Pardus gcc derleyici

ecanlandim

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Selamlar
Bilgisayarımda pardus 2009 kurulu ve pardusta c derleyicisi olarak paket yöneticisinde gcc diye bir derleyici varmış.(acemiyim daha öğrenmeye çalışıorum pardusu)Bunu kurdum fakat kullanamıyorum nasıl çalıştırıcam bunu?
Yardım ederseniz sevinirim. saygılar...

HapS

Profesör
Reaksiyon puanı
63
konsolda kullanacan gcc diye gcc dosya.c -o binary_dosya_adi şeklinde olmalıydı sonra chmor +x binary_dosya_adi ve sonrada ./binary_dosya_adi komutuylda çaliştiracan derlediğin dosyayi

ecanlandim

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Tam anlayamadım aslında demek istediğinizi.Daha yeni başladığım için pardusa 0 ım yani pardus konusunda.Şöyle anlatayım derdimi: xp de codeblocks veya visual studio gibi programlar sayesinde c de program yazabiliyoruz mesela.Bu gcc onlar gibi değil mi?Daha farklı bi şekilde mi yazılıyo bunda?

HapS

Profesör
Reaksiyon puanı
63
var olmaz mı netbeans adında güzel bir ide var onu kur visual studio gibi birşey istiyorsan seni o paklar c++ java içinde kullanabilirsin netbeans i

keyloger

Rektör
Reaksiyon puanı
237
Tam anlayamadım aslında demek istediğinizi.Daha yeni başladığım için pardusa 0 ım yani pardus konusunda.Şöyle anlatayım derdimi: xp de codeblocks veya visual studio gibi programlar sayesinde c de program yazabiliyoruz mesela.Bu gcc onlar gibi değil mi?Daha farklı bi şekilde mi yazılıyo bunda?

Codeblocks derlerken gcc'yi kullanır, gcc onların temelidir, bir manada. Netbeans yerine, eclipse'yi tavsiye edebilirim, daha güzel bir araçtır. :) Hatta windows kullanırkende eclipse kullanmanı tavsiye ederim. :)

ecanlandim

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Tamam çok teşekkürler :)
Zaten codeblocks un sitesini dolaşınca linux için bi versiyonunun olduğunuda gördüm :)

yusher

Profesör
Reaksiyon puanı
12
gedit kullan.. notepad gibi bişi daha iiyisi tabi :D
sonra konsol aç.
konsoldan gcc deneme.c -o deneme yaz.
sonra ./deneme yaz çalışır