Pardus 2013 Yolda

annttiigs

Profesör
Reaksiyon puanı
24
Şuna ''Milli İşletim Sistemi'' deyip durmayın ya. Linux'ü diğerlerinden ayıran özellik özgür ve esnek olması. Modifiye edildi diye 'Milli' olmuyor.

ne diyelim o zaman siz söyleyin ? Milli Linux Dağıtımı ?
Pardus'a projenin aktif olduğu zamanlarda özellikle geliştirilen paketleri ve uygulamaları nedeni ile methiyeler düzülmekte idi. Hatta hatırı sayılır bir dergide bayağı uzun bir yazısı da çıkmıştı. Merakınız gitsin diye diyeyim benzeri bir durumu bir zamanlar uçak ürettiğimiz fabrika için de görmekteyiz ( dergi - yazı ). Sonları benzemez umarım. Zira yazılımdan tencere, tava da olmaz.

kosasker

Profesör
Reaksiyon puanı
49
Pardus_Anka ekibinin özverili çalışmaları sonucu orijinalliğini koruyan Pardus kalıbı yakında yayınlanacak.
Hangi amaca hizmet ettikleri bilinmeyen (aslında çok iyi bilinen) Tübitak bünyesindeki sorumluların çıkarıp unuttukları Debian tabanlı sisteme de yazık oldu bu arada...

Hangi amaca hizmet ettikleri bilinmeyen!?
Kişileri konuşmak gereksiz, fakat bilmeni isterim, eski, ilk zamanki pardus ekibinden sağlam arkadaşlar, şu an kurumsal pardus' u devam ettiren ekipteler. Kurumsal pardus ise, Askeri kurumlar başta olmak üzere, okullarda akıllı tahtalarda kullanılmakta.
Fatih projesinde de, pcler üzerinde pardus olacak.
Birşeye yazık olduğu yok arkadaş, sen içini rahat tut. İnsanlar hakkında da, atıp tutmayın lütfen.

Microsoft Türkiye' nin etekleri tutuştu, yanıyor haberiniz yok. En büyük müşterilerini ve geleceğini kayıp etmek üzere.
Biraz araştırın.

tcspirit

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bu fıkra boşuna değil.
İyi kötü ne yapılsa memlekette 100 yıldır aynı durum.

Bu nedenlede bizim bizden başka düşmanımız yok.

cehennemde her ülkenin bir kazanı varmış içinde sıcak kaynayan yağ olurmuş günah işleyenler bu kazanlarda cezalandırılıyormuş.kazandan kafasını çıkaranları zebaniler kafasınıa vurarak geri kazana sokuyormuş.

baş zebani bir bakmış diğer kazanlarda her kes çıkmaya çalışıyor ama türkiyenin kazanından kimse kafasını bile çıkarmıyor baş zebani zebanilerden birini çağırmış ve sormuş niçin türkiyenin kazanından kimse çıkmıyor yoksa orda günahkar yokmu?

zebani: olmazmı, ama çıkmaya çalışanı alttakiler geri çekiyor...

dadaist

Profesör
Reaksiyon puanı
8
ne diyelim o zaman siz söyleyin ? Milli Linux Dağıtımı ?
Pardus'a projenin aktif olduğu zamanlarda özellikle geliştirilen paketleri ve uygulamaları nedeni ile methiyeler düzülmekte idi. Hatta hatırı sayılır bir dergide bayağı uzun bir yazısı da çıkmıştı. Merakınız gitsin diye diyeyim benzeri bir durumu bir zamanlar uçak ürettiğimiz fabrika için de görmekteyiz ( dergi - yazı ). Sonları benzemez umarım. Zira yazılımdan tencere, tava da olmaz.
Ben Pardus'un ne olduğunu ve süreci en az sizin kadar iyi biliyorum merak etmeyin. Özgür yazılımın ne olduğunu da siz en az benim kadar iyi biliyor olmalısınız diye de ümit ediyorum. Türkiye kendi işletim sistemini kendi coderlarıyla geliştirir sıfırdan bir üretim yaparsa bu milli işletim sistemi olur ama siz açık kaynak kodlu bir sistemin üzerine modifikasyonlar yapınca o sistem sizin milli işletim sisteminiz olmuyor. Sırf bunu bir yerde dile getirsek bizim bilişim teknolojimizle dalga geçerler. Aynısı uçak, araba ya da diğer herşey için geçerli. Özel sektör ya da devlet gidip bir araç üretimine dahil olabilir, parça da üretebilir fakat bu tarz endüstriyel ürünlerin ana malzemelerinin patentleri zaten büyük şirketler tarafından alınmıştır. Siz tüm malzemeyi kendimiz yapıyoruz da deseniz, o malzemenin ölçüleri patent enstitüsü tarafından standarda bağlandığı için gider o firmaya para öder alırsınız. Araba üretip, yerli sermaye deyip motorunu başka memleketten, aksamını başka memleketten alınca o yerli üretim değil ancak yerli montaj sanayii olur. Milliyetçilikle akılcılığı birbirine karıştırmadan bakın olaylara.

annttiigs

Profesör
Reaksiyon puanı
24
Ben Pardus'un ne olduğunu ve süreci en az sizin kadar iyi biliyorum merak etmeyin. Özgür yazılımın ne olduğunu da siz en az benim kadar iyi biliyor olmalısınız diye de ümit ediyorum. Türkiye kendi işletim sistemini kendi coderlarıyla geliştirir sıfırdan bir üretim yaparsa bu milli işletim sistemi olur ama siz açık kaynak kodlu bir sistemin üzerine modifikasyonlar yapınca o sistem sizin milli işletim sisteminiz olmuyor. Sırf bunu bir yerde dile getirsek bizim bilişim teknolojimizle dalga geçerler. Aynısı uçak, araba ya da diğer herşey için geçerli. Özel sektör ya da devlet gidip bir araç üretimine dahil olabilir, parça da üretebilir fakat bu tarz endüstriyel ürünlerin ana malzemelerinin patentleri zaten büyük şirketler tarafından alınmıştır. Siz tüm malzemeyi kendimiz yapıyoruz da deseniz, o malzemenin ölçüleri patent enstitüsü tarafından standarda bağlandığı için gider o firmaya para öder alırsınız. Araba üretip, yerli sermaye deyip motorunu başka memleketten, aksamını başka memleketten alınca o yerli üretim değil ancak yerli montaj sanayii olur. Milliyetçilikle akılcılığı birbirine karıştırmadan bakın olaylara.

tanımlar bence biraz eksik. Pardus'ta yapılan şey salt modifikasyon, iki imaj bir tane arayüz değil.

Max27

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Telefonlar için pardusu bende merakla beklemekteyim.