Paylaşımlı ve Paylaşımsız

alhngzl

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Herkese iyi forumlar.
Benim bilgisayarım Lenovo G500
İşletim sistemi windows 7 ultimate

Yonga Türü: Intel(R) HD Graphics Family

Ekran kartım 2 GB paylaşımlı fakat ayrılmış video belleği 64 MB olarak gözüküyor ve oyunlar 64MB olarak görüyor, bir çok oyun açılmıyor bu ayrılmış video belleğini arttırmak istiyorum;

BİOS dan ayarlamak istiyorum fakat BİOS da advanced menüsü yok, tüm driverlarım ve BİOS um güncel;.

Bu ayrılmış video belleğini nasıl arttırırım? Eğer artmıyorsa benim bilgisayarımın ekran kartının 2GB olmasının ne faydası var, kullanabildiğim miktar 64 MB 2 GB'ta ulaşamayacaksam niye o kadar yüksek yazmışlar?

semih61

Profesör
Reaksiyon puanı
43
bahsettiğin rakamlar işlemciyle beraber gelen entegre grafik kartının rakamları.pc de ek olarak AMD Radeon HD8570M var

oyun açmada entegre olan yani 2 gb olan
AMD Radeon HD8570M devreye girmesi gerekir.
eğer girmiyorsa oyun kısayoluna sağ tıklayıp bunu senin seçmen gerekir.

Abdüsselam FCB

Doçent
Reaksiyon puanı
1
bahsettiğin rakamlar işlemciyle beraber gelen entegre grafik kartının rakamları.pc de ek olarak amd radeon hd8570m var

oyun açmada entegre olan yani 2 gb olan
amd radeon hd8570m devreye girmesi gerekir.
Eğer girmiyorsa oyun kısayoluna sağ tıklayıp bunu senin seçmen gerekir.

aynen bende bunu söyleyecektim:)

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Arkadaşlar teşekkür ederim fakat AMD nin sürücüsünü yükledim fakat yine de aygıt yöneticisinde gözükmüyor, yani onu etkinleştiremiyorum, ayrıca kısayolda ekran kartı seçeneği yok

alhngzl

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
arkadaşlar hepinize ilginiz için teşekkür ederim, fakat aygıt yöneticisinde ekran kartı gözükmüyor ayrıca amd nin driver ı da yüklü, nasıl etkinleştireceğim hakkınızda bir bilginiz varsa yardımcı olun lütfen...

Abdüsselam FCB

Doçent
Reaksiyon puanı
1
istersen bi buna bak http://www.youtube.com/watch?v=K0GW-yV7Hxc

- - - Mesaj Güncellendi - - -

arkadaşlar hepinize ilginiz için teşekkür ederim, fakat aygıt yöneticisinde ekran kartı gözükmüyor ayrıca amd nin driver ı da yüklü, nasıl etkinleştireceğim hakkınızda bir bilginiz varsa yardımcı olun lütfen...
istersen buna bak http://www.youtube.com/watch?v=K0GW-yV7Hxc

- - - Mesaj Güncellendi - - -

video ya baktınmı

alhngzl

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
çok saol ilgileniyorsun fakat bende sağ tık yapınca sadece intel menüsü var, acaba bilgisayarda çift ekran kartlık yer varda tek ekran kartı mı var; yani iki slot ama tek kart mı var??

Abdüsselam FCB

Doçent
Reaksiyon puanı
1
çok saol ilgileniyorsun fakat bende sağ tık yapınca sadece intel menüsü var, acaba bilgisayarda çift ekran kartlık yer varda tek ekran kartı mı var; yani iki slot ama tek kart mı var??
senin bilgisayar paylaşımlı ekran kartına sahip yani ikinci bir ekran kartı yok şimdi fark ettim sadece intel işlemci var. intel 4000i ağır yük altında kullanırsan hafızayı kendisi arttırır yani orada öyle gözükebilir bilgisayarda performans eksikliği yoksa sorun da yok demektir çünki intel 4000 deminde söylediğim gibi hafızayı kendisi otomatik ayarlar