Pardusumun pisisine bişey oldu

ramboberk

Profesör
Reaksiyon puanı
74
arkadaşlar ben şu ara pardus 2009.1 telli turna kullanıyorum pc de tek işletim sistemi:thumbup:

(windows a ebediyyen elveda):clap:

bi sorunum var yalnız şu paket yöneticisi pisi varya büyük boyutlu oyun felan indirirken donuyor öyle kalıyor 1 saatte inmesi gereken oyun 6 saat geçmiş halen %3 de duruyor :huh:

ve bunu hep yapıyor ayrıca herhangi bi paket indirirken internette sayfa açamıyorum:huh:

yani mesela sdn de linux dan işletim sistemlerine geçemiyorum bağlantı kesiliyo:huh:

bu işe çare bulan arkadaşa benden bi teşekkür:biggrin:

thedeli

Asistan
Reaksiyon puanı
8
alttaki simgeye sağ tıklayıp kapattıktan sonra konsole açıp su girerek root şifreni yaz, sonra pisi rdb diyerek database'i yeniden oluştur, en son da pisi up diyerek bi güncelleme yap. bi şansını dene. bende paket yöneticisi ile ilgili bir sorun olduğunda bu şekilde hallediyorum genelde. gerçi 2009.1 de hiç sorun yaşamadım ama :)

ramboberk

Profesör
Reaksiyon puanı
74
alttaki simgeye sağ tıklayıp kapattıktan sonra konsole açıp su girerek root şifreni yaz, sonra pisi rdb diyerek database'i yeniden oluştur, en son da pisi up diyerek bi güncelleme yap. bi şansını dene. bende paket yöneticisi ile ilgili bir sorun olduğunda bu şekilde hallediyorum genelde. gerçi 2009.1 de hiç sorun yaşamadım ama :)
bi deniyelim baalım :rolleyes:

---------- saat 09:51 eklendi ---------- önceki mesaj saat 09:41 eklenmişti ----------

maalesef yine aynı

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280
Paket yöneticisinin internet bağlantısının ne kadarını kullanabileceğini ayarlayacak bir kısmı varsa limiti ayarlayabilirsin aslında. Böylece saniyede en fazla belirlediğin kadar veri çeker, interneti de mahvetmemiş olur.

ramboberk

Profesör
Reaksiyon puanı
74
tam olarak nerde bant genişliği sınrımı

not: tamam bağlantıdaki kesilme halloldu şimdide donma olayına çare bulalım

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280
Var mı öyle bir şey, bilmiyorum. Biliyorsunuz ki Pardus konusunda çok da bilgili değilim. :) Pardus'çulara sor.

ramboberk

Profesör
Reaksiyon puanı
74
Var mı öyle bir şey, bilmiyorum. Biliyorsunuz ki Pardus konusunda çok da bilgili değilim. :) Pardus'çulara sor.
valla bu kadarınada şükür artık internette cirit atabiliyorum indirme yaparken:clap:

ramboberk

Profesör
Reaksiyon puanı
74
tarif ettiğin yere gittim orda bant genişliği ayarı vardı

benim bağlantı 1 mb bu yüzden en fazla 109 kb ile indirebiliyorum

tabii pisi bunun hepsini kullanınca firefox a bannak kadar bişey kalıyor onuda kullanamıyor tabii

bende bi baktım o ayarda 1 kb yazıyor bende onu 90 kb yaptım şimdi pisi dosyaları en fazla 90 95 ile indiriyor banada internette cirit atmak kalıyor

not:birde şu compiz olayı var bir konudaki mesajda balıklı denizaltılı bi compiz gördüm sesli ve hareketli hatta senin yorumunda var

ben onu istiyorum ama pardus deposunda compiz yok

acaba onu kullanmak için ubuntu yada mint falanmı kursam pardusun yanına

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280
Hayır, "Yok mu?" demek istedim. Yani Pardus'un deposunda olması lazım.

ramboberk

Profesör
Reaksiyon puanı
74
benim pisim de yok en güncel depoya sahibim

internette baktım kde 4 te compiz benzeri özellikler var diye koymamışlar

(e iyi halt etmişler)

şimdi bana tek çare pardus yanına ubuntu yada mint kurmak kalıyor galiba

ramboberk

Profesör
Reaksiyon puanı
74
Kurulum Pardus 2008 ve üzeri sürümler için aşağıdaki adımları takip etmeniz yeterlidir.

• Ekran kartı sayfasında belirtildiği gibi ekran kartınızın 3B özelliğinin açık olup olmadığını kontrol edin. Eğer 3B kapalı ise Görüntü Yöneticisi aracılığıyla ekran kartınızın sürücülerini yükleyin.
  • Paket Yöneticisi'ni açın. Eğer katkı (contrib) deposu eklenmemiş ise ekleyin.
  • Compiz paketlerini kurun.
iyi güzelde compiz depoda yok

ramboberk

Profesör
Reaksiyon puanı
74
pardus 2009.1 deposu

contrip deposu

bunlar var

y_ates

Dekan
Reaksiyon puanı
65
Kwin yeterli görüldüğünden ve Compiz canı sıkıldığında garip tepkiler verebildiğinden dolayı (buna ben de katılıyorum) depoya alınmıyor.

Champion78

Profesör
Reaksiyon puanı
43
2008 deposunda vardı ama 2009 içinde ben de göremedim. kde yeterli bence de. bu arada güncelleme yapacaksan falan bence direk konsoldan yap daha problemsiz oluyor :)

serkan94

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
22
bnmde aynı şekilde donuyordu ve halen aynı tekrar yüklersem geçermi acaba.....:confused1:

Audyseus

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
bnmde aynı şekilde donuyordu ve halen aynı tekrar yüklersem geçermi acaba.....:confused1:
Geçeceğini sanmam. Yüksek boyutlu dosyaları indirirken indirme hızına ve donanımına bağlı olarak donmalar olabiliyor. Sana tavsiyem Önbelleği etkinleştirmen, Paket Yöneticisinde "İndirme için önbelleği kullan" seçeneğini aktif hale getirmen. Böylelikle donma olduğunda kurulum için paket indirme işlemini iptal edip tekrar güncellemeye devam edebilirsin.