EnziM
Doçent
- Reaksiyon puanı
- 17
Birisi teknik direktörmü neydi bi laf sölemişti içimizdeki irlandalılar diye buraya cuk oturdu o laf fazla kasmayacağım gece gece laf yerine gittiyse ne mutlu bana 
Tamam pardusun arkasında tübitak var...
Ancak pardus iyi ve kararlı bir dağıtım değil....
Pardus ekibinin askeri disipline ihtiyaçları var....
pardus tabii ki %100 türk malı değil bunu geliştiriciler dahil herkes biliyor
arkadaş belli ki bilmeden yazmış niye bu kadar üzerine gittiniz anlamadım
Hocam bu yazı ile sen üstüme gelmiş oluyosun bilmeden yazmışım bilmesem SDN ye takılmam hadibakim..![]()
Linux kullanmam...
Pardusla acı bir tecrübem var...
Ama Türk meselesinde söyleyeceklerim var...
Evet Pardus % 100 Türk Malıdır... O kadar...
Linux yabancılarınmış...
Çekirdek yabancılarınmış...
Alt yapı yabancılarınmış...
Olabilir gayet normal bu Pardus u Türk Olmaktan çıkarmaz...
Toyota Japon malı deriz...
Mercedes Alman malı deriz...
Renault Fransız malı...
Ama hepsinin alt yapısı aynı değil mi...
Hatta şekilleri bile genel hatlarıyla benzer değil mi?
Motorları aynı prensip ile çalışmıyor mu?
Kontrol panellerindeki simgeler standart değil mi...
Far işareti korna işareti hepsinde aynı değil mi?
Peki bu benzerlikler bu standartlar bunları ALman Fransız Japon olmaktan alıkoyuyor mu?
Pardus Türk Malıdır... Bunun aksini sadece içimizdekiler söyleyebilirdi onu da söylediler... Bir İngiliz in bir İtalyan ın Pardus Türk malı değil diyeceğini hiç sanmam.. sadece bizim içimizden çıkar iyi yapılan şeylere kulp takmak...
bilerek yazdın yani ? bu daha fena![]()
yanlış yazmışım demek bu kadar zormu üstüne gelmek gibi bir niyetim yoktu yanlış anladın
üzerine konuşulması gereken şey pardus 2009 ve yeni özellikleri
ancak orada %100 türk malı ve linux tabanlı gibi yanlış ifadeler olunca
seninde gördüğün gibi konudan uzaklaşılıyor.
haklısın hocam.. polimiğe girmeyelim
bir daki konularımda bu söylediklerinizi dikkate alıcam saygılar sevgiler,
Allahın rahmeti üzerünizde olsun...![]()
Linux kullanmam...
Pardusla acı bir tecrübem var...
Ama Türk meselesinde söyleyeceklerim var...
Evet Pardus % 100 Türk Malıdır... O kadar...
Linux yabancılarınmış...
Çekirdek yabancılarınmış...
Alt yapı yabancılarınmış...
Olabilir gayet normal bu Pardus u Türk Olmaktan çıkarmaz...
Toyota Japon malı deriz...
Mercedes Alman malı deriz...
Renault Fransız malı...
Ama hepsinin alt yapısı aynı değil mi...
Hatta şekilleri bile genel hatlarıyla benzer değil mi?
Motorları aynı prensip ile çalışmıyor mu?
Kontrol panellerindeki simgeler standart değil mi...
Far işareti korna işareti hepsinde aynı değil mi?
Peki bu benzerlikler bu standartlar bunları ALman Fransız Japon olmaktan alıkoyuyor mu?
Pardus Türk Malıdır... Bunun aksini sadece içimizdekiler söyleyebilirdi onu da söylediler... Bir İngiliz in bir İtalyan ın Pardus Türk malı değil diyeceğini hiç sanmam.. sadece bizim içimizden çıkar iyi yapılan şeylere kulp takmak...
pardusu windowla karşılaştırcak bir arkadaş arıyorum.. yani parusta olan windows (XP)de olmayan ya da windows'ta olup pardusta olmayan özellikler nelerdir.. pardus kullanmak istiyorum eğer pardusa geçersem şu an oynadığım oyunları orda oynayabilirmiyim ya da izlediğim film, müzik vs.. rahatlıkla dinleyebilirmiyim? kullandığım programları kullanabilecekmiyim word, powerpoint vs.. benzeri programlarada razıyım..
pardus 2008 i bir kere kurdum ama driver filan kuramayınca hemen kaldırdım?
bilen biri varsa açıklarsa iyi olur
Bu arada Türk yapımı diyen arkadaşlara;
Şimdi ben windows 7 nin dil dosyalarıyla oynasam mesela abuk subuk.
İşte mesela, kapat yazmasada, kepenkleri indir yazsa.
%100 türk yapımı mı olcak
Bişeyin %100 olması için sıfırdan inşaa edilmesi gerekir !
Yani mesela, kendi dilini geliştirsin ve onunla işletim sistemi yapsın. Linux-Unix ve benzeri şeyleri kullanmasın.
Ozaman görelim %100ü. Ama hikaye tabi, herkes yerini, bilecek. Biz yıllarca yatmışız, adamlar 20 yıldır çalışıo bu konularda. Öle 5 senede olcak işler değil bunlar. 2005te başlamakla olmuyo yani öle yüzde yüz falan.
Seni siyah mantığınla gidersek Türk, Alman, İtalyan, Fransız, Brezilya futboluda yoktur. Çünkü İngilizlerin bulduğu futbolu yine ingilizlerin koyduğu kurallarla oynuyorlar.
Bu Adrese Bi Bak ama siyahlarından arınarak;http://en.wikipedia.org/wiki/Pardus_(operating_system)
Pardus is a Linux distribution developed in Turkey, as a product of the Pardus Project. It was named after the Latin (and scientific) name for the Anatolian leopard. It is reckoned as one of the most reliable operating systems.[citation needed] It is also very easy to use. Lots of daily used applications are in its standard package. Users do not need to have much computer knowledge to use it.
Developers
Pardus was started and is developed by Turkish National Research Institute of Electronics and Cryptology (UEKAE), which is under the Scientific and Technological Research Council of Turkey (TÜBİTAK).
İngilizcesini aldım çünkü dünya trafsız olarak böyle diyor.
Seni siyah mantığınla gidersek Türk, Alman, İtalyan, Fransız, Brezilya futboluda yoktur. Çünkü İngilizlerin bulduğu futbolu yine ingilizlerin koyduğu kurallarla oynuyorlar.
Bu Adrese Bi Bak ama siyahlarından arınarak;http://en.wikipedia.org/wiki/Pardus_(operating_system)
Pardus is a Linux distribution developed in Turkey, as a product of the Pardus Project. It was named after the Latin (and scientific) name for the Anatolian leopard. It is reckoned as one of the most reliable operating systems.[citation needed] It is also very easy to use. Lots of daily used applications are in its standard package. Users do not need to have much computer knowledge to use it.
Developers
Pardus was started and is developed by Turkish National Research Institute of Electronics and Cryptology (UEKAE), which is under the Scientific and Technological Research Council of Turkey (TÜBİTAK).
İngilizcesini aldım çünkü dünya trafsız olarak böyle diyor.
Tabii ki Linux çekirdeği yabancılara ait ama bunun üstüne sistemi yazan Tubitak yani Türkler.
Oww güzel45 Gün sonra Bomba olan Pardus 2009 gelicek sabırsızlıkla bekliyorum ilk kullananlardan biri olmak istiyorum açıkcası.
![]()