Paranla Rezil Olmanın Adı = Microsoft

eratosten

Doçent
Reaksiyon puanı
5
Lisanslı Xp İşletim sistemimi etkinleştirmem istendiğine dair açılışta mesaj aldım ve her zamanki yaptığım gibi internetten etkinleştirmek istedim. Bismillahirrahmanirrahim ne göreyim bi de karşımda internetten etkinleştirme hakkımı aştığım yazıyor tabiki sn. yüce microsoft'un bunun içinde bir çözümü var elbette hemen tel.e yapıştım etkinleştirmek için. Et-kin-leş-ti-re-me-dim. Pazar günleri böylesi bi hizmetleri yokmuş. Yarına kaldı. Buyurun beni eleştirin abi..

myefsane

Dekan
Reaksiyon puanı
49
insnaları zorla korsana teşvik ediyorlar :D

kramp34

Doçent
Reaksiyon puanı
2
Lisanslı Xp İşletim sistemimi etkinleştirmem istendiğine dair açılışta mesaj aldım ve her zamanki yaptığım gibi internetten etkinleştirmek istedim. Bismillahirrahmanirrahim ne göreyim bi de karşımda internetten etkinleştirme hakkımı aştığım yazıyor tabiki sn. yüce microsoft'un bunun içinde bir çözümü var elbette hemen tel.e yapıştım etkinleştirmek için. Et-kin-leş-ti-re-me-dim. Pazar günleri böylesi bi hizmetleri yokmuş. Yarına kaldı. Buyurun beni eleştirin abi..

Seni değilde Microsoft'u eleştiricez gibi görünüyor, yine aynı düşüncesizlik yine aynı salaklık. Sonrada neden korsan kullanıyorlar diyor. Müşterine 7/24 Destek vermek zorunlulugun olsa böyle şeyler yaşamazlar.

Stone

Profesör
Reaksiyon puanı
10
Ama atladığınız birşey var EULA'da yani son kullanıcı lisans antlaşmasında bu konuya zaten değiniyor.Ve sizde bunu kabul etmiş oluyorsunuz :)

an80x86

Asistan
Reaksiyon puanı
1
1-2 yıl önce visual studio 2003 ile program yazdım web tabanlı şimdilerde 2008'e geçmemiz gerekiyormuş(!) projeyi %100 convert etmeyi desteklemiyor. Bende düşündüm masaüstü uygulamalarda ms ama web de asla... 2 yıldır php kodlamıyordum, 5 günde projeyi çıkardım.. Web'i ms'e kaptırmam zaten istese de olmuyor :)

moz

Doçent
Reaksiyon puanı
5
Öle demeyin ya ; :D

Bu tanıtımları süper oluyor gidiyorsun ayakta dikilip bişeyler atıştırıyorsun, sonra şöle güzel yazılım arçları çıktı böle güzel teknolojik felan diyorlar sonra oww mükemmel olmuş falan fıstık leblebi. Millet napıyor Delphi ve PHP le yapıyor işini :razz: :icon_: :devil:

ademaktekin

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Aldıkları paranın hakkını tamamen vermiyolar bence.

an80x86

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Abi diğer taraf php gibi bir dille kodladığın zaman vs'da grid nesnesinin aslında javascript-css karışımı bir html yığını olduğunu görüyorsun. Adam bir grid ekliyor studio'ya hop yeni sürüm.. :) eskisini de desteklemiyor.. (vs2003'den vs2008) "

Junas

Doçent
Reaksiyon puanı
7
Abi diğer taraf php gibi bir dille kodladığın zaman vs'da grid nesnesinin aslında javascript-css karışımı bir html yığını olduğunu görüyorsun. Adam bir grid ekliyor studio'ya hop yeni sürüm.. :) eskisini de desteklemiyor.. (vs2003'den vs2008) "
vs 2003 .net 1x sürümlerini kullanır.Sen ise vs 2008'de desteklemiyor demişsin.vs 2008 .net 2x ve üzeri desteği vardır.(File-New Web Site/Project dersen görürsün.)

Eski bir php geliştiricisi olarak bu yorumu yapıyorum.Siz karar verin.Artık paso kod yazma devri bitti arkadaşlar

an80x86

Asistan
Reaksiyon puanı
1
vs 2003 .net 1x sürümlerini kullanır.Sen ise vs 2008'de desteklemiyor demişsin.vs 2008 .net 2x ve üzeri desteği vardır.(File-New Web Site/Project dersen görürsün.)

Eski bir php geliştiricisi olarak bu yorumu yapıyorum.Siz karar verin.Artık paso kod yazma devri bitti arkadaşlar

Çok haklısın gerçekten de yapıyor. Ama yaptığınızda giriş seviyesi projeleri çeviriyor, 100 küsür form'dan oluşan ve karmaşık bir yapı oluşturan projeleri de geri dönüşüm kutuna gönderiyor.. :icon_-1:

eratosten

Doçent
Reaksiyon puanı
5
microsoftun inekleriiiiiiiiii...

