Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Bir arkadaşımın forumda Ubuntu kurdum fanlar tamamen sustu diye yazması beni etkiledi ve Ubuntu 10.04 kurdum. Yaklaşık olarak iki ay boyunca Ubuntu sağolsun her işimi gördü. Zırt pırt çökme ile karşılaşmadım. Ancak son zamanlarda dizüstünün aşırı ısınması ben de endişe yaratmaya başladı. Gittim dizüstü bilgisayarıma bir soğutucu aldım. Ancak nafile banamısın demedi. Bugün Ubuntuya elveda demeye karar verdim. Ubuntu finalini Yenilmez Invictus ile yaptım. Ne alaka derseniz buradan Güney Afrika=Ubuntu :yes: Birazcık aramızda gönül bağı oluşmuş nadir dağıtımdır kendileri. Pardus hızlanmış gerçekten. Ancak kernel 2.6.31.13 bana güncel gelmedi. OpenOffice.Org Ofis Araç Seti tamamen Türkçeleştirilmiş. En sonunda Mozilla Firefox 3.6.3 güncelleştirildi. Kde 4.4.4 Pardusun en büyük kozu. Bunun dışında dişe dokunur bir gelişme yok. Aradan geçen zaman içerisinde yapılabilen bu kadar. Bilgisayarımda başka bir sistem olmadığından grub kurmaya gerek görmedim ancak Pardus açılmadı. Mecburen açılış Usb si ile kurtarma modülü ile grubu kurdum. Daha önce Ubuntu ile grub ekranına uğramadan açılıyordu. Eminim biraz uğraş ile gruba uğramadan açılış yapabilinir. Diğer dikkatimi çeken şey ise Konversation Pardustan uçmuş olduğu. İrce girmek için ne kullanacağız? Zaten #Pardus kanalına uğrayamam nedeni olmadan beni uçurmuşlar Foruma girdim merak ile evet kullanıcı adı ve şifrem ile giriş yapabiliyorum. En azından forumda takılabilirim dedim ancak özgürlük için foruma gelen giden sayısı geçen seneye göre oldukça düşüş yaşamış. Forumda in cin top oynuyor. Benim Pardusdan büyük beklentilerim yok. Gittiği yere kadar diyeceğim Bu belki 1 hafta sürebilir belki 1 ay belki 1 sene. Bu da Pardusun yeteneğine kalmış. Sizi Pardus masaüstü ile uğurluyorum. Yazımı okuduğunuz için teşekkürler eksiklikler için kusura bakmayın.
Ubuntu'da da grub vardır. Tek işletim sistemi olduğu zaman otomatik saklanıyor. Pardus her zaman görünür kılıyor, yani kullanıcıya bırakmış durumda. Bence Pardus'un yaklaşımı daha doğru. Zaten açılış yöneticisi olmadan sistemi açamazsınız. Burada bir bilgi eksikliği var.
Konversation için paket yöneticisinden 2 tık yapacak, o kadar zor olmamalı. Açıkçası biraz önyargılı buldum yazıyı.
Özgürlük İçin konusunda ise son derece haklı, deneyimli kullanıcı neredeyse hiç yok. Sorunların büyük kısmı çözülmemiş durumda bekliyor, haliyle insanlar da soğuyor.