Vatansever
Asistan
- Reaksiyon puanı
- 1
SQLite database'i kullanarak bir datatable'deki bilgileri database'ye aktarmaya çalışıyorum fakat bir türlü başaramadım öncelikle kayılar arasında (') şaretleri vardı bunlar hata veriyordu mesela (Jack's New England Clam Chowder) gibi girdiler bunu çözmenin yolu sanırım Parameters komutu kullanmak aşağıdaki kodu yazdım doğrumu değilmi bilmiyorum ama kod hata vermeye devam ediyor bu seferki hata farklı Girdilerden birini gösterip ( girdi ismi) dizesinden integer türüne yapılan dönüştürme geçerli değil diyor bir türlü işin içinden çıkamadım ben komut1.CommandText stringinde hata olduğunu düşünüyorum hatanın nerde olduğunu söyleyebilirmisiniz
Aşağıdaki döngüyüde doğru yaptığımdan tam emin değilim
Projemde alttaki kodu kullanıyordum bu kod çalışan kod ama (') karekteri ile ilgili sorunlar yüzünden değiştirmem gerekiyor
Aşağıdaki döngüyüde doğru yaptığımdan tam emin değilim
Kod:
For R As Integer = 0 To yeniTablo.Rows.Count - 1
For C As Integer = 0 To yeniTablo.Columns.Count - 1
Dim komut1 As New SQLiteCommand()
If (Cn.State = ConnectionState.Closed) Then Cn.Open()
komut1.Connection = Cn
komut1.CommandText = "INSERT INTO Kisiler([check],isim,eposta,bilgi,grubu) VALUES (@check, [MENTION=12320]isim[/MENTION], @eposta, [MENTION=85892]bilgi[/MENTION], @grubu)"
komut1.Parameters.Add("@check", 0)
komut1.Parameters.Add( [MENTION=12320]isim[/MENTION]", yeniTablo.Rows(R).Item(2).ToString)
komut1.Parameters.Add("@eposta", yeniTablo.Rows(R).Item(3).ToString)
komut1.Parameters.Add( [MENTION=85892]bilgi[/MENTION]", yeniTablo.Rows(R).Item(4).ToString)
komut1.Parameters.Add("@grubu", yeniTablo.Rows(R).Item(5).ToString)
komut1.ExecuteNonQuery()
komut1.Dispose()
Cn.Close()
Next C
Next R
Projemde alttaki kodu kullanıyordum bu kod çalışan kod ama (') karekteri ile ilgili sorunlar yüzünden değiştirmem gerekiyor
Kod:
Dim deger As Boolean = False ' bu komut access'te kullanılıyor Sqlite'de 0 yada 1 kullanılıyor
Dim komut1 As New SQLiteCommand()
If (Cn.State = ConnectionState.Closed) Then Cn.Open()
komut1.Connection = Cn
komut1.CommandText = (((("INSERT INTO Kisiler([check],isim,eposta,bilgi,grubu) VALUES (" & 0 & ",'") & Me.TextBox1.Text & "','") & posta1.ToString & "','") & Me.TextBox3.Text & "','") & Me.ComboBox1.SelectedItem & "')"
' Alttaki komut Accesss'te kullanılıyor
' komut1.CommandText = (((("INSERT INTO Kisiler([check],isim,eposta,bilgi,grubu) VALUES (" & deger & ",'") & Me.TextBox1.Text & "','") & Me.TextBox2.Text & "','") & Me.TextBox3.Text & "','") & Me.ComboBox1.SelectedItem & "')"
komut1.ExecuteNonQuery()
komut1.Dispose()
Cn.Close()