Haklısın abi. İneğiz yok yok olmadı öküzüz öküz abi.Ne diye microsoft ürünü kullanırsın hadi tamam kullandın diyelim ne diye orjinali için bi ton para bayılırsın, verdiğin paranın karşılını böyle geri alırsın işte. Korsana evet kampanyası başlatası geliyor insanın doğrusu bunları yaşayınca..

ledzeppelinfan

Profesör
Reaksiyon puanı
0
yahu bu adam kimseye zorla birşey satmıyor.istemeyen almaz.linux var.babalar gibi pardusumuz var.kurun kullanın.neymiş alışamammış.windowsla mı doğdunuz kardeşim.onada alışırsınız.ayrıca stone nin dediği gibi herşey kullanıcı sözleşmesinde yazıyor.sürekli microsoft a laf atmanın bi anlamı yok
lütfen

çok ciddi yazdım be
hayır para almıyorum microsofttan :D

KAZUYA

Doçent
Reaksiyon puanı
20
Bizler oyle garip insanlarizki.3-5 kurus para verdigimizde,dunyalari satin almak isteriz.En ufak seyden killaniriz.hic mutevazi olamayiz.Simdi arkadas Microsoft u yerden yere vurmus.Neden? Eline kucuk bir diken batmis.Kendinde aramiyor hatayi.Aramazda zaten..Birde hurraaaa ci yonumuz varki hic sormayin.Windows urunleri sadece bir PC icin uretilmektedir.Yani parayi bastirip,isletim sistemini satin elirsiniz.Elinizde bir DVD ve bir Lisans anahtari olur.bunusadece bir makinaya kurarsiniz..Sen bu DVD icerigini bir kac bilgisayara kurarsan,nasil olsa ayni IP diyerek.Hakkin doldugunda bloke eder..Diyelimki sen gercekten bir bilgisayara kuruyorsun.Gene birkac tane kurulum hakkin var..Haklarini doldurdugunda,telefonla yardim alabilirsin.Arkadas sanirim bugun hizmet veremediginden sikayet ediyor..Bu normal bir durum,Tatil olabilir,calisma saatlerinin disinda aramis olabilirsin.Cok guvendiginiz gmail bile surekli hizmet disi kalabiliyor.Onun icin uc kurus parayla Milletin imanini satin alacagiz diye ugrasmayin.Microsoft gayet duzgun calisan,en iyi urunleri sunan saglam bir sirkettir.

haluk_41

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Microsoft gayet duzgun calisan,en iyi urunleri sunan saglam bir sirkettir.

microsoftun adamımısın kardeşim o seni senin onu düşündüğün kadar düşünüyor mu ? tmm belki biraz fazla yükleniyoruz microsofta ama madem yok müşteri memnuniyeti vs diye ötüyor biz de sustuturuz çünkü bu adam para göz o bizim paralarımızla ( bir nevi hakettiği ama o kadar da çok haketmediği) gününü gün etsin ondan sonra adama hll olsun diyelim yok kardeşim bence her konuda eleştirici olmalıyız susmamalıyız hakkımızı aramalıyız ayrıca bi sözleşmeye imza attık diye (o da macburiyetten) bizi desteksiz bırakamaz.bi yandan şunu da itiraf ediyorum adamı çekemiyorum.benim evimde de akvaryum olsa onunla zerre uğraşmam :angry:

ledzeppelinfan

Profesör
Reaksiyon puanı
0
microsoftun adamımısın kardeşim o seni senin onu düşündüğün kadar düşünüyor mu ? tmm belki biraz fazla yükleniyoruz microsofta ama madem yok müşteri memnuniyeti vs diye ötüyor biz de sustuturuz çünkü bu adam para göz o bizim paralarımızla ( bir nevi hakettiği ama o kadar da çok haketmediği) gününü gün etsin ondan sonra adama hll olsun diyelim yok kardeşim bence her konuda eleştirici olmalıyız susmamalıyız hakkımızı aramalıyız ayrıca bi sözleşmeye imza attık diye (o da macburiyetten) bizi desteksiz bırakamaz.bi yandan şunu da itiraf ediyorum adamı çekemiyorum.benim evimde de akvaryum olsa onunla zerre uğraşmam :angry:
al bide burdan yak.microsoft için iyi şeyler yazanlara onun adamımısın diyeceğinize kendinize şu soruyu sorun:
"acaba ben microsoft un rakiplerinin adamları mıyım?"

