Pardus yardım...

by_erdal21

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar geçen yıl Pardus kullanmaya karar verdim.Kurdum fakat birçok sorun yaşadım ve xp ye döndüm.Şimdi sorunları çözmeme yardım ederseniz pardusa geçeceğim.

1-Kurduktan sonra D: sürücüsündeki mp3 vs. bilgilerimi bulamadım.NTFS olduğu içinmi acaba?Xp ye geçince D: ye ulaşabildim.

2-Yedek cd lerimi takınca hiçbir şey çıkmıyordu cd boş yada hiç okumuyordu.Dergi cd leride çalışmadı.

Bilgisi olan varsa yardımınızı bekliyorum.

myefsane

Dekan
Reaksiyon puanı
49
Xp de çalışan bir çok belgen pardus de çalışmaz çünkü farklı bir işletim sistemlerine sahip

1. soruna gelince kurulum sırasında ayarlarını tam yapamamış olabilirsin...

by_erdal21

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Xp de çalışan bir çok belgen pardus de çalışmaz çünkü farklı bir işletim sistemlerine sahip

1. soruna gelince kurulum sırasında ayarlarını tam yapamamış olabilirsin...

D: sürücüsündeki hiçbir şeye ulaşamadım.Hiçbir cd çalışmadı,cd içeriğine ulaşamadım.
Kurulumda neyi yanlış yaptım bilmiyorum.

YoungClever

Profesör
Reaksiyon puanı
2
illle de geçeceğim diyorsan ; ubuntu kullanmanı tavsiye ederim. ayrıca linux sadece bir hevestir eğer standart kullanıcıysan. yani programlamacı yada server admin değilsen linux sana köstek olur. ayrıca pardus'u milliyetçilik bir yana normal şartlar altında değerlendirirsen birçok sürümden üstün ama popülerlerden daha kötüdür.

1-eğer ubuntu kullanacağını varsayarsam, ubuntu program ekle kaldırında ntfs diye arat yada google da arat. bir program aracılığıyla ntfs birimleri mount edebilirsin.. pardus ve ubuntu farkı da bu zaten.. birinin tamamına yakın olarak ulusallıktan öteye gidememesi diğeri ise global olması. bunun sonucunda yazılım ve donanım desteği artıyor..

2- yedek cdlerim derken kastettiğin şey autorun kullanan birşeyse, linuxda autorun işlemez (dergi cdleri öyledir mesela) ancak normal bir cd ise, o zamanda yine ayarlarla ilgili sorun vardır. google da aratıp bulabilirsin..

ancak dediğim gibi programcı yada server admini değilsen linux kullanmanı tavsiye etmem. en azından windows işletim sistemini kaldırma. çünkü insan para verdiği bilgisayarında bazı şeyleri rahat yapmak ister. mesela ben bilmem ne kadar ram koyduğum, ekran kartı aldığım bilgisayarımla nfs yada crysis oynamak isterim. alıştığım şekilde exe ye tıklayıp kurmak isterim.. linuxdaki wine ise bunların hiçbirine yakınını sağlıklı yapamıyor..

dipnot: bilgisayarımda ubuntu kurulu ve 2005 de ilk çıktığında pardus indirip denemiştim.. ancak şu gerçek ki linux sürümlerinin toplamı, kısa ve orta vadede asla en çok kullanılan işletim sistemi olamayacak..

by_erdal21

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Youngclever arkadaşım ilgine teşekkürler.Sanırım Ubuntu da karar kalacağım.Benimki sadece meraktan Xp yi çöpe atmaya niyetim yok zaten.

KızılElma

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Öncelikle bir yanlışı düzeltmek istiyorum. Linux dağıtımları arasında donanım tanımada en iyisi Pardus tur. hemen hemen bütün linux dağıtımlarını kullandım. donamın ile komut satırından yada conf dosyalarından ayar yapmadığım tek dağıtım Pardus tur. Bu konuda PardusWiki de ve özgürlükiçin sitelerinde bulunan türkçeye çevrilmiş yada çevrilmemiş olan yabancı incelemeleri bulabirisin. Hatta özgürlükiçin sitesinde verilen son incelemede son kullanıcı için ubuntudan daya iyi, geliştiriciler için zayıf bulunmuştur.

Senin sorununa gelincede disk bağlanma sorunu için forumlarda çıkan bir kaç sonucu veriyorum;
http://forum.pardus-linux.org/viewtopic.php?f=156&t=16414
http://www.btturk.net/showthread.php?t=1388

Sanırım bunlar işini görecektir. Yinede Pardus forumlarında sorunu anlatırsan daha iyi bir çözüm bulacağın eminim.

sersiler

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Dostum sadece meraktan giriyorsan bu işe 1 hafta dayanırsan iyi bence. Ubuntu kurunca avi leri mp3 leri oynatmak için bayağı bir uğraşman gerekebilir:D

YoungClever

Profesör
Reaksiyon puanı
2
işte dediğim gibi bilgisayar ve internetle tanışan birçok insanın hacker olma ilgisi (aslında hevesi) varsa, linux u duyan insanlarda da bir heves oluşuyor. Değişik şeyler hep insan aklını cezbetmiştir. ancak konfor her zaman glaip gelir ve vazgeçersin.. (eğer programlamacı yada server sahibi değilsen.)

ayrıca kodcuysan full fedora core yada debian kullanmanı tavsiye ederim. Pardusun son kullanıcıda iyi olduğu yargısı kubuntuya göredir. Ayrıca Pardusu ne kadar sevseniz de ubuntunun popülaritesi ve yardım-yazılım çokluğuna ulaşması zor gibi..

Rom.

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
177
eğer ileri derece bi kullanıcı değilseniz windows tan şaşmayın derim çünkü linux ve linux türevleri ileri derece kullanıcıların kullanabildiği işletim sistemleri...