Parça Tavsiyesi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan pilger
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

pilger

Doçent
Reaksiyon puanı
11
Öncelikle selamun aleyküm herkese hayırlı geceler . Konumuz şu bir öğrenci kardeşimize kasa toplamaya karar verdik limit her parça için 300-350 tl civarı şuan mevcut olarak ;
ASUS F2A55-M LK anakart (anakart değişmeyecek) ,
amd a6-6400k işlemci ,

8gb 1600mhz ram mevcut tek ram slotu boşta anakartın.

işlemciyihttp://www.gold.com.tr/amd-a8-6600k-x4-3-9-4-2ghz-4mb-hd8570d-vga-fm2_u ile değiştirmek istiyoruz. ( eğer daha iyi bir tavsiye varsa açığız.)

Bunun dışında ekran kartı , güç kaynağı , ve harddisk tavsiyesi lazım şimdiden herkese teşekkürler

Ayriyetten bu devletin burs ve krediler için verdiği ziraat genç kartın banka kartı kısmı vatan , gold , bimeks vs mağazalarında geçerli mi bilgilendirebilirseniz çok iyi olur

MrCskncn

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhaba pilger,

Doğru zamanda doğru yere konu açtın!

Eğer oyun bilgisayarı ise A8 APU almak pek işinize yaramayabilir, ekran kartı alma işini bir kenara bırakıp A10'a yönelebilirsiniz veya işlemcinizi değiştirmez, mevcut A6 ile R7 265 Dual-X ekran kartını CrossFire yaparak hem işlemci grafiklerini hem ekran kartı grafiklerini beraber kullanabilirsiniz.

Güç kaynağı olarak böyle bir şey işinizi görür (moduler değil):
http://inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?PID=6818

Hard Disk Seagate 1TB 64MB Cache (ST1000DM003) olabilir.

Son sorunuzun cevabını bilmiyorum ne yazık ki, bunu direkt olarak mesai saatleri içerisinde Gold veya Vatan Bilgisayar müşteri hizmetlerini arayarak öğrenebilirsiniz.

Umarım yardımcı olabilmişimdir,

İyi geceler!

pilger

Doçent
Reaksiyon puanı
11
[MENTION=421143]MrCskncn[/MENTION] hocam öncelikle cevabınız için teşekkürler fakat işlemci konusunu kısaca açıklarsanız çok memnun kalırım neden a8 almamalıyız veya neden a10a yönelmeliyiz . Ayriyetten crossfire sanırsam yüksek ısı vs getirisi olan bir işlem yanında bir soğutucu önerebilir misiniz fm2 soket uyumlu

MrCskncn

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
@MrCskncn hocam öncelikle cevabınız için teşekkürler fakat işlemci konusunu kısaca açıklarsanız çok memnun kalırım neden a8 almamalıyız veya neden a10a yönelmeliyiz . Ayriyetten crossfire sanırsam yüksek ısı vs getirisi olan bir işlem yanında bir soğutucu önerebilir misiniz fm2 soket uyumlu

A6 ile A8 arasında teknik olarak çekirdek sayısı dışında pek bir fark yok, işlemci instructionlarına kadar aynı, bu durumda ölü bir yatırım yapmış olursunuz. Ancak A10'un (Kaveri) dahili GPU'su mevcut olandan bir hayli güçlü. APU ile yapılan CrossFire'lar çok enerji çekmez ve yine aynı zamanda standart kullanımda elde edeceğiniz ısıdan da pek farkı olmaz. Stok soğutucu dışında ekstradan bir soğutmaya ihtiyacınız olduğunu sanmıyorum. Gürültüden şikayetçiyseniz belki düşünebilirsiniz.

Rica ederim, iyi forumlar!

pilger

Doçent
Reaksiyon puanı
11
A6 ile A8 arasında teknik olarak çekirdek sayısı dışında pek bir fark yok, işlemci instructionlarına kadar aynı, bu durumda ölü bir yatırım yapmış olursunuz. Ancak A10'un (Kaveri) dahili GPU'su mevcut olandan bir hayli güçlü. APU ile yapılan CrossFire'lar çok enerji çekmez ve yine aynı zamanda standart kullanımda elde edeceğiniz ısıdan da pek farkı olmaz. Stok soğutucu dışında ekstradan bir soğutmaya ihtiyacınız olduğunu sanmıyorum. Gürültüden şikayetçiyseniz belki düşünebilirsiniz.

Rica ederim, iyi forumlar!

Hocam teşekkürler tekrardan fazla soru sormak istemiyorum fakat 1kere alabileceği içinde bir yandan da emin olmak istiyorum pc genel olarak oyun için kullanılacak bu durumda a10 6800k işlemcisine ne diyorsunuz. Bu işlemci ile nasıl performans alır yanında ekran kartıda alıp crossfire yapılmalı mı yoksa işlemcinin grafik birimi tek başına yeterli olur mu

AkçakocaLı

Profesör
Reaksiyon puanı
95

pilger

Doçent
Reaksiyon puanı
11

Hocam tavsiyeniz için teşekkürler fakat ekran kartı ve işlemciye o kadar bütçe ayırabileceğini sanmıyorum sonuçta kardeşimiz üniversite öğrencisi ve tüm geçimini devletin verdiği kartla karşılıyor yani dediğim gibi bir parça için ayırabileceği maksimum bütçe 300-350 lira eğer zorlarsa 400 425'e çıkma ihtimalide var. Oyun için kullanılacak bile olsa bilgisayar kalite olarak ultra high vs hedeflemiyor

AkçakocaLı

Profesör
Reaksiyon puanı
95
Hocam tavsiyeniz için teşekkürler fakat ekran kartı ve işlemciye o kadar bütçe ayırabileceğini sanmıyorum sonuçta kardeşimiz üniversite öğrencisi ve tüm geçimini devletin verdiği kartla karşılıyor yani dediğim gibi bir parça için ayırabileceği maksimum bütçe 300-350 lira eğer zorlarsa 400 425'e çıkma ihtimalide var. Oyun için kullanılacak bile olsa bilgisayar kalite olarak ultra high vs hedeflemiyor
Önerdiğim parçalar arasında birtek işlemci 500 tl üstü , imkanı varsa taksit yaptırsın.hepsi toplamda 900 tl civarı yapıyor 3 taksitle ödeyebilir.Bu arada öğrenci adamın yapacağı en iyi şey para biriktirmek olur bu durumlarda fakat öğrenci olmak bu devirde kolay değil bizde geçtik o yollardan :mrgreen: Size bu nedenle hak veriyorum , umarım istediklerini alabilir.Bu arada önerdiğim işlemcide high veya ultra hedeflenmiyor ise ekran kartsız bir sistemde uzun bir süre yeterli olacaktır....

MrCskncn

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Hocam teşekkürler tekrardan fazla soru sormak istemiyorum fakat 1kere alabileceği içinde bir yandan da emin olmak istiyorum pc genel olarak oyun için kullanılacak bu durumda a10 6800k işlemcisine ne diyorsunuz. Bu işlemci ile nasıl performans alır yanında ekran kartıda alıp crossfire yapılmalı mı yoksa işlemcinin grafik birimi tek başına yeterli olur mu

Bence bu konu üzerinde fazla düşünmeyin derim, her ne kadar sakınmaya çalışırsanız o kadar gözünüze batar :)

A6 + Ekran Kartı veya tek başına A10 bütçe açısından en iyi çözüm. A10 yetersiz gelirse ilerleyen zamanlarda ekran kartı eklemesi yapmak da mümkün tabii.

Anlattıklarınıza göre A10-7850K sizin işinizi görecektir.