istanbultelekom
Doçent
- Reaksiyon puanı
- 5
KDE 4 ve Ext4 müthiş özellikler gerçekten!
Ama ben beta sürümü yüklemedim.Zaten 45-46 gün kaldı kararlı sürümün çıkmasına.
Şimdi Windowscu arkadaşlar gelir Pardus milli bir işletim sistemi değil diye![]()
pardusu windowla karşılaştırcak bir arkadaş arıyorum.. yani parusta olan windows (XP)de olmayan ya da windows'ta olup pardusta olmayan özellikler nelerdir.. pardus kullanmak istiyorum eğer pardusa geçersem şu an oynadığım oyunları orda oynayabilirmiyim ya da izlediğim film, müzik vs.. rahatlıkla dinleyebilirmiyim? kullandığım programları kullanabilecekmiyim word, powerpoint vs.. benzeri programlarada razıyım..
pardus 2008 i bir kere kurdum ama driver filan kuramayınca hemen kaldırdım?
bilen biri varsa açıklarsa iyi olur
"%100 türk yapımı" iddaanda şaka mı yaptın yoksa gerçekten %100 türk yapımı olduğunu mu düşünüyorsun..
Eğer gerçekten böyle düşünüyorsan, biraz daha araştır derim...
"%100 türk yapımı" iddaanda şaka mı yaptın yoksa gerçekten %100 türk yapımı olduğunu mu düşünüyorsun..
Eğer gerçekten böyle düşünüyorsan, biraz daha araştır derim...
linux kerneli kullanan bi os bende yazcam bi günadınada TürkOS dicem
o zaman milli olcak![]()
:clap:linux kerneli kullanan bi os bende yazcam bi günadınada TürkOS dicem
o zaman milli olcak![]()
Evet. Katılıyorum.
Biraz irdelendiğinde hep ingilizce zımbırtılar çıkıyor yani %100 değil. Zaten o başlat menüsü dediğimiz yerde dolaşırken karşımıza çıkan programların çoğu Türkçe'ye tercüme edilmiş.
Yani külahıma anlatın %100 Türk'ü
TürkOs koyarsan adını, milli olmaz.o yüzden MiLLiOS koy bence.![]()
pardusu windowla karşılaştırcak bir arkadaş arıyorum.. yani parusta olan windows (XP)de olmayan ya da windows'ta olup pardusta olmayan özellikler nelerdir.. pardus kullanmak istiyorum eğer pardusa geçersem şu an oynadığım oyunları orda oynayabilirmiyim ya da izlediğim film, müzik vs.. rahatlıkla dinleyebilirmiyim? kullandığım programları kullanabilecekmiyim word, powerpoint vs.. benzeri programlarada razıyım..
pardus 2008 i bir kere kurdum ama driver filan kuramayınca hemen kaldırdım?
bilen biri varsa açıklarsa iyi olur
Yoo aşırı milliyetçiyim aslında... ( o partiden değilim- milliyetçiyim diyince hemen öyle anlaşıyor maalesef)
yaptılarsa çakma linux yaptık desinler %100 Türk yapımı demesinler buna karşıyım![]()
Tamam toprağam bu dediğini Tübitak amcama iletcem "adem54" abimizin selamı var dicem.. :lol:![]()
Araştırdın mı??Senimi kırcam hocam birdaha araştırayım![]()
Araştırdın mı??
Biraz ipucu verim istersen; linux kernelini yazanlar türk mü onu araştırarak başlayabilirsin..
Hocam o nu bunu bilmmede pardus'da VİRÜSS yok VİRÜSS :clap:
Linux kullanmam...
Pardusla acı bir tecrübem var...
Ama Türk meselesinde söyleyeceklerim var...
Evet Pardus % 100 Türk Malıdır... O kadar...
Linux yabancılarınmış...
Çekirdek yabancılarınmış...
Alt yapı yabancılarınmış...
Olabilir gayet normal bu Pardus u Türk Olmaktan çıkarmaz...
Toyota Japon malı deriz...
Mercedes Alman malı deriz...
Renault Fransız malı...
Ama hepsinin alt yapısı aynı değil mi...
Hatta şekilleri bile genel hatlarıyla benzer değil mi?
Motorları aynı prensip ile çalışmıyor mu?
Kontrol panellerindeki simgeler standart değil mi...
Far işareti korna işareti hepsinde aynı değil mi?
Peki bu benzerlikler bu standartlar bunları ALman Fransız Japon olmaktan alıkoyuyor mu?
Pardus Türk Malıdır... Bunun aksini sadece içimizdekiler söyleyebilirdi onu da söylediler... Bir İngiliz in bir İtalyan ın Pardus Türk malı değil diyeceğini hiç sanmam.. sadece bizim içimizden çıkar iyi yapılan şeylere kulp takmak...
Baba makinayı kapatınca da virüs yok:thumbup:
Linux kullanmam...
Pardusla acı bir tecrübem var...
Ama Türk meselesinde söyleyeceklerim var...
Evet Pardus % 100 Türk Malıdır... O kadar...
Linux yabancılarınmış...
Çekirdek yabancılarınmış...
Alt yapı yabancılarınmış...
Olabilir gayet normal bu Pardus u Türk Olmaktan çıkarmaz...
Toyota Japon malı deriz...
Mercedes Alman malı deriz...
Renault Fransız malı...
Ama hepsinin alt yapısı aynı değil mi...
Hatta şekilleri bile genel hatlarıyla benzer değil mi?
Motorları aynı prensip ile çalışmıyor mu?
Kontrol panellerindeki simgeler standart değil mi...
Far işareti korna işareti hepsinde aynı değil mi?
Peki bu benzerlikler bu standartlar bunları ALman Fransız Japon olmaktan alıkoyuyor mu?
Pardus Türk Malıdır... Bunun aksini sadece içimizdekiler söyleyebilirdi onu da söylediler... Bir İngiliz in bir İtalyan ın Pardus Türk malı değil diyeceğini hiç sanmam.. sadece bizim içimizden çıkar iyi yapılan şeylere kulp takmak...
İyi olur valla
Bunu hep bi heves yüklüyom karşı tarafın yazdıklarını bana 15 saniye geç getiren kobete den başka bir şey kulllanamadığım için tekrar xp![]()
Hocam diyecek söz bırakmadın bana..
Önünde saygı ile eğiliyorum... :thumbup:
hocamsın![]()
Estağfirullah. O senin güzelliğin ve üstünlüğün....