Payitaht Abdülhamid'den Şehzade Abdülkadir'e Ders!

hayatsever

Asistan
Reaksiyon puanı
63
Geçtiğimiz hafta 14. bölümü yayınlanan Payitaht Abdülhamid'de Ulu Hakan'ın Şehzadeye verdiği ders sahnesi damga vurdu!

Zekası ile herkese örnek olan Sultan Abdülhamid Han siyasi zekasıylada hem düşmanlara hem hainlre hemde şehzedelerine ders veriyor. 14. Bölüm de yine Ulu Hakan'dan efsane bir ders geliyor.

_X_

Profesör
Reaksiyon puanı
1,545
Severek izledigim tek dizi.
Konunun gercekligine %70 bagliligi ve oyuncularin rollerine olan uyum ve oynayislari harikulade.
Büent Inal super oynuyor rolunu.
Cuma veya cumartesi günlerini iple çekiyorum ;)

Ben Kenobi

Dekan
Reaksiyon puanı
3,156
Bir takım siyasi grubun gazlamasıyla göze sokularak sevdirilmeye çalışılan, hemen her padişah gibi yaptığı iyi işler de olan, kötü işler de olan padişah.
En çok toprak kaybeden padişah olması bir yana, diğer her padişah gibi içki içmesinden tutun, Kuran-ı Kerim'in Türkçe'ye tercümelerinin yasaklanmasına kadar birçok kötü işi pek bahsedilmez ayrıca darbe korkusuyla orduyu güçsüzleştirmiştir.

hayatsever

Asistan
Reaksiyon puanı
63
Osmanlı Devletini 33 yıl ayakta tutmuş bir padişahtır. Osmanlı Devleti'nin en kötü dönemine denk geldi Sultan Abdülhamid ve buna rağmen devleti 33 yıl ayakta tuttu. Bu gün bile onun zamanında planlanan ama hayata geçirilemeyen projeler şimdi hayata geçiyor. Tarih sadece ilkokuldaki kitaplardan ibaret değildir. Araştırmak okumak gerek

by efsane

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
2,135
Arkadaşlar ikili tartışmalara lütfen girmeyelim. Rica ediyorum.

Unutmamak lazım ki padişahlar da insandı, hata yapma lüksleri vardır.

_X_

Profesör
Reaksiyon puanı
1,545
Yazışmaların silinme kişiyi kayırmanız olarak yorumlanacsktır.
Ayrıca kişinin alçakça haince yazdığı yalan ve iftiralar hala durmakta.

Tüm delil niteliğinde olan konuşmalar yazışmalar bende.
Kimse çocuk değil kusurs bakmayın.
--- Gönderi Güncellendi ---

Fakat ıspatsız mesnedsiz konuşmak iftira ve yalanda bulunmak kimsenin haddine değil sayın adminim.

Ben Kenobi

Dekan
Reaksiyon puanı
3,156

Padişahlar çok iyi eğitim görmüş ve halka göre bazı şeyleri çok daha iyi gören ve büyük sorumluluk altına girdiğinin bilincinde olan insanlardı.
Ama bunların derdi başka.

by efsane

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
2,135
Yazışmaların silinme kişiyi kayırmanız olarak yorumlanacsktır.
Ayrıca kişinin alçakça haince yazdığı yalan ve iftiralar hala durmakta.

Tüm delil niteliğinde olan konuşmalar yazışmalar bende.
Kimse çocuk değil kusurs bakmayın.
--- Gönderi Güncellendi ---

Fakat ıspatsız mesnedsiz konuşmak iftira ve yalanda bulunmak kimsenin haddine değil sayın adminim.

Hocam afedersiniz de, kimi kayırıyorum ben?

Ortada iftira yok, herkes bildiğini iddia etmekte özgürdür. Siz, bunun kaynakları nelerdir, bize gösterir misiniz demiyorsunuz. Direk iftiradır diyorsunuz. Abdülhamit Han'ın alkol almadığına şehadet edebilir misiniz? Ben peygamber hariç hiç kimse için edemem. Kendim dahil.

Tarihi tek taraflı okumazsanız, aslında ben kenobi'nin söylediklerinde doğruluk payı olduğunu fark edebilirsiniz. Evet, Abdülhamit büyük bir dehadır ancak hatalar da yapmıştır. Hangi kul siyasette hatadan münezzeh?

Söylediklerinizin doğru olduğuna inanıyorsanız, gücenmeyiniz. Bırakın tartışılsın, foruma giren bilgisiz biri sizin tartışmanız üzerinden Abdülhamit'i tanısın.

Mesajlarınızı silmeye devam edeceğim, devamı halinde iki tarafa da uyarı vermek zorunda kalacağım.

Teşekkür ve saygılarımla.

Reaksiyon puanı
16,128
kraldan çok kralcı olmayın krallar başı sıkışınca kaçar halkı kalır...