizle.
(Aseton,Kolonya,Tiner,Silgi vs.)
Olmaz ise Ram'lerin yerini değiştir.

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Halen olmuyor goruntu alamıyorum