Yardım PC açılırken bu ekranın çıkmasının sebebi nedir?

Eratosthenes

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
854
Bu fast boot açarsam neden BIOS'a erişimimde sıkıntı olabilir? Yine F2 değilde F8 ile filan açılmaz mı?
fastboot türkçede hızlı önyükleme demek. Bu ayar açıkken boot işlemi hızlı gerçekleşeceği için biosa giremezsiniz
Mesaj otomatik birleştirildi:

İşletim sisteminiz ne?

Leon Dayı

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,607
fastboot türkçede hızlı önyükleme demek. Bu ayar açıkken boot işlemi hızlı gerçekleşeceği için biosa giremezsiniz
Ben bu ayarı açarsam hiçbir zaman mı BIOS'a giremeyeceğim? Yoksa sadece PC açılırken mi giremeyeceğim?

Eratosthenes

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
854
Ben bu ayarı açarsam hiçbir zaman mı BIOS'a giremeyeceğim? Yoksa sadece PC açılırken mi giremeyeceğim?
eğer işletim sistemizin windows 10 ise galiba shift tuşuna basılı tutarak yeniden başlat tuşuna bastığın zaman gelen menüde uefi ayarlarına git tuşuna basarak girebilirsin

Leon Dayı

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,607
eğer işletim sistemizin windows 10 ise galiba shift tuşuna basılı tutarak yeniden başlat tuşuna bastığın zaman gelen menüde uefi ayarlarına git tuşuna basarak girebilirsin
Windows 7 Home Premium yüklü.

Leon Dayı

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,607
fastbootu açtığın zaman biosa girmek için bios ayarlarını sıfırlaman gerekecek. Pc nin arka kapağını açıp anakarttaki CMOS jumper ı ile sıfırlamak zorunda kalacaksın
Açmam o ayarı zaman BIOS tekrar açmak uzun sürüyorsa. Resimde birkaç yerde ERROR kelimesi geçiyor. Bu sorunun neyden kaynaklandığını bulsak düzelteceğiz aslında.

Eratosthenes

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
854
Açmam o ayarı zaman BIOS tekrar açmak uzun sürüyorsa. Resimde birkaç yerde ERROR kelimesi geçiyor. Bu sorunun neyden kaynaklandığını bulsak düzelteceğiz aslında.
En başta zaten o error yazan yerleri arattım bios güncelleme veya sıfırlama gibi çözümler çıktı

Leon Dayı

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,607
En başta zaten o error yazan yerleri arattım bios güncelleme veya sıfırlama gibi çözümler çıktı
BIOS'u zar zor buldum zaten sitesinde destek kısmı kaldırılmış. Belki daha güncel sürümü de olabilir emin değilim.

Leon Dayı

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,607
Bunu dener misiniz?
Olmazsa son çare olarak fastbootu açmak kalıyor
1. PC'yi kapattım.
2. Adaptör kablosunu PC'den çıkarttım.
3. Sonra arkasındaki pil'i çıkarttım.
4. 30 saniye boyunca güç tuşuna basılı tuttum.
5. Pil'i kapağın içine adaptör kablosunu da yuvaya taktım.

Ama maalesef ki sorun devam ediyor. Peki Windows üzerinden Hızlı Önyükleme gibi seçenek vardı onu açsak BIOS yine mi gidiyor?

Leon Dayı

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,607
Son olarak bios üzerinden fastbootu açmak kaldı muhtemelen sorunu çözer diğer forum sitelerinde bu ve buna benzer sorunları yaşayan kişilerin fastboot ile çözdüklerini okudum
BIOS açmak istesem örneğin açmam için uğraşmam gerekecek.

Eratosthenes

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
854
Çokta zor bir işlem değil sadece bilgisayarın içinin açılması gerektiği için biraz göz korkutuyor

Leon Dayı

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,607
Çokta zor bir işlem değil sadece bilgisayarın içinin açılması gerektiği için biraz göz korkutuyor

Neyse kalsın yapacak bir şey yok. Bu işlerden anlamadığım için tehlikeye girmeyeyim. İşlem çok basit ama bozulur elimde kalır PC.

Hocam BIOS pilinden kaynaklanıyor olabilir mi? Elimde eski PC'den kalma 1 tane var nasıl takılıyor?

Eratosthenes

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
854
Neyse kalsın yapacak bir şey yok. Bu işlerden anlamadığım için tehlikeye girmeyeyim. İşlem çok basit ama bozulur elimde kalır PC.

Hocam BIOS pilinden kaynaklanıyor olabilir mi? Elimde eski PC'den kalma 1 tane var nasıl takılıyor?
hocam emin olun bios pili değiştirmek attığım videodaki gibi bios sıfırlamaktan daha zor

Hele bazı laptoplarda bios pili lehimli oluyor pili söküp yeni pili takmak bu işten anlamayan biri için zor bir şey

Leon Dayı

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,607
hocam emin olun bios pili değiştirmek attığım videodaki gibi bios sıfırlamaktan daha zor
BIOS pili yuvarlak olan parça değil mi? Neden zor dediniz kasalı PC'de 1 kere değiştirdim dizüstünde de kapağı açarak yapılmıyor mu?

WindStone

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,680
Hocam o ekran bios ekranı sanırım herhangi bir soruna yol açmaz. Sadece f1 e basmanız gerek her girişinizde onun dışında hiç bir sorun yok rahat olabilirsiniz.

Leon Dayı

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,607
Hocam o ekran bios ekranı sanırım herhangi bir soruna yol açmaz. Sadece f1 e basmanız gerek her girişinizde onun dışında hiç bir sorun yok rahat olabilirsiniz.
Dıt dıt ediyor ya PC'nin sesi komple kapalı iken de çıkarır değil mi?

Leon Dayı

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,607
Evet bilgisayarın açıldığına dair bir sesti sanırım tam emin değilim. Ama kötü birşey olmadığını biliyorum.
Peki wi-fi sorununu nasıl çözeceğiz? Edge'yi açıyorum arama yapacağım an internet oluyor ama erişim sınırlı gibi sarı uyarı veriyor. Tüm Update güncellemeleri de yapıldı. Sürücü güncellemesi de güncel gözüküyor.

Eratosthenes

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
854

Leon Dayı

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,607
@Mr.Cabbar Evet zormuş onu ben hiç yapamam. Asıl sorun şimdi de wi-fi'da.

WindStone

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,680
Peki wi-fi sorununu nasıl çözeceğiz? Edge'yi açıyorum arama yapacağım an internet oluyor ama erişim sınırlı gibi sarı uyarı veriyor. Tüm Update güncellemeleri de yapıldı. Sürücü güncellemesi de güncel gözüküyor.
Nasıl yani ? internete erişebiliyor musunuz ? görsel bir hata mı yoksa hiç internet erişiminiz yok mu? Ayrıca ne yaptıktan sonra oldu.

Leon Dayı

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,607
Nasıl yani ? internete erişebiliyor musunuz ? görsel bir hata mı yoksa hiç internet erişiminiz yok mu? Ayrıca ne yaptıktan sonra oldu.
İlk açtığım zaman internet oluyor ama sonra wi-fi simgesinin içinde sarı uyarı (ünlem) gibi birşey çıkıyor. Yarın PC'yi açıp görüntü yollarım.

Alanur Erdemir

Müdavim
Müdavim
Cezalı
Reaksiyon puanı
19,152
Benim eski pc'de başlat menüsünden değilde power'dan kapattığım zaman geliyordu o ekran. Hiç dert etmezdim.