Pardus 2011 host dosyası nasıl değiştirilir.?

filipiti

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
iyi akşamlar arkadaşlar pardusta etc klasörünün içindeki host dosyasını değiştirmeyi denedim Kwrite ta açıp yeni ip noları ekliyorum fakat dosyayı kaydedemiyorum.Biraz araştırdım root olarak giriş yapmam gerektiğini gördüm fakat bu da olmuyor çünkü yine root olmam için kök dizinden bir dosyayı değiştirmem gerekiyor ve onu kaydedebilmem içinde root olmam gerek :) bu çok komik geldi sanırım root olmak yönetici girişi yapmak gibibişey herhalde fakat root olmak için değiştiriceğim dosya için root olmam istenirse biraz garip olmuyormu :)
kısacası pardus 2011 de hosts dosyasını düzenleyebilen varmı varsa nasıl yaptığını benim gibi yeni bir kullanıcıya izah edebilirmi.Forumda hosts şeklinde arattım bulamadım.Şimdiden teşekkürler:clap:

hsngrms

Profesör
Reaksiyon puanı
4
Sana da iyi akşamlar :)

Hostu mostu bilmem işimi DNSler ile gördüğüm için... Root olmak için bir dosya değişmesi falan gerekmiyor tabi ilk kurulumda kullanıcı oluştururken kendine root hakları verdiysen...
Vermediysen:
tasma> sistem seçenekleri> kullanıcı yöneticisiinden kendi kullanıcı adını seç ve düzenleyi tıkla. Gelen pencereden bu kullanıcıya yönetici hakları ver seçeneğini işaretle, parolanı gir ve uygula.
Verdiysen:
konsole'u açın
"su -"
yazın ve şifrenizi girin. Şimdi konsole'dan ne açarsanız root yetkileri ile açılır, büyük olasılıkla

harun.arslan

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Kardeş çok kolay host dosyası hangi dosya içinde ise üzerinde sağ tıkla gelen listeden yönetici olarak aç a gel tekrar liste çıkar, orda hangi program ile açılıyorsa onu tıkla şimdi o dosyaya root olarak girmiş olursun ve her değişikliği yapabilirsin....

---------- Post added at 22:36 ---------- Previous post was at 22:32 ----------

veya terminalden sudo dolphin yaz
şifre ister onu yaz yeni açılan dolphinden hosta gir istediğini yap

filipiti

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Kardeş çok kolay host dosyası hangi dosya içinde ise üzerinde sağ tıkla gelen listeden yönetici olarak aç a gel tekrar liste çıkar, orda hangi program ile açılıyorsa onu tıkla şimdi o dosyaya root olarak girmiş olursun ve her değişikliği yapabilirsin....

---------- Post added at 22:36 ---------- Previous post was at 22:32 ----------

veya terminalden sudo dolphin yaz
şifre ister onu yaz yeni açılan dolphinden hosta gir istediğini yap

Cevap yazanlara teşekkürler harun ayrıca teşekkürler söylediğin gibi gayet basitmiş sonunda hosts dosyasınıda değiştirdim :)