Pardus ve Gnome3

hayranim

Profesör
Reaksiyon puanı
32
Geçen hafta bilgisayarımda boş duran bölüme Çomak projesinin bir parçası gnome3 indireyim dedim. İso kalıbını her zamanki gibi indirdim ve dd komutu ile usb yükledim. Son bir yıldır dağıtımlar için cd yakmıyorum, benim emektar 4gb ve 2gb kingstone lar işimi görüyor. Neyse kuruluma geçtim. Pardus'un kurulum ekranı gayet güzel işledi ve bilgisayarıma kurdum. Heyecanla grub ekranından sonra Pardusu beklerken Ama o ne Gnome çöktü gibi hata aldım. Sanırım kullandığım ekran kartı sorun yarattı ve hevesim kursağımda kaldı. Eski dostum Ubuntuma döndüm teselliyi kollarında aradım :)

Ardından evvelsi gün Fedora 15 kurdum takır takır çalıştı meret. Gnome3 tadına vardım. Ne zaman ki dur Dell dizüstüm ısınıyor şuna Ati driver kurayım dedim, aha o da güm dedi çöktü.

Demek ki Gnome 3 daha tam oturmamış. Artık Ekim ayında Ubuntu'yu bekliyorum. Ubuntu mühendisleri işi aceleye getirmeden Gnome ile bizi tekrar barıştıracaklar.

hsngrms

Profesör
Reaksiyon puanı
4
hikaye tadında ve özet bir yazı olmuş :)
güzel ama daha detaylı inceleme şeklinde yazılar denemek isteyen arkadaşlara da yardımcı olmak açısından faydalı olacaktır :)

burns206

Profesör
Reaksiyon puanı
1
ya bu pardusun adi niye turklinux yada tr/tcLinux felan degilde anlasilmasi zor bi isim secildi ,ilginc.suriyenin syrianlinuxu gorunce dikkatimi cekti :P

Reaksiyon puanı
2,148
Pardus'un Türkçe bi anlamı var yanılmıyorsam yabancı bi sözcük değil.

Bilgili99

Profesör
Reaksiyon puanı
252
Sadece anadoluda yaşayan anadolu parsının adı Pardus

hsngrms

Profesör
Reaksiyon puanı
4
Pardus'un logosundaki pisicik Pardus olur :)

Bence gayet orjinal ve güzel bir ismi var :)

Hello Kitty.

Rektör
Reaksiyon puanı
104
ya bu pardusun adi niye turklinux yada tr/tcLinux felan degilde anlasilmasi zor bi isim secildi ,ilginc.suriyenin syrianlinuxu gorunce dikkatimi cekti :P

Dünya da bilişim ve teknoloji sektöründe milliyetçi isimlerle şimdiye kadar hangi proje başarılı olmuş :) Bakınız windows ve mac isimleri milliyetçi isimler mi?? :)

burns206

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Dünya da bilişim ve teknoloji sektöründe milliyetçi isimlerle şimdiye kadar hangi proje başarılı olmuş :) Bakınız windows ve mac isimleri milliyetçi isimler mi?? :)
iyi de pardus ismini milli bir sembol olarak sectiklerini kendieri soylemislerdi.
secmisken herkesin aklinda bir sembol olarak anlam tasiyan bisey secmeleri daha dogru olurdu.
veya sectikleri sembolle ilgili hicboseu yok. iki tane pardus aslanini konu alan oyun yapsalardi hic degilse :P

Hello Kitty.

Rektör
Reaksiyon puanı
104
iyi de pardus ismini milli bir sembol olarak sectiklerini kendieri soylemislerdi.
secmisken herkesin aklinda bir sembol olarak anlam tasiyan bisey secmeleri daha dogru olurdu.
veya sectikleri sembolle ilgili hicboseu yok. iki tane pardus aslanini konu alan oyun yapsalardi hic degilse :P

anadoluda yaşayan bir kedicik türü olduğu için seçtiklerini söylediler :)

shakal

Profesör
Reaksiyon puanı
29
sonucta pardus amerikaci yada ab sembolize etmiyor yada altinda her hangi bir etnik kökenin manasi yatmiyor sonucta pardus yakinda ubuntu gibi tanidik oldugunda milliyetci bir baski altinda olmaycak ,bence yerinde bir secim

Kadima

Rektör
Reaksiyon puanı
841
birde cs ile crysis in linux sürümünü yapsalar tam olcak ha :D