ben microsoftun müşteri memnuniyetinden memnunum.(ne biçim bi cümle bu :D )
verdiğim parayıda hak ediyor.vista çıktı herkes hak etmiyor diye bağırmaya başladı ama gözden kaçan birşey vardı.yeni bir işletim sistemi olmasına rağmen, yeni teknolojileri desteklemesine rağmen herkes xp yi zorladı.ille de xp dedi.işte bu microsoft un verdiğimiz parayı hak ettiğinin kanıtıdır ;)

Stone

Profesör
Reaksiyon puanı
10
Microsoft'a paragöz diyen arkadaşlar , Microsoft eğer paragöz olsaydı şu anda internete bağlı hiç bir lisanssız kaçak Windows kopyası olmazdı buna emin olun.caglarcosgun'un dediği gibi kimse kimseye zorla Microsoft ürünlerini satmıyor zaten.Kimsede Microsoft'un adamı değil.Sen sözleşmende bunların hepsini kabul ediyorsun zaten.O şirketi tatil günleri var , çalışma saatleri var bunun dışında hizmet vermemesi kadar doğal birşey yok bence.Acaba başka şirket bu kadar yaygın olsaydı o şirketede bunlar söylenirmiydi ? Bu sorunun cevabını evet olarak görüyorum...

eratosten

Doçent
Reaksiyon puanı
5
Bizler oyle garip insanlarizki.3-5 kurus para verdigimizde,dunyalari satin almak isteriz.En ufak seyden killaniriz.hic mutevazi olamayiz.Simdi arkadas Microsoft u yerden yere vurmus.Neden? Eline kucuk bir diken batmis.Kendinde aramiyor hatayi.Aramazda zaten..Birde hurraaaa ci yonumuz varki hic sormayin.Windows urunleri sadece bir PC icin uretilmektedir.Yani parayi bastirip,isletim sistemini satin elirsiniz.Elinizde bir DVD ve bir Lisans anahtari olur.bunusadece bir makinaya kurarsiniz..Sen bu DVD icerigini bir kac bilgisayara kurarsan,nasil olsa ayni IP diyerek.Hakkin doldugunda bloke eder..Diyelimki sen gercekten bir bilgisayara kuruyorsun.Gene birkac tane kurulum hakkin var..Haklarini doldurdugunda,telefonla yardim alabilirsin.Arkadas sanirim bugun hizmet veremediginden sikayet ediyor..Bu normal bir durum,Tatil olabilir,calisma saatlerinin disinda aramis olabilirsin.Cok guvendiginiz gmail bile surekli hizmet disi kalabiliyor.Onun icin uc kurus parayla Milletin imanini satin alacagiz diye ugrasmayin.Microsoft gayet duzgun calisan,en iyi urunleri sunan saglam bir sirkettir.

Tabi tabi verdiğimiz 3-5 kuruşla zaten dünyanın en zengin dolar milyarderi oldu değil mi bu adamlar. Adamların felsefesi şu bikere: " aştan değil dişten artar" adamlar bizden aldığı 3-5 kuruşu yemedi içmedi biriktirdi.... abi güldürme beni ya

Stone

Profesör
Reaksiyon puanı
10
Sonuçta o adamlar hakları olanı aldılar kimse zorla birşey satmadı , satamazda herşeyin bir alternatifi var, Windows olmazsa Mac OS olur oda olmadı Linux olur , Linux'ın yüzlerce farklı sürümü var herkese hitap ediyor.O adamlar hakları neyse onu aldılar bence...

needforspeed

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Legalle xp'yi orijinalini ne yapcan. İstersen özel mesajla yollayım linki. Orijinal alsan nolur almasan.

Junas

Doçent
Reaksiyon puanı
7
Yazık yazık gerçekten çok yazık.Hala daha ona taş,ötekine taş nereye kadar?.Arkadaşlar siz bir yazılım üretmenin kolay olduğunu mu sanıyorsunuz?Allah aşkına yapmayın lütfen

Not:Sözüm yazılımcıların bilgisayarından dışarıdır.Saygılar efenim.

