Pardus 2009.1 Beta Sunucularda

keyloger

Rektör
Reaksiyon puanı
237
Pardus 2009 serisinin ilk ara sürümü olan Pardus 2009.1′in kararlı olmayan beta sürümü sunucularda yerini aldı.

Pardus 2009.1′e geçiş ile birlikte, KDE 4.3.4′de geçiş, Kernel 2.6.31 sürümünün kullanılması, Xorg 1.7.x serisine geçiş, GTK2′nin son kararlı sürümüne geçiş başlıca düşünülenler arasında.

Çalışan CD bazı sorunlardan dolayı resmi olarak henüz duyurulmasa da, Pardus 2009 Sürüm Yöneticisi Onur Küçük tarafından kendi alanından edinilebilir durumda.

Pardus 2009.1 Beta’yı buradan[0] indirebilirsiniz. Çalışan CD’yi ise [1] adresinden edinebilirsiniz.

Bu sürümün kararlı sürüm olmadığını, çeşitli hatalar barındırabileceğini hatırlatır, sağlıklı bir Pardus isteyenlerin 15 Ocak’ta çıkacak olan kararlı sürümü beklemelerini tavsiye ederiz.

[0]http://www.pardus-linux.org/pardus-indir
[1]http://cekirdek.pardus.org.tr/~onur/2009live/

Kaynak: Pardus-Linux.org

myefsane

Dekan
Reaksiyon puanı
49
pardusu kurdum ama internete bağlanamadım driverlarda sorun yaşadım ubuntu yu daha bi çok sevdim.

Champion78

Profesör
Reaksiyon puanı
43
hayılrlı olsun bakalım, gerçi ben kde4ten dolayı 2009a pek alışamadım ama zamanla alışırım herhalde :D

pardusu kurdum ama internete bağlanamadım driverlarda sorun yaşadım ubuntu yu daha bi çok sevdim.

hangi sürümünü kurdun ki? dahili donanımlarda sorun çıkarmıyor diye biliyorum ama onun haricinde webcam, yazıcı, usb modem falan onlarda hala problem oluşabiliyor.

sarsıntı

Doçent
Reaksiyon puanı
3
nihayet... uzun zamandır bir ses yoktu 2009.1 hakkında

karcx

Profesör
Reaksiyon puanı
39
pardus ekibi çalışma temposunu artırmazsa bu gidişle tarihin derinliklerine gömülecekler:D:D

MaviAteş

Doçent
Reaksiyon puanı
24
Çalışma temposuyla ilgili bence bir sorun yok. Pardus gayet alıştığımız hızında güncelleniyor, yeni sürümleri çıkıyor.

Fakat şu bir gerçek ki, yapılanlar daha az paylaşılmaya başlandı.
Eskiden ara sürümün adı düşünüldüğü zaman şu tarihte betası, şu tarihte RC sürümü çıkacak diye haberimiz olurdu. Şimdi FTP sunucuları takip eden, hızlı kullanıcılardan haber alıyoruz.

realmanager

Profesör
Reaksiyon puanı
99
yeni bir içerik ekleyip haberi zenginleştirelim.

Ulusal Linux dağıtımımız olan Pardus’un 2009 sürümüne ait ilk ara güncellemesi, sürüm yöneticisi Onur Küçük tarafından gece yarısı duyuruldu. Deneme sürümü ile bir çok programın güncel versiyonları, daha büyük bir yazılım deposu ve geliştirilmiş sürücü desteği vaad ediliyor.
2009.1 Beta sürümünün başlıca yenilikleri şunlar ;

• KDE masaüstü ortamı 4.3.4
  • Linux çekirdeği 2.6.30.9
  • Openoffice ofis araçları 3.1.1.5
  • Firefox Internet tarayıcı 3.5.6
  • Gimp grafik işleme yazılımı 2.6.7
  • Xorg 1.6.5
  • Python 2.6.4
  • GCC 4.3.3
  • GLIBC 2.9
Hazırlayacağınız CD’leri DAO modunda ve 16x hızında yazmanız öneriliyor. İlk deneme sürümü olan bu versiyona, Pardus sunucularından erişebilirsiniz.
Deneme sürümünde karşılaştığınız hataları ve önerebileceğiniz iyileştirmeleri, geliştiricilere rapor ederek sürece katkıda bulunabilirsiniz.

http://www.habertux.com/2009/12/26/pardus-2009-1-beta-surumu-duyuruldu/