Pc açılmıyor. Formatlanmiyor

Profesyon

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhaba sdn

Windows7 ultimate 64 bit varken denemek için win8 kurdum

Bilgisayarı aksam kapattım sabah açamadım. Adeta bomboş yeni birbilgisayarmiscasina cd istedi

Şimdi Windows 7 yada 8 kuramıyorum. Harddiskte bölüm olusturulamadi diye bir hata veriyor

Sistemde 1ssd 2hdd var hepsini denedim. Sonuc aynı. Birde "bicimlendir" seçeneği var ama veriler kaybolmamalı. Ne yapmalıyım ? Yeni bir hard disk mı almalıyım ?

Sorun nerde? Şimdiden tesekkurler

furkangunes04

Doçent
Reaksiyon puanı
3
Sorun anakartta da olabilir. Hard disk denemenizi isterim. Sonucu görmek için.

şowalye

Profesör
Reaksiyon puanı
8
windows7 dvd tak yükle yönergeleri takip et ne gibi hata veriyor dıkatlı bak öyle anlat
Yedekleri flaş belek kopyala

Profesyon

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Windows 7 DVD'yi taktım pc'yi actım
Adım 1. Windows is loading files
Adım 2. Windows başlatılıyor
Adım 3. Dil ve klavye secimi
Adim 4. Şimdi yükle
Adım 5. os secimi (w7 ultimate sp1 x64)
Adım 6. Lisans koşullarını kabul ed.....
Adım 7. A) Özel gelişmiş - b)yukselt
Adım 8. Disk seç
Adım 9. !uyarı "Kur, yeni bir sistem bölümü oluşturmayı veya varılan sistem bölümünü bulmayı başaramadı. Daha fazla bilgi için kur günlük dosyalarına bakın.

Şimdi ne yapmalıyım ?

__kadıköyRAP__

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,148
cdden ya da usbden çalışan bi işletim sistemiyle bilgisayarı başlatıp yedeklemen gereken verilerini yedeklemeni ve windows 7 kurmak istediğin diski silip tekrar bölüm oluşturup biçimlendirerek tekrar denemeni öneririm

Profesyon

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bicimlendirdim zaten yine de olmuyor

Ssd de olmuyor hdd de olmuyor. Bir bilen cevap verdin lütfen.

re13el

Dekan
Reaksiyon puanı
114
benimde başıma gelmişti bi keresinde windows 7 formatlanmıyodu elimdede windows 98 orjinal cd si vardı şansa windows 98 cd si ile biçimlendirip sonradan tekrar windows 7 yükleyebilmiştim. eğer bulabilirsen denemekten zarar gelmez.

IThelp

Profesör
Reaksiyon puanı
19
Bicimlendirdim zaten yine de olmuyor

Ssd de olmuyor hdd de olmuyor. Bir bilen cevap verdin lütfen.

buralardaysan sana nasıl yapacağını anlatım cevap ver ki yazayım sana yoksan boşa yorma beni

--- Mesaj Güncellendi ---

HDD baya karışmış durumda hani harici disklerde raw olur ya buna chkdsk cekmekmen gerikir o şekilde onun icin görmüyor sen bunu NTFS yapman gerekiyor onun icin Hiren boot son versionu yükle boot cd yap hiren boot icinde smart f disk kulan tüm diskleri sil ve tekrardan oluştur ve hiren boot cd icinde mini win 7 ile başlat bilgisayarın acılsın bilgisayarıma gir C VE D görürsün ikisini birdeoradan bicimlendir sonra her iki diski ac icne iki tane boş klasör at bilgisayarını yeni den başlat hiren boot cd cıkar windows 7 cd tak kurulma başla takıldığın bir yer olursa yaz buraya

hiren boot burda baka bilirsin

http://forum.shiftdelete.net/junior-editorler/47081-hirens-boot-cd-[boot-kullanimi].html

clients

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
36
biosdan sata modunu ac/ kapa değişikligi yaptınmı

quale

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bilgisayardan diğer hard diskleri çıkar sadece windows kuracağın hdd kalsın. bios default ayarları yükle daha sonra windows kuracağın diskteki bölümlerin hepsini sil sonra yeni bölüm oluştur. windows bölüm oluştururken windows kendi dosyaları için 100 mb lık bir bölüm oluşturmak isteyecek kabul et eğer bu bölümü oluşturmazsa sistemi kuramazsın.sistemi kurabilirsen daha sonra diğer hdd leri takabilirsin.kolay gelsin

__kadıköyRAP__

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,148
Biçimlendirmek var biçimlendirmek var, var olan bölümleri mi biçimlendirdin sadece yoksa tüm bölümlerini silip yeniden bölümler oluşturdun mu?

Gparted indir cd veya usbye at, harddisklerinin alayını sil yeniden bölüm oluştur eğer yapmadıysan. Yaptıysan yine olmadıysa susup konuyu uzaktan izliyorum.

IThelp

Profesör
Reaksiyon puanı
19
Biçimlendirmek var biçimlendirmek var, var olan bölümleri mi biçimlendirdin sadece yoksa tüm bölümlerini silip yeniden bölümler oluşturdun mu?

Gparted indir cd veya usbye at, harddisklerinin alayını sil yeniden bölüm oluştur eğer yapmadıysan. Yaptıysan yine olmadıysa susup konuyu uzaktan izliyorum.

kadıköy aynı fikiri paylaşıyoruz millet öğrenmiş sadece bicimlendirmeyi benim yazdığım cvp da hiren boot ile bu sorun yüzde yüzde giderilir arkadaşın yapması gereken sadece hirenboot indirmek bilgisayara kurmak boş bir dvd takmak ve programın arayüzünde create boot disk tıklamak o kendi hiren boot diski oluşturur ve sonra bilgisayarı yeniden başlatması hiren boot cd dos menü ye girmesi orada smart f disk programıyla tüm hdd leri silmesi ve yeniden bölüm oluşturması ve kaydet deyip cıkması windows 7 dvd takması ve kurması olay bu kadar basit

__kadıköyRAP__

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,148
evet sadece programlar farklı :) gparted daha kolay bana göre o yüzden onu tavsiye ettim