Yardım Pc açık kalmadan açılmıyor

sahinsah

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Merhabalar başta 3400g apu sistem kullanıyordum.Rtx 2060 aldım 1 ay önce gayet güzel çalışıyordu sadece darboğaz oluyordu bende işlemciyi satıp ryzen 5 5500'e geçtim.Ama açılırken başta görüntü gelmiyor ve ekran kartının fanları dönmüyor 3-4 dk bekleyip yeniden başlatınca ekran kartı çalışıyor.Bütün yöntemleri denedim.Yarın ekran kartıyla psuyu test edeceğim sizinde fikriniz var ise öğrenmek isterim.İyi forumlar

sahinsah

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Yüksek ihtimal PSU'dan kaynaklıdır merak etmeyin.
dediğiniz çıktı hocam başka pcde denedim ekran kartı çalıştı psuda problem var yeni alacağım high power 1000 watt 80+bronze almak mantıklı mı sizce

sahinsah

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
zalman gigamax 750w 80+ modelini aldım hocam 0 ilk gün problem olmadı ekran kartına güç geldi fanlar döndü ekran geldi ertesi günün sabahı gene aynısı oldu 3-4dk beklemeden fanları dönmüyor

furiii

Kowalski
Reaksiyon puanı
307
zalman gigamax 750w 80+ modelini aldım hocam 0 ilk gün problem olmadı ekran kartına güç geldi fanlar döndü ekran geldi ertesi günün sabahı gene aynısı oldu 3-4dk beklemeden fanları dönmüyor
O psu yu da kontrol ettir. Eğer o da bozulmuş ise senin elektrik tesisatında sıkıntı vardır. eşyaların bozulur. ya ups almalısın ya da elektrik tesisatı bozuk ise mutlak yenilemelisin.

_Zaur_

Rektör
Cezalı
Reaksiyon puanı
23,588
Bios güncelmi?

ekran kartına yük düşmeden 20 -30 watt felam güç tüketir. O pc açılmalıydı yani
Mesaj otomatik birleştirildi:

Kendim i5 4460 ve gtx 1060 ilk defa kullandığımda 250 watt lık güç kaynağıyla çalıştırıyordum.
Sadece oyuna girdiğimde güç kaynağından kebap kokusu almıştım o yüzden değiştim güç kaynağını

sahinsah

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Sadece fanları mı dönmüyor?
ekran kartının fanları dönmüyor ekrana görüntü gelmiyor diğer herşey çalışıyor 3-4 dk kasa kapağını açıp bekliyorum ekran kartının fanları dönmeye başlayınca reset atıyorum görüntü geliyor

O psu yu da kontrol ettir. Eğer o da bozulmuş ise senin elektrik tesisatında sıkıntı vardır. eşyaların bozulur. ya ups almalısın ya da elektrik tesisatı bozuk ise mutlak yenilemelisin.
psudan çıkan volt değerlerini mi kontrol etmem gerek

Bios güncelmi?

ekran kartına yük düşmeden 20 -30 watt felam güç tüketir. O pc açılmalıydı yani

Kendim i5 4460 ve gtx 1060 ilk defa kullandığımda 250 watt lık güç kaynağıyla çalıştırıyordum.
Sadece oyuna girdiğimde güç kaynağından kebap kokusu almıştım o yüzden değiştim güç kaynağını
bios güncel işlemcim apuydu onu değiştirdikten sonra ne olduysa oldu yaklaşık 3 haftadır böyle

furiii

Kowalski
Reaksiyon puanı
307
ekran kartının fanları dönmüyor ekrana görüntü gelmiyor diğer herşey çalışıyor 3-4 dk kasa kapağını açıp bekliyorum ekran kartının fanları dönmeye başlayınca reset atıyorum görüntü geliyor

bios güncel işlemcim apuydu onu değiştirdikten sonra ne olduysa oldu yaklaşık 3 haftadır böyle
Psuyu bilgisayarcıya kontrol ettir. sen yapamazsın, ya çarpılırsın ya da psu tamamen bozulur.

_Zaur_

Rektör
Cezalı
Reaksiyon puanı
23,588

CPU güç kablosu anakartta 4pin mi? 8pin mi?

sahinsah

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2