Pardus Tema ve Ağ Sorunu

SERKANCANDAN

Asistan
Reaksiyon puanı
4
Sorun çözülmüştür. Chip forumdaki arkadaşa teşekkür ediyorum.

Burda gerekli bilgileri yazdım. İlgilenen olursa inceleyebilir.

http://www.chip.com.tr/forum/pardus-ag-sorunu_t148313_wp1.html

-----------------

Arkadaşlar windows 7 üzerinde Virtual Box 3.1.2 ile sanak makineye Pardus kurdum.

Birinci sorunum, kurulum bittikten sonra çıkan menüden seçtiğim temanın özelliği olarak görev çubuğu ekranın üstüne yerleşti. Dizin görünümü ayarları > Tema bölümünden başka bir tema seçiyorum ama görev yöneticisini aşağıya koyamıyorum. Alt kısımda görünmesi için ne yapabilirim?

İkinci sorunum da Ağ yöneticisi bölümünde sadece Ethernet Ağları var. Ben Windows'u wireless kullanarak internete bağlıyorum. Pardus'u internete bağlayabilmem için illa Cat5 kabloyla modemi bağlamam mı gerekiyor? Ethernet değil de Wireless kullanmamın bir yolu var mıdır?

Umarım buraya yazılan bilgiler başkalarının da işine yarar. İlgilenen herkese teşekkür ediyorum.

MaviAteş

Doçent
Reaksiyon puanı
24
Panelin üstünde, boş bir yerde sağ tıklayın.
"Panel seçenekleri >> Panel Ayarları " yolunu takip edin.
Ekrana gelen ek menüde Taşıma perdesine tıklayın ve paneli aşağıya sürükleyin.

Ağ olayını tam anlamadım. Bana VirtualBox ayarlarıyla ilgili bir sorun gibi geldi.
Birde windowsta ağ bağlantılarının yanına VirtulBoxla ilgili bir ağ kartı daha eklenmiş olması lazım. İnternete bağlı olan ağ bağlantısıyla bu ikisini seçerek bağlantıları köprüle demeyi deneyin.
Yani en azından WinXP'de buna benzer bir şekilde iki ağı birbirine bağlardık.

SERKANCANDAN

Asistan
Reaksiyon puanı
4
Dediğiniz gibi Wireless kartı ile Virtual Box kartını köprüledim. Mac Bridge Miniport diye bir ağ kartı daha eklendi ilgili bölüme. Win 7'nin bağlantısı da kesildi. Ağımı "Ev Ağı" na çevirdim. Win 7 düzeldi internete girebiliyorum. Pardus'u açtım ve ağa bağlayabildim bu sefer. Fakat ağ bağlantım olmasına rağmen internet bağlatım yok? Neden?

Champion78

Profesör
Reaksiyon puanı
43
windowstan normal olarak kablosuz ağına bağlanın ardından pardusta o etherneti seçerek yeni bir ağ profili oluşturun ve kabloluyla bağlanıyormuş gibi başındaki kutucuğu işaretleyin hepsi bu kadar. sanal makineye kurduğunuz için kablosuz ağınız görünmez, siz kablolu ağ ile bağlanıyormuş gibi işlem yaparsınız, sanal makine internetinizi kendisi paylaştıracaktır....

SERKANCANDAN

Asistan
Reaksiyon puanı
4
windowstan normal olarak kablosuz ağına bağlanın ardından pardusta o etherneti seçerek yeni bir ağ profili oluşturun ve kabloluyla bağlanıyormuş gibi başındaki kutucuğu işaretleyin hepsi bu kadar. sanal makineye kurduğunuz için kablosuz ağınız görünmez, siz kablolu ağ ile bağlanıyormuş gibi işlem yaparsınız, sanal makine internetinizi kendisi paylaştıracaktır....

Dediğin gibi köprüyü kaldırdım. Normal Kablosuz Ağ Bağlantısını kullanarak Windows internete bağlandı. Şimdi Virtual Box ayarlarımı nasıl yapacam peki? Aşağıda resimlerdeki ayarlardan ben birkaç olasılık denedim olmadı? İlk resimde neyi seçersem seçiyim ikincideki seçenekler değişmiyor zaten. Bende direk seçenekleri gösterdim.

25028315.jpg

50802296.jpg

Iaquinta

Asistan
Reaksiyon puanı
3
Pardusu 10 günlük bir sürede denedim çok beğendim beğenmesinede şu bazı driverleri tanımıyorya bide sevdiğim oyunları oynayamıyorum tekrar windows 7 ye geçtim bende :)

Champion78

Profesör
Reaksiyon puanı
43
Dediğin gibi köprüyü kaldırdım. Normal Kablosuz Ağ Bağlantısını kullanarak Windows internete bağlandı. Şimdi Virtual Box ayarlarımı nasıl yapacam peki? Aşağıda resimlerdeki ayarlardan ben birkaç olasılık denedim olmadı? İlk resimde neyi seçersem seçiyim ikincideki seçenekler değişmiyor zaten. Bende direk seçenekleri gösterdim.

25028315.jpg

50802296.jpg

vbox üzerinde hiçbir değişiklik yapmana gerek yok, default ayarlarıyla kalsın. pardusu aç orda ethernet kullanarak yeni profil oluştur, bağlan de bağlansın :)

SERKANCANDAN

Asistan
Reaksiyon puanı
4
vbox üzerinde hiçbir değişiklik yapmana gerek yok, default ayarlarıyla kalsın. pardusu aç orda ethernet kullanarak yeni profil oluştur, bağlan de bağlansın :)

Dostum dediğin gibi değil işte. Resimlerde gösterdiğim ayarlar fark ediyo. Farklı bir ayar yaparsam ağ kablosu takılı değil uyarısı veriyor pardus. Ağ bağlantısını sağlayabildiği ayarları yapıncada internet erişimi olmuyor.

Bu çözülecek gibi birşey değil sanırım. En güzeli başka linux sürümleriyle uğraşmak. Ubuntuyu denemek lazım.

MaviAteş

Doçent
Reaksiyon puanı
24
bu durumda, olay sadece VirtualBox'ın ağ ayarlarında NAT yerine listede görünen bir ethernet kartını seçtikten sonra, Pardus'ta ağ profili oluşturunca çözüldü diye özetleyebilir miyiz?

Öyleyse, bu çözümü ilk iletinizi düzelterek, iletinin en sonuna çözüm diye ekleyin, başkaları çözüm ararken kolaylık olsun. Başlığa da [çözüldü] ibaresini eklediğinizde tadından yenmez. :)

Champion78

Profesör
Reaksiyon puanı
43
pardusu (2008-2009) sanal makineye ben en az 7-8 defa kurdum ve hiçbirinde ağ kısmını ellemedim virtualbox ta. ve sorunsuz bir biçimde nete bağlanabildim. kurduğum platform da 7 de oldu xp de bi şey farketmedi nedense :s

SERKANCANDAN

Asistan
Reaksiyon puanı
4
pardusu (2008-2009) sanal makineye ben en az 7-8 defa kurdum ve hiçbirinde ağ kısmını ellemedim virtualbox ta. ve sorunsuz bir biçimde nete bağlanabildim. kurduğum platform da 7 de oldu xp de bi şey farketmedi nedense :s

Bu konuda sanal makine diye genelleme yapılamaz ki. Her sanal makine programının kendine göre özellikleri var. Ben de gittim ücretsiz ve Türkçe diye beni en çok uğraştıracak olanı seçtim.

Sanal makine programlarının en iyisi ve mümkünse Türkçe olanı hangisi?

Champion78

Profesör
Reaksiyon puanı
43
Bu konuda sanal makine diye genelleme yapılamaz ki. Her sanal makine programının kendine göre özellikleri var. Ben de gittim ücretsiz ve Türkçe diye beni en çok uğraştıracak olanı seçtim.

Sanal makine programlarının en iyisi ve mümkünse Türkçe olanı hangisi?

ben de virtualbox kullanıyorum ve bana göre de en güzeli o :)