Pardus 19.3 19.4 Sürümüne Güncellenmiyor !

Redlonmas

Profesör
Reaksiyon puanı
3,078
hiçbir şekilde olmuyor bilgisayarıma 19.4 isosu kurulmadığı için 19.3 isosu ile kurulum yapıp 19.4e yükseltirim dedim ama hata veriyor !
1605599455661.png

Hiçbir şekilde uygulamada yükleyemiyorum.
Araştırma yaptım bir sonucada varamadım. Daha önce böyle bir hata almadığım için bilemiyorumda.

BMW_M4

Doçent
Reaksiyon puanı
1,159
hiçbir şekilde olmuyor bilgisayarıma 19.4 isosu kurulmadığı için 19.3 isosu ile kurulum yapıp 19.4e yükseltirim dedim ama hata veriyor !
Ekli dosyayı görüntüle 124455
Araştırma yaptım bir sonucada varamadım. Daha önce böyle bir hata almadığım için bilemiyorumda.
-yq Deki q yu silip dener misiniz?

Mehmet_Emir

Doçent
Reaksiyon puanı
1,180
firmware-b431legacy-installer paketini silin ve tekrar deneyin tabi silinebilirse.

BMW_M4

Doçent
Reaksiyon puanı
1,159
Ayrıca bir de sudo apt-get --fix-broken install dener misiniz?

BMW_M4

Doçent
Reaksiyon puanı
1,159

Redlonmas

Profesör
Reaksiyon puanı
3,078

Redlonmas

Profesör
Reaksiyon puanı
3,078
Synapse'ten indirme yapmaya çalışınca inmiyor mu?
Ben direk Pardusun kendi mağazasından indirmeye çalıştım orada hata verdi Code::block uygulamasını indirmeye çalışırken kene hata verdi. Hiçbir şekilde kod yürütemiyorum yani kurulum yapamıyorum.

Mehmet_Emir

Doçent
Reaksiyon puanı
1,180
Muhtemelen elle o paketi silmen gerek o yüzden apt'nin cachesinden silmeyi deneyin.

Redlonmas

Profesör
Reaksiyon puanı
3,078

darkstar

Profesör
Reaksiyon puanı
1,503
"sudo apt update && sudo apt dist-upgrade " komutunu kullanın.

synaptic paket yöneticisi üzerinden her türlü sorunlu paketi kaldırabilirsiniz, yeni başlayanlar için komut satırı ile uğraşmaktan çok daha iyidir görsel olarak istediğinizi yaparsınız.

sudo apt install synaptic
Mesaj otomatik birleştirildi:

Ekran görüntülerinizde openwrt reposundan güncelleme yapmaya çalıştığı görülüyor, sanırım sistemi epey kurcalamışsınız. OpenWRT debian tabanlı bir dağıtım değildir, onun reposundaki yazılımları pardusla kullanamazsınız. Önce "sources.list" dosyasını düzeltmek gerek.

aşağıdaki komutun çıktısını burada paylaşır mısınız?
sudo cat /etc/apt/sources.list

Son düzenleme:

Redlonmas

Profesör
Reaksiyon puanı
3,078
"sudo apt update && sudo apt dist-upgrade " komutunu kullanın.

synaptic paket yöneticisi üzerinden her türlü sorunlu paketi kaldırabilirsiniz, yeni başlayanlar için komut satırı ile uğraşmaktan çok daha iyidir görsel olarak istediğinizi yaparsınız.

sudo apt install synaptic
Mesaj otomatik birleştirildi:

Ekran görüntülerinizde openwrt reposundan güncelleme yapmaya çalıştığı görülüyor, sanırım sistemi epey kurcalamışsınız. OpenWRT debian tabanlı bir dağıtım değildir, onun reposundaki yazılımları pardusla kullanamazsınız. Önce "sources.list" dosyasını düzeltmek gerek.

aşağıdaki komutun çıktısını burada paylaşır mısınız?
sudo cat /etc/apt/sources.li
Dostum sorun HDDden kaynakli imis. o sey pardusun kendi paket guncelleyici uygulamasi

darkstar

Profesör
Reaksiyon puanı
1,503
Dostum sorun HDDden kaynakli imis. o sey pardusun kendi paket guncelleyici uygulamasi
Paylaştığınız resimlerde HDD ile ilgili bir hata gözükmüyor. Pardus Openwrt nin reposunu kullanmaz hatta kullanamaz. Pardusun kendine ait paket güncelleyicisi yok Debian'ın paket yöneticisini kullanır.

Sorununuzu nasıl çözdüğünüzü paylaşır mısınız?