Pardus 2008 Download

F-rekans

Profesör
Reaksiyon puanı
1
saat 16:36 %10 da
saat 19:20 %95 de
Şuna bak yaklaşık üç saatte anca indirdi... |) :@

32Mbit hızımız yok ki 1 Mbit...

muratcanberber

Profesör
Reaksiyon puanı
0
Şu Pardus'a Pardüs  diyenler beni acayip sinir ediyorlar kişisel değil genel olarak dedim. Çevremdede var pardüs diyenler onları acayip haşlıyorum.

Pardus kardeşim ü nerden geldi oraya illa marjinal mı olacaksın nedir anlamadım ki ?

Ayrıca indiremeyenlerde bir zahmet google 'a pardus (pardüs yazmayın !) yazarak resmi sitesine girsinler orada download yeri de var var tıkla oradan indir işte illa ayağınıza link bekliyorsunuz yani. Yok link yokmuş falan bunlar olağan şeyler.Tek kaynakta neden takip ediliyor anlamadım.

Tıklayın deneyin linkleri

http://www.pardus.org.tr/indir.html

İndiriyorum bende , virutal pc kurmuyordu pardus ve ubuntu'yu. Bundada kurmazsa başka bir sanal bilgisayar programı indireceğim

magicxxL

Doçent
Reaksiyon puanı
2
süper yaaa :D teşekkürler sdn pardusla ilgili yardım almakta çok kolay pardusu kurduktan sonra internet sekmesi altında bulunan "Konversation" adlı programa tıklayın açılan pencereden "Bağlan"a tıklayın karşınızda irc #pardus kanalı :) saolsun oradaki arkadaşlar pardus hakkında ayrıntılı yardım sunuyor

erdemgazetesi

Profesör
Reaksiyon puanı
1
ya ben pardus emmi indiricim amma kurmıyıcım. Xp de kullandığım programları burada kullanamıyoruz. Bunun için program felan varmı kullanmak için

muratcanberber

Profesör
Reaksiyon puanı
0
erdemgazetesi dedi ki:
ya ben pardus emmi indiricim amma kurmıyıcım. Xp de kullandığım programları burada kullanamıyoruz. Bunun için program felan varmı kullanmak için

Var arkadaşım. Emulatör programlar var. google'da araştırırsan bulabilirsin ama pardus diye değilde linux olarak ara daha fazla sonuç bulursun

muratcanberber

Profesör
Reaksiyon puanı
0
Yüzde 20 de iniyor. Bende vmware indirdim şimdi caracal caral var elimde onu kuracağım inince 2008 i kuracağım

gilthgt

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
arkadaşlar 1,5 saattir yüklemeye uğraşıyoum sürekli hata veriyor ya açıyor bir iki bişey yükleyip duruyor yada direk hata veriyor.sürümde hata var herhalde.ubuntu yüklüyorum şimdi .biraz kursun millet ona göre söylerler birşey...daha installda eksi not aldı benden...

eray045

Rektör
Reaksiyon puanı
250
bende de hata verdi %69 da kafayı sıyırcam :S

gelpcpc

Asistan
Reaksiyon puanı
0
en sonunda :D burdan pardus çalışanlarını tebrik ediyorum..biz bilgisayarlarımızda oyun oynayıp nete girip sörf yaparken onlar gece gündüz demeden çalıştılar.34 kişiyle..inanılmaz tebrikler tübitak tebrikler çalışanlar (F)

erdemgazetesi

Profesör
Reaksiyon puanı
1
muratcanberber dedi ki:
erdemgazetesi dedi ki:

Var arkadaşım. Emulatör programlar var. google'da araştırırsan bulabilirsin ama pardus diye değilde linux olarak ara daha fazla sonuç bulursun
saol

bertan

Asistan
Reaksiyon puanı
0
attan (windows) inip eşeğe bile binmeden yürümek isteyenler için en ideal sistemlerden birisi. bu kabusu yaşamak isteyenlere şidetle tavsiye ederim..

tahir2023

Asistan
Reaksiyon puanı
0
2008 sürümü oldukça geç çıktı. bunun nedeni tabi bikaç malumdur. firefox un openoffice in ve diğer bazı çekirdeklerin güncel sürümlerinini çıkmasını beklemek. olsun yine de. firefox gibi o da süper. yalnız biraz alışmak & öğrenmek lazım.

muratcanberber

Profesör
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar bir yardım ediniz vmware 5 de te deniyorum caracal caracal kuruldu bunu kuramadım. Booting from disk dedi kaldı öyle
:s

RadoN

Dekan
Reaksiyon puanı
3
ya biriniz kurduysa ekran görüntüsü bişey alsın.. inipte kurasıya kadar önden bi bakiim

bykonfizik

Asistan
Reaksiyon puanı
3
Kurulum Ekranı Gerçekten Çok Güzel Olmuş Zaten İşletim Sistemine Bi Lafımız Yok : ) Yine Bomba !