haluk_41

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
ya stone hala sözleşme diyorsun sözleşme imzalamayalım da ne yapalım birader bi de bazı arkadaşlar geçmişler kullanmak zorunda diilsiniz diyor sen hangi dünyada yaşıyorsun :D maalesef zorundayız be gülüm sen farkında diilsin sanırım. sen şimdi tecavüz kaçınılmazsa falan da dersin anlaşılan siz çoktan bazı şeyleri kabullenmişsiniz. nese ben eleştirimi daha iyisini insanlara sunmaları ve hatalarını görmeleri için yapıyorum memnuniyetsizliğimi bildiriyorum (hoş tavşan dağa küsmüş dağın haberi olmamış) gidipte microsoft u kapatın bi işe yaramıyor demiyoruz tam aksine bugünlere gelmemizde devrimdir fakat o devri kapattık artık ve eğer cidden rakipleri olsa bu kadar vurdum duymazlık ile iş yapamayacaklarına inanıyorum. vista xp rekabetine hiç girmiyorum çünkü akli dengesi yerinde olan hiçbir kullanıcı kalkıpta bana vistanın mükkkemmmel ötesi performasından bahsedemez bizim 60 yaşındaki muhtar bile vistayı bilgisayarına kurdurduğu için pişmansa bişey demiyorum o bile anlamış :D peki biz tasarımcılar vistadan memnunmuyuz son sistem bilgisayar kullanmamıza rağmen kesinlikle hayır ama mecburuz!!! belki ilerki zamanlarda bilgisayarlar daha da coşunca vistadan performans alırız ama o zamanda başka bi sistem çıkar vs vs. bu tartışma uzar gider ne de olsa benim anlatmak istediğim karşıdakinin anladığı kadarıdır. noktamı koyuyorum siz tartışadurun arkadaşlar.

KAZUYA

Doçent
Reaksiyon puanı
20
Arkadaslar,Windows uretilmeden once binlerce yazilimci bunun gelistirilmesinde calisiyor.Okadar ofisin masraflari,onca insanin maaslari, vs vs derken *Milyarlarca dolar AR-GE olarak harcaniyor.Microsoft Vista icin 20 milyar dolar para harcadi.Simdi kalkmis bu adamlar sirtimizdan zengin oluyor diyorsunuz.Olacak tabiki.Zengin olacak,yeni fikirler cikacak,hizmet olarak geri donecek.ALLAH zenginleri basimizdan eksik etmesin.Sizin mantiginiz cok basit.ben sefilim herkes sefil olsun..Sen calismiyorsunki,Turk toplumu olarak sorunumuz bu zaten.Calismamak.Eger sen Microsoft icinde bir muhendis olsan,bugun bu foruma bile ugramayacagina eminim.Onun icin bosuna kendinizi parcalamayin.Ureten insanlari destekleyin,alkislayin onlari.Uretmiyorsunuz Tuketiyorsunuz.Tuketirkende uretenlere camur atiyorsunuz.cok ayip

xismailaydin

Profesör
Reaksiyon puanı
18
Arkadaşım kendimden örnek vereyim;
Hayatımda sadece iki oyunu orjinal aldım, Crysis ve CrysisWarhead.
Ama gelin bilgisayarıma bakın -multiplayer sevmediğim için- ikisini de crack ile kullanıyorum.
Kim ne derse desin. Ne o öyle bende yok CD tak sende yok etkinleştir... Neyse.

Bir arkadaş demiş "Kimse Microsoft ürünlerini zorla satmıyor."
O diyenler gitsin çok beğendikleri bir bilgisayarı Windows olmadan istesinler. Eminim aynı ürünün Windows'suz olanını bulamayacaksınız. Sonra bir de eskiden işletim sistemleri özgürlüğümüz yokken -bunu bir linux kullanıcısı olarak söylüyorum- mecburen PC'lerin içindeki Win'leri alıyorduk. O zaman böyle toplama olayı da pek yoktu. Hatta biz Win'e para verdiğimizi bile bilmiyorduk aslında öyle değil mi???
Dayatılan bir şeyin zorla olmadığını kimse iddia edemez.

Sonraaa... Ben teknisyenim. Uzun zaman Microsoft'un ürünleriyle haşır neşir oldum. Sistemi ne kadar optimize edersen et, ne kadar stabil hâle getirirsen getir bir süre sonra durup dururken -gerçekten- tüm emeklerin boşa gidiyor ve ya Win çöküyor ya da saçmalamaya başlıyor. Düşünün tüm ince ayarları yapılmış kamera sistemi kurulu ve hiç dokunulmayan bir bilgisayar bile elektrik gitmesi gibi bir durum da sözkonusu değilken çökebiliyor.

Kısacası; Ubuntu: Linux for human beings...
Ubuntu dedim de aklıma geldi. Bu adam da bayağı para harcıyo Ubuntu'ya. Ar-Ge olsun, uluslararası gönderdikleri beleş CD'ler olsun bir sürü para gerekiyo sonuçta...
Ve Windows'tan -oyunlar hariç- daha iyi bir işletim sistemi. -ki opengl destekli oyunlar oynanabiliyor.
Bunu da göz önüne almak lazım bence.

entelsofi

Asistan
Reaksiyon puanı
0
microsoft etkinleştirme hattı (otomatik santral) pazar günleride çalışıyor. Ben'de birfirmada çalıştıfım dönemlerde pc'leri aktif etmeden çalışmıyordu ? Aradıgın numara hangisi acaba ?