D
Deleted member 312196
SDN Okuru
Ithal edilince daha mi ucuz olacak patates? Sanmiyorum.
İthal etmek yerine şu çiftçiyi teşvik etse de üretimler azalacağına artsa daha iyi olmaz mı?
Nedir bu sürekli üretim azalıyor, fiyatlar artıyor devletin müdahalesi ise fiyatlar düşmezse ithal edebilirmiş. Sanki ithal edince o para bu ülkeden çıkmıyor.
Üretimi artırmak yerine ithale yönelmek çok saçma bir yaklaşım bence.
Patatesi ithal etmek mi? Sabah sabah moralim bozuldu yeminle.
Ithal edilince daha mi ucuz olacak patates? Sanmiyorum.
Stokçu derken ? devlet stoklarından bahsediyorsan olmak zorunda olan bir şey. eğer o stoklar olmazsa kurak geçen bir sezon sonunda patatesi sen 10 liraya bile bulamazsınStokçular yüzünden ne halde piyasa, kuru fasulye de stokçular yüzünden 10 lirayı geçti. Yazık günah bu millete.
Ekimin az yapılmasıyla üretimde azalma olduğu gerekçesiyle patates fiyatı son haftalarda 4 liraya kadar çıktı. Artışın önüne geçmek için bakanlık harekete geçti. Gıda ve Tarım Bakanlığı, patates fiyatlarındaki artışa müdahale etti. Fiyatın bir hafta içinde düşeceği açıklandı.
Yetkililer Türkiye'deki önemli patates üretim merkezlerinden Nevşehir'e giderek depolarda inceleme yaptı. Sektör temsilcileri ile görüşen yetkililer, stokların yeterli olduğunu, fiyatın yakında normale döneceğini açıkladı. Niğde ve Nevşehirdeki depolarda 700 bin ton civarında yemeklik patates olduğu açıklandı.
Fiyatların düşmemesi durumunda patates ithal edilebileceği de açıklandı.
ntvmsnbc
Stokçu derken ? devlet stoklarından bahsediyorsan olmak zorunda olan bir şey. eğer o stoklar olmazsa kurak geçen bir sezon sonunda patatesi sen 10 liraya bile bulamazsın
Zamanında çiftçiye destek olmazsan olacağı budur.Bitirdinz ya köylüyü çiftçiyi.Adam niye eksin mahsül para mı ediyor ? Dağda bayırda bile yetişen patatesi ithal noktasına geldik ya helal olsun.Ama zengin halkımız alır kilosunu 5 liradan çok düzeldi ya ekonomimiz.
Bugün bakanlıktan açıklama geldi arkadaşlar, Yeterli patates var ancak piyasaya sürülmüyor diye zaten bilindik şeyler.
Ancak bakanlık haftaya durum böyle olursa patates ithal edecekmiş.
Devlet stoğundan değil, aracı olup da karaborsacılık yapanlardan bahsediyorum.
Yorumunuzdan bir önceki yorumu okusaydınız keşke.
Devlet stoğundan değil, aracı olup da karaborsacılık yapanlardan bahsediyorum.
.
Desene patates lobisi iş başında.
Üreticiyi öldürürsen sonunda böyle olur.
Dün pazarda konuştuğum bir esnaf. Bize 30-40 kuruş verdiler kilosuna, koca tarlayı bıraktık çıkartmadık. çürüdü tarlada, o paraya emeğimizi bile karşılamaz dedi. Ortada patates kalmayınca fiyatlar malum diyor.
Yahu bir şeyde de objektif bakın, hep bir taraflara yontmayın.
Adamlar stokçu, piyasaya az az sürüyorlar işte, hal böyle olunca da arz talep eğrisi gereği fiyatlar çıkıyor. Artık nasıl anlarsanız anlayın, bıraktım laf anlatmayı.
Tamam tüccar çiftçinin ürününü daha çok kazanmak için düşük fiyattan almak istiyor ama çiftçide de suç var. Birlik olsunlar, kursunlar kooperatiflerini. Kendi ürünlerini hallere kendileri soksunlar. Hal yasası değişti 2010 'da. Kursunlar hallerini satsınlar ürünlerini. Şikayet etmekten ziyade bir şeyler ortaya koymak lazım.
" ÜRÜNLER TARLADA KALMAYACAK
Hal ve pazarlarda üretici birlikleri bulunacak. Bu vasıtayla üreticilerin ürünleri tarlada kalmayacak, bu birlikler aracılığıyla satışı gerçekleşecek. "
Kaynak
Üreticiyi öldürürsen sonunda böyle olur.
Dün pazarda konuştuğum bir esnaf. Bize 30-40 kuruş verdiler kilosuna, koca tarlayı bıraktık çıkartmadık. çürüdü tarlada, o paraya emeğimizi bile karşılamaz dedi. Ortada patates kalmayınca fiyatlar malum diyor.