Pardus hakkında birkaç soru

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan must
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

must

Asistan
Reaksiyon puanı
0
-Pardus 2008 e geçmeyi düşünüyorum elimde wd harici hdd var ntfs formatında, okuma ve yazmada problem olur mu pardus üzerinden hdd ye aktardıklarım xp ve vista altında okuma ve yazmada sorun çıkartır mı? (pardus ntfs kullanmadığı için kafama takıldı.)

-pardusta hangi torrent programı çalışır? ne önerirsiniz?

-eMule pardusta çalışır mı?
Bunlar benim için önemli internette aradım ama kesin emin olamadım pardus kullanan ya da bilen arkadaşlar cevap yazarlarsa sevinirim.

Son düzenleme:

berckai

Profesör
Reaksiyon puanı
9
kartel basmış binbeşyüz microsofttan şaşma

Erthon

Profesör
Reaksiyon puanı
13
-Pardus 2008 e geçmeyi düşünüyorum elimde wd harici hdd var ntfs formatında, okuma ve yazmada problem olur mu pardus üzerinden hdd ye aktardıklarım xp ve vista altında okuma ve yazmada sorun çıkartır mı? (pardus ntfs kullanmadığı için kafama takıldı.)

-pardusta hangi torrent programı çalışır? ne önerirsiniz?

-eMule pardusta çalışır mı?
Bunlar benim için önemli internette aradım ama kesin emin olamadım pardus kullanan ya da bilen arkadaşlar cevap yazarlarsa sevinirim.

Ayrı bir bölüm oluşturursan bir sorun olmaz (önerilen 10gb)

Ktorrent, Deluge, Transmission gibi bir sürü torrent programı var

Emule yerine amule var ayrıca Wine programı ile Windoze programlarını çalıştırabilirsiniz

Windoze ile ilgili bir okuma yazma sorunu olmaz sadece win pardusun dosyalarını görmez.

hkncetin

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Pardusa gönül rahatlığıyla geçebilirsin.

PARDUS NTFS Dosya sistemine sorunsuz yazıp okuyabilir. Yazamazsa ya windows doğru kapatılmamışdır, ya dosya sisteminde sorun vardır ya da Windows Hazırda Beklete alınmıştır.

Torrent dosyaları için KTorrent kullanabilrisin. Windowstaki bir çok torrent programından çok daha kullanışlı.

eMuleyi wine ile çalıştırabilirsin. ve ya eMule için pisi deposundaki programlardan birisinide deneyebilirsin.

Bence windowstan gönül rahatlığıyla vazgeçebilirsin.

must

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Çok teşekkürler arkadaşlar yardımlarınız için.

finalfreeze

Asistan
Reaksiyon puanı
5
Pardus'a sonsuz derecede güvenebilirsin.Ben de bir Pardus kullanıcısıyım.Bende de WD HDD var hiçbir problem olmadı okuma-yazma hızında da bir problem olmadı.Tek problem bugune kadar Windows kullanmamdan kaynaklanan alışma evresıydı zaten driverlarda falan da bir problem olmaz en azından kaç arkadaşıma kurduysam hepsinde de driverlerı kendı otomatik olarak buldu.Torrent olarak ya da en azından windows altında hangi programları kullanıyorsan hepsinin benzerlerini hatta daha fonksiyonel olanlarını Pardus'un Pisi adı verilen paket yöneticisi sayesinde rahatlıkla bulabilirsin.

bedri59

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
wista yüklü pc me pardus 2008 i kurdum.şu an sorunsuz çalışıyor performansı wistaya 5 çeker. yanlız pardus 2008 uyumlu ie tab çok acil lazım.araştırmalarımda henüz böyle bir tab proğramının olmadığı görülüyor.çünkü milli eğitimin e-okul ve ilsis sayfalarını açmak için bu gerekiyor.ayrıca pardus fonksiyon tuşları ve blutumu tanımıyor.laptopum toshiba ne yapmam gerekiyor. lütfen yardımcı olurmusunuz

aliguncel

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
arkadaşlar ben pardus 2008 kurdum ama ntfs olan yedekleme yaptığım bölüme erişemiyorum izin yok diyor neden nasıl gireceğim