Pardus 2009.1'de çıldırtan hata

shakal

Profesör
Reaksiyon puanı
29
Lİnux kullanıyorsan hata olması normaldir :D

1, kullandigin isletim sistemi denir
2, kullandigin isletim sistemine ve icerigine kaclira para verdin
3, kullandigin isletim sistemi pazar payi yani üstünlügü nedir
4, kullandigin isletim sistemi hatayapmiyormu

bunlari cevaplarsan belki birde linux penceresinden bakabiliriz

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280
Lİnux kullanıyorsan hata olması normaldir :D

Mavi ekrandan dolayı hatalara çok aşina olan sizler hala bizim hata yaptığımızı düşünecek kadar hatalı iseniz, hatalarınızla yaşamayı öğrenmelisiniz. :)

(Cümlemi algılayamayıp mavi ekran hatası verirsen kurtarma CD'sini takıp R'ye bas. Olmadı sana benim Ubuntu CD'sini vereyim. :))

shakal

Profesör
Reaksiyon puanı
29
ya sadece mavide ekranda kalsa ansizin cökmeleri donmalari ben yasadim ,ve hic bir anlami yokken hic sisteme girememeyi belkide bütün windowscular yasadi,aha daha iki gün önce windows 7 ye ne olduysa sisteme kadar geliyor ,ama hic bir islem yaptirmiyordu ,sonra arkadas dedi sil sunu xp yükle ;) pardus yükliyecektim de adam mesengerle görüsüyor diye yüklemedim ,su amsn tam calissa herkese yükliyecem pardusu :)

EropaKING

Profesör
Reaksiyon puanı
17
Forumda insanları kışkırtacak tavırlar içinde bulunmayalım. Uyarıyorum çünkü bu konudan uçan çok fazla üyemiz oldu, devamı gelmesin. :wink:

Şimdi bu arkadaş, "Linux ise hata olması normal" dedi diye mi bu uyarıyı aldı yoksa bu söylediğin, aranızdaki samimiyetten dolayı yapılmış bir şaka mıydı orasını anlayamadım..

Linux kavramını böyle toz kondurulmayacak birşey gibi göstermeniz bana çok anlamsız geliyor.
Ne windows ne linux ne macosx ne de herhangi bir işletim sistemi veya program üreticisi kimsenin babasının oğlu değil..

Herkes ne düşünüyorsa söyleyebilmeli bence. Linux sistemlerini sık kullanmamakla (en azından buradaki linux fanatikleri kadar çok sık kullanmamakla) beraber her zaman saygı duymuşumdur. Çünkü tekele karşı başarılı bir rakip olmuştur. Hiçbir zaman da ahkam kesmedim bu konuda.

Uzun süredir Windows kullanmama rağmen, sürekli eksikliklerini, hatalarını dile getirmiş, pazardaki tekelinin arttırmak için yaptığı bütün haksız rekabet kurallarına da karşı çıkmışımdır. Ama biri Windows'a laf attı diye..
"Hey sen, sözlerine hakim ol...O ne biçim konuşmak" tarzında bir yaklaşımda bulunmadım..

Linux kullanıcısının windows kullanıcısından bir üstünlüğü olmadığı gibi tersi de doğru değildir...
ÜSTÜNLÜK TAKVADADIR :P

Kim ne ile mutlu ise onu kullansın diyerek bu konu hakkındaki düşüncelerimi sonlandırayım..
Elbette linux hakkında yapılan eleştirilerin bir dozu olmalı ama yine de bu eleştirilere karşılık yapılan yukarıda yorum pek hoşuma gitmedi açıkcası..

Neyse PARDUS bizim milli servetimiz...Elbette hatalar olacaktır ama günden güne daha da gelişip güzelleşiyor. Umulur ki kamunun tüm yerlerinde PARDUSumuz kullanılsın..Hepinize kolay gelsin..

penguin

Profesör
Reaksiyon puanı
202
Ne windows ne linux ne macosx ne de herhangi bir işletim sistemi veya program üreticisi kimsenin babasının oğlu değil..
Bu dediğin window$ ve macOS için geçerli olabilir ama GNU/Linux için maalesef geçerli değil. Çünkü GNU/Linux ün üreticisi benim babamın oğlu pekala olabilir. Ben de olabilirim, forumda ki herhangi bir arkadaşta olabilir.

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280
Bu dediğin window$ ve macOS için geçerli olabilir ama GNU/Linux için maalesef geçerli değil. Çünkü GNU/Linux ün üreticisi benim babamın oğlu pekala olabilir. Ben de olabilirim, forumda ki herhangi bir arkadaşta olabilir.

Sensin değil mi? :glare: Biliyordum. GNU/Linux senin. Ona hep sen sahip oldun. :glare: :D

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280
Evet, GNU/Linux benim, senin, onun, herkesin, dünya halkının malıdır.
Made in Planet Earth. :D

And "Made by Freedoom Lovers" :)

Bu arada forumda bazı densiz insanlar saçma saçma konuşarak bizi kışkırtmaya çalışıyorlar. Tüm Linux'çuları sakin olmaya çağırıyorum. (En önce de kendimi.)

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280
Düşüncelerinle gel bana "Jeaq "

Konuyu değiştirme :D

Tehdit etmek gibi olmasın ama huzur bozucu mesajların devam ettiği sürece seni şikayet edeceğim. Ve amacına ulaşamayacaksın çünkü amaçladığın gibi sana hakaret etmeyeceğim.

keyloger

Rektör
Reaksiyon puanı
237
@EropaKING

Arkadaşı neden uyardığım gayet açık, kimse linux'u burada eleştirilemez noktaya koymaya çalışmıyor. Buradaki birçok linux kullanıcısı en başta kendileri birçok yönden eleştiriyor. Bir anlam içermeyen mesajlar ile ortalığı karıştırmaya çalışılması ise forum kurallarına aykırı, uyardığım noktada tam olarak budur.

EropaKING

Profesör
Reaksiyon puanı
17
@EropaKING

Arkadaşı neden uyardığım gayet açık, kimse linux'u burada eleştirilemez noktaya koymaya çalışmıyor. Buradaki birçok linux kullanıcısı en başta kendileri birçok yönden eleştiriyor. Bir anlam içermeyen mesajlar ile ortalığı karıştırmaya çalışılması ise forum kurallarına aykırı, uyardığım noktada tam olarak budur.

Olayların akışı ne demek istediğinizi daha da açık bir şekilde ortaya çıkarıyor.
Neyse, en güzeli sizin bu tarz eleştirileri görmezden gelmeniz..

Sahiplikten kastım, UYGULAMA ve GELİŞTİRME SÜRECİ değildi ama neyse..
Bu yine de, linux sistemlerinin hatalarını görmezden gelip, eleştiri yapılamaz olarak görülmesine sebep olamaz.
Neyse, bu konuyu da uzatmamak en iyisi..
İşin özü, Herkes mutlu olduğu sistemi kullanır :)