ns881214596717e.jpg

muratcanberber

Profesör
Reaksiyon puanı
0
ARkadaşlar nasıl kurdunuz en baştan söylesin biri. pardus 2008 i mi seçiyoruz diskli muhabbeti mi ?

bykonfizik

Asistan
Reaksiyon puanı
3
Beklediğimden Daha Güzel Çıktı : ) Hele Kurulum Ekranı Gerçekten Muthiş: ) Windows Live Messenger Doğru Düzgün Çalışmıyor Wine İle Kurdum : )

@muratcanberber Nerde Takıldınız ?

gilthgt

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
en başından anlatan direk boot ettik o ekrndan sonrası muamma ya takılıp kalıyo yada birr iki bişey yükleyip taklıyo.diskten aç ile mi yapılıyor nasıl yapılıyor?

hakanarin

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Arkadaşlar heyecanınız güzel ama yeni kullanacak kişileride çok fazla beklenti içine sokmayın. Çünkü her zaman böyle oluyor. İnsanlar çok fazla beklenti içerisinde olup sonra Windows oyunlarında ve MSN'de Görüntülü Sohbet vb. sıkıntıları yaşayınca birden Linux'dan soğuyorlar.

Şimdi bu yazıyı okup daha önce Pardus'u kullanmayanlara uyarım. Çok beklentiniz olmasın ama Pardus'umuzu da desteksiz bırakmayalım. Sonuçta eksikleri bile olsa desteklenmeyen bir işletim sistemi büyümeyecektir. Mesela Pardus'un ilk sürümlerinin ne kadar eksikleri olabileceğini tahmin edebiliyorsunuzdur. O zamandan bu zamana çok büyük gelişimler var ama yinede eksikler olacaktır.

Önemli olan Pardus'umuza sahip çıkmaktır. Hatta Pardus'umuza onu geliştirenlerden bile koruyacak şekilde sahip çıkmak(Ne demek istediğimi anlaması gerekenler anlamıştır) :)

muratcanberber

Profesör
Reaksiyon puanı
0
bykonfizik dedi ki:
Beklediğimden Daha Güzel Çıktı : ) Hele Kurulum Ekranı Gerçekten Muthiş: ) Windows Live Messenger Doğru Düzgün Çalışmıyor Wine İle Kurdum : )

@muratcanberber Nerde Takıldınız ?

Vmware 5 var elimde . Pardus caracal caracal kurabildim şu an açık sanal pc de zaten. 2008 pardus'un kurulan iso'u hard diskimde . yüklemeye ekranına geliyor ilk ekrana turuncu olan yere.

Pardus 2008
Sabit diskten başlat
Bellet testi.

Burada pardus 2008 i seçersem yükleme dolunca disk bulunamadı hatası veriyor. Sabit diskten başlat dediğimde boot ediliyor diyor orası öyle kalıyor. Nasıl yapacağım anlamadım. vmware de bir ayarmı söz konusu ?

offoff

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
teşekkürler arkadaşlar... yazdıklarınızı hep okudum.. meraklandım pardus'umuza.. velevki şunu sorayım.. benim laptop vista starter .. bunun üzerine kurulum olurmu, çalışırmı.. denemelimiyim ???

yoksa bu indirdiğimiz dosyayı nasıl hayata geçireceğiz ;)

balcis

Doçent
Reaksiyon puanı
0
offoff dedi ki:
teşekkürler arkadaşlar... yazdıklarınızı hep okudum.. meraklandım pardus'umuza.. velevki şunu sorayım.. benim laptop vista starter .. bunun üzerine kurulum olurmu, çalışırmı.. denemelimiyim ???

yoksa bu indirdiğimiz dosyayı nasıl hayata geçireceğiz ;)

yeni bir işletim sistemi kurmak için diskinde yeni bir bölüm oluşturmalısın. pardus'un disk bölümleme aracı -partition magic dahil- hatasız ve daha kolay kullanımı olan harika bir araç. eğer "partition", "kurulum", "format" kelimelerine aşinalığın varsa veya daha önce herhangi bir işletim sistemi kurduysan pardus'u da kolaylıkla kurabilirsin. kurulum sonrası için de yapabileceğin bir sürü özelleştirme ve linux'un özgür nimetleri için pardus-linux.org veya ozgurlukicin.com forumlarına uğrarsan çok ciddi yardım alabilirsin. biz de sıfırdan başladık, şimdi en azından insanlara bir kaç konuda da olsa yardım edebilecek seviyedeyiz, sadece biraz azim. sonuçta windows'tan kolay ya da zor, bilgisayarın tüm işleyişini kendine göre değerlendiren yeni bir işletim sistemine geçiş bu.

bu arada muratcanberber vitualbox da çok verimli bir araç, bir de onunla dene istersen.

Reaksiyon puanı
189
pardus 2008'i kurdum bayadır kurcalıyorum. güzel fakat depo birkaç driver eksiği var fakat sorun değil...

must

Asistan
Reaksiyon puanı
0
pardus ya da herhangi bir işletim sistemi harici hdd ye kurulabilir